Univerzální a klasické pánve

43 položek celkem
Univerzální pánev Carbone Plus de Buyer 28 cm
1 639 Kč –34 %
1 078 Kč
DB511028
Pánev z kované oceli SP20 Petromax 20 cm
939 Kč
PET707180
1280 960 60 fit set panvi permadur excellent o 24 28 cm copy www wmf cz 1
2 899 Kč –15 %
2 459 Kč
WM546034021
Litinová pánev s rukojetí FP30 Petromax 30 cm
1 281 Kč
PET700167
Sada pánví PERMADUR EXCELENT WMF 2 ks
3 799 Kč –18 %
3 084 Kč
WM575029990
170363 1 panev cenit fissler 28 cm
1 731 Kč
FS45301281000
Litinová pánev s rukojetí FP25 Petromax 25 cm
1 104 Kč
PET730560
Litinová pánev černá O 26 cm Staub
4 690 Kč
ST1222625
1280 960 60 fit panev wmf durado o 20 cm copy www wmf cz 1
1 790 Kč
WM744206021
Univerzální pánev Cenit Fissler 28 cm
1 570 Kč
FS45300281000
Nepřilnavá pánev O 28 cm Adamant Comfort Fissler
2 999 Kč –11 %
2 657 Kč
FS159105281000
Pánev LEVITAL COMFORT Fissler 26 cm 2,6 l
2 609 Kč –17 %
2 157 Kč
FS159121261000
Pánev z kované oceli SP28 Petromax 28 cm
1 690 Kč
PET701270
Pánev z kované oceli SP32 Petromax 32 cm
2 350 Kč
PET701287
Pánev LEVITAL COMFORT Fissler 20 cm 1,1 l
2 243 Kč –7 %
2 070 Kč
FS159121201000
Litinová pánev s rukojetí FP35 Petromax 35 cm
1 610 Kč
PET700181
Pánev CENIT SNACK Fissler 18 cm 0,7 l
909 Kč –5 %
863 Kč
FS45300181000
Tefal L7630632 01 (1)
1 099 Kč
TEFL7630632
170288 170288 panev cenit fissler 24 cm
1 841 Kč –19 %
1 474 Kč
FS45301241000
170072 univerzalni panev cenit fissler 20 cm
1 120 Kč
FS45300201000
Nahoru
Další produkty

Pánve – na kterých pánvích je nejlepší smažit?

Pánve jsou nutností v každé kuchyni. Nejběžnější typy pánví jsou hliníkové, nerezové, měděné nebo litinové pánve. Každý z materiálů má své vlastní vlastnosti a výhody, které si můžete přečíst níže nebo v našem úplném průvodci pánvemi zde.

Jaké jsou ty nejlepší pánve a pro jaký typ jídla se hodí?

  • nerezové pánve na smažení: pro téměř všechny druhy potravin, které chcete smažit, opékat nebo ožehnout, jsou prakticky nezničitelné a materiál nabízí vynikající rozvod tepla
  • hliníkové pánve jsou nejlepší na opékání jednotlivých porcí masa, steaků, hamburgerů nebo smažení vajec. Hliníkové pánve jsou lehké a velmi dobře rozvádějí teplo, ale mějte na paměti, že teplo neudržují příliš dobře, takže když do horké pánve přidáte jídlo, teplota bude kolísat
  • litinové pánve jsou nejlepší na steaky, ale také na smažení a opékání různých druhů jídel. Přesto byste si měli pamatovat, že je nepoužívejte pro potraviny, jako jsou rajčata a jiné kyselé přísady, jemné ryby, vejce nebo lepkavé dezerty
  • Měděné pánve se rychle zahřejí a vychladnou, krásně vypadají a jsou skvělou ozdobou každé kuchyně, jsou ideální pro vaření pokrmů, které vyžadují stálé teplo a přesnou regulaci teploty (pro ryby, omáčky nebo sladkosti, jako je karamel), ale neměly by se používat s kyselými přísadami, jako je citronová šťáva, víno nebo rajčata

Nákup správné pánve závisí také na tom, jaké jídlo obvykle smažíte, jaký typ sporáku používáte a pro kolik lidí obvykle vaříte. Můžete si také prohlédnout náš výběr woků a grilovacích pánví.

Jsou nepřilnavé pánve dobré na smažení a proč je profesionální kuchaři nenávidí?

Nepřilnavé pánve jsou velmi pohodlné a snadno se používají a mnoho lidí je rádo používá pro nejrůznější kulinářské úkoly, včetně smažení, opékání nebo dušení. Přesto musíte vědět, že jsou obvykle velmi jemné a je snadné zničit jejich nepřilnavý povlak použitím nesprávného kuchyňského náčiní nebo příliš silných abrazivních chemikálií. To je důvod, proč je profesionální kuchaři nepoužívají v profesionálních kuchyních nebo v restauracích, kde se pánve neustále používají.

Nepřilnavé pánve jsou přesto skvělými nástroji pro domácí použití a kombinace nerezové oceli a nepřilnavých funkcí je ideální pro všechny typy domácích kuchařů, včetně úplných začátečníků. Používejte své nepřilnavé pánve, zejména na vaječná jídla, zeleninu, drůbež a jemné ryby.

Jak často byste měli vyměňovat nepřilnavé pánve?

Podle některých obecných pravidel byste je měli vyměnit přibližně každých pět let, ale čas od času se musíte podívat na svou pánev, a pokud si všimnete, že je zdeformovaná, poškrábaná nebo změněná barva, měli byste ji okamžitě přestat používat.

Které pánve jsou nejlepší?

V Kulině najdete spoustu spolehlivých, vysoce kvalitních pánví od známých výrobců jako Zwilling, Fiskars, Fissler, Woll nebo WMF. Výběr závisí na tom, jaký materiál preferujete a kolik peněz chcete do své pánve investovat. Vyberte si Tefal, pokud hledáte levnou nepřilnavou pánev, nebo přejděte na de Buyer, pokud můžete si dovolit prémiovou pánev od legendárního francouzského výrobce.

Jak pečovat o své pánve?

Pokud jste investovali peníze do kvalitní pánve, měli byste o ni pečovat vhodným způsobem, který zajistí její dlouhé a zdravé používání. Jak pečovat o pánev? Dodržujte tato jednoduchá pravidla, abyste si své pánve užili po dlouhou dobu:

  • na nepřilnavé pánve používejte pouze silikonové náčiní,
  • vždy své pánve myjte ručně, nepoužívejte silné čisticí prostředky ani drhnutí,
  • osušte své pánve ihned po umytí,
  • vyhýbejte se velkým změnám teploty (nikdy nepokládejte horkou pánev pod studenou vodu),
  • snažte se vyhnout kyselým potravinám a aerosolovým sprejům na vaření,
  • po vysušení potřete pánev tenkou vrstvou oleje,
  • správně skladujte pánve