Filetovací nože

23 položek celkem
Filetovací nůž BRUTE 20,5 cm, Forged
Akce Sticker
3 299 Kč –20 %
2 639 Kč
FORGEDSDV620629
Filetovací nůž OLIVE 20,5 cm, Forged
Akce Sticker
1 704 Kč –20 %
1 363 Kč
FORGEDSDV305164
Filetovací nůž BRUTE 20,5 cm, Forged
Akce Sticker
1 704 Kč –20 %
1 363 Kč
FORGEDSDV304044
176828 sebravlees hr1 kl 1536x218
Akce Sticker
1 704 Kč –20 %
1 363 Kč
FORGEDSDV623408
Filetovací nůž GRAND GOURMET PC, WMF
Akce Sticker
2 199 Kč –19 %
1 760 Kč
WM1889586032
148808 7 filetovaci nuz zwilling pro
Akce Sticker
2 850 Kč –20 %
2 264 Kč
ZW38403181
Vykrajovací nůž COMFORT K2213544 9 cm, nerez, Tefal
Akce Sticker
TEFK2213544
Filetovací nůž HANA 15 cm, hnědá, Yaxell
Novinka
2 490 Kč
YAX34816
Filetovací nůž GOURMET 16 cm, WÜSTHOF
Akce Sticker
1 681 Kč –30 %
1 170 Kč
WU1035049116

Filetovací nože - s našimi filetovacími noži stáhnete rybu bez problémů z kůže

K čemu se používá filetovací nůž ?

Filetovací nůž je typ kuchyňského nože používaný k filetování. Patří do skupiny vykosťovací nůž a používá se zejména k filetování a přípravě ryb. filetovací nůž se používá k prořezávání kůže, kostí a masa při pitvání ryb.

Čím se liší filetovací nůž od vykosťovací nůž?

Filetovací nože patří do skupiny vykosťovacích nožů, ale jejich pružné a ostré čepele jsou určeny k porcování ryb a odstraňování kostí. Vykosťovací nože jsou lepší volbou pro tvrdší maso, jako je vepřové, hovězí nebo kuřecí.

Jak se brousí filetovací nůž ryb?

Pružná čepel filetovacího nože vyžaduje kvůli své pružnosti jiný druh broušení než jiné nože. filetovací nůž se brousí od špičky k patě na rozdíl od ostatních nožů, které se brousí od paty ke špičce.

Chcete-li si pořídit ideální brousek na filetovací nůž, můžete se podívat na naši kolekci brousků na nože.

Jaký je dobrý filetovací nůž?

  • materiál - ujistěte se, že jste si vybrali kvalitní nůž s ostřím, které snadno nerezaví
  • délka čepele - jednou z nejdůležitějších vlastností filetovací nůžje jeho délka. Délka nože by však měla záviset na velikosti ryb, které nejčastěji připravujete. Na větší ryby si vyberte nůž s delší čepelí, na menší úlovky nůž s kratší čepelí
  • tenká a ohebná čepel - vhodná míra ohebnosti čepele vám umožní snadno krájet filé a provádět přesné řezy

Na stránkách Kulina najdete velký výběr prvotřídních filetovacích nožů od známých výrobců, jako jsou Wusthof a Forged a pokud máte rádi ryby, určitě si prohlédněte naši kolekci nožů na lososa a příborů na mořské plody a ryby.

Zde si také můžete přečíst našeho nákupního průvodce, jak vybrat dokonalé nože do kuchyně.

Jak pečovat o filetovací nůž?

Kuchyňské nože představují nemalou investici, takže pokud chcete, aby vám filetovací nůž vydržel dlouho, dodržujte tato jednoduchá pravidla pro čištění a skladování nožů:

  • nože jsou často vhodné do myčky, ale doporučujeme čistit nůž ručně, protože čisticí prostředky v myčce mohou poškodit povrch ocelové čepele
  • pokud má nůž dřevěnou rukojeť, nedávejte ho do myčky nádobí
  • abyste zabránili vysychání dřevěných rukojetí, pravidelně je mažte lněným olejem nebo včelím voskem
  • ukládejte nůž odděleně, aby se čepele neztupily. Použijte blok na nože nebo pouzdro na nůž
  • pravidelně brousit nůž