Filetovací nože

10 položek celkem
Filetovací nůž CLASSIC IKON 16 cm, WÜSTHOF
Sticker
3 068 Kč
WU4556
Filetovací nůž GOURMET 16 cm, WÜSTHOF
1 681 Kč –22 %
1 300 Kč
WU1035049116
vyr 48167103216
2 249 Kč –27 %
1 620 Kč
WU1035047620
Nůž na ryby CLASSIC 16 cm, pružný, WÜSTHOF
2 528 Kč
WU1030102916
ezgif 1 8fe241dd70
2 124 Kč
ZW31073181
Filetovací nůž CLASSIC 20 cm, WÜSTHOF
2 817 Kč –17 %
2 338 Kč
WU451820
148808 7 filetovaci nuz zwilling pro
2 850 Kč –7 %
2 640 Kč
ZW38403181
Filetovací nůž PROFESSIONAL "S", ZWILLING
2 600 Kč –24 %
1 971 Kč
ZW31030181
Vykrajovací nůž ICE FORCE K2320514 9 cm, nerez, Tefal TEFK2320514
Vykrajovací nůž ICE FORCE K2321214 7 cm, nerez, Tefal TEFK2321214

Filetovací nože - s našimi filetovacími noži stáhnete rybu bez problémů z kůže

K čemu se používá filetovací nůž ?

Filetovací nůž je typ kuchyňského nože používaný k filetování. Patří do skupiny vykosťovací nůž a používá se zejména k filetování a přípravě ryb. filetovací nůž se používá k prořezávání kůže, kostí a masa při pitvání ryb.

Čím se liší filetovací nůž od vykosťovací nůž?

Filetovací nože patří do skupiny vykosťovacích nožů, ale jejich pružné a ostré čepele jsou určeny k porcování ryb a odstraňování kostí. Vykosťovací nože jsou lepší volbou pro tvrdší maso, jako je vepřové, hovězí nebo kuřecí.

Jak se brousí filetovací nůž ryb?

Pružná čepel filetovacího nože vyžaduje kvůli své pružnosti jiný druh broušení než jiné nože. filetovací nůž se brousí od špičky k patě na rozdíl od ostatních nožů, které se brousí od paty ke špičce.

Chcete-li si pořídit ideální brousek na filetovací nůž, můžete se podívat na naši kolekci brousků na nože.

Jaký je dobrý filetovací nůž?

  • materiál - ujistěte se, že jste si vybrali kvalitní nůž s ostřím, které snadno nerezaví
  • délka čepele - jednou z nejdůležitějších vlastností filetovací nůžje jeho délka. Délka nože by však měla záviset na velikosti ryb, které nejčastěji připravujete. Na větší ryby si vyberte nůž s delší čepelí, na menší úlovky nůž s kratší čepelí
  • tenká a ohebná čepel - vhodná míra ohebnosti čepele vám umožní snadno krájet filé a provádět přesné řezy

Na stránkách Kulina najdete velký výběr prvotřídních filetovacích nožů od známých výrobců, jako jsou Wusthof a Forged a pokud máte rádi ryby, určitě si prohlédněte naši kolekci nožů na lososa a příborů na mořské plody a ryby.

Zde si také můžete přečíst našeho nákupního průvodce, jak vybrat dokonalé nože do kuchyně.

Jak pečovat o filetovací nůž?

Kuchyňské nože představují nemalou investici, takže pokud chcete, aby vám filetovací nůž vydržel dlouho, dodržujte tato jednoduchá pravidla pro čištění a skladování nožů:

  • nože jsou často vhodné do myčky, ale doporučujeme čistit nůž ručně, protože čisticí prostředky v myčce mohou poškodit povrch ocelové čepele
  • pokud má nůž dřevěnou rukojeť, nedávejte ho do myčky nádobí
  • abyste zabránili vysychání dřevěných rukojetí, pravidelně je mažte lněným olejem nebo včelím voskem
  • ukládejte nůž odděleně, aby se čepele neztupily. Použijte blok na nože nebo pouzdro na nůž
  • pravidelně brousit nůž