Filetovací nože

20 položek celkem
176828 sebravlees hr1 kl 1536x218
1 704 Kč
FORGEDSDV623408
Filetovací nůž BRUTE 20,5 cm, Forged
1 704 Kč
FORGEDSDV304044
Filetovací nůž  SUPER GOU 15 cm, červená, Yaxell
9 490 Kč
YAX37116
Filetovací nůž SYNCHROS 26 cm, hnědá, Güde Solingen GUDES76526
Filetovací nůž HANA 15 cm, hnědá, Yaxell
Novinka
2 490 Kč
YAX34816
Filetovací nůž GRAND GOURMET PC, WMF
2 200 Kč
WM1889586032
148808 7 filetovaci nuz zwilling pro
2 850 Kč –7 %
2 640 Kč
ZW38403181
ezgif 1 8fe241dd70
2 124 Kč
ZW31073181
Filetovací nůž PROFESSIONAL "S", ZWILLING
2 600 Kč –24 %
1 971 Kč
ZW31030181
Filetovací nůž FK2 18 cm, de Buyer
2 299 Kč
DB428318
Plátkovací nůž SOK OLIVE SUNSHINE DAMASCUS 19 cm, Dellinger DNGRKHOK8S
177074 2 filetovaci nuz dick flexibilni ze serie red spirit v delce 18 cm dcd8136c9879a7d4497f2e996a20f4e4
1 962 Kč
FDCK8175418
Nůž na ryby CLASSIC 16 cm, pružný, WÜSTHOF
2 528 Kč
WU1030102916
Vykrajovací nůž ICE FORCE K2320514 9 cm, nerez, Tefal TEFK2320514
Vykrajovací nůž ICE FORCE K2321214 7 cm, nerez, Tefal TEFK2321214
Vykrajovací nůž COMFORT K2213544 9 cm, nerez, Tefal TEFK2213544
HAUS4
999 Kč
DNGRSXLKHAUS4
Filetovací nůž GOURMET 16 cm, WÜSTHOF
1 681 Kč –22 %
1 300 Kč
WU1035049116
Filetovací nůž GOURMET 18 cm, ZWILLING
1 305 Kč
ZW36113181

Filetovací nože - s našimi filetovacími noži stáhnete rybu bez problémů z kůže

K čemu se používá filetovací nůž ?

Filetovací nůž je typ kuchyňského nože používaný k filetování. Patří do skupiny vykosťovací nůž a používá se zejména k filetování a přípravě ryb. filetovací nůž se používá k prořezávání kůže, kostí a masa při pitvání ryb.

Čím se liší filetovací nůž od vykosťovací nůž?

Filetovací nože patří do skupiny vykosťovacích nožů, ale jejich pružné a ostré čepele jsou určeny k porcování ryb a odstraňování kostí. Vykosťovací nože jsou lepší volbou pro tvrdší maso, jako je vepřové, hovězí nebo kuřecí.

Jak se brousí filetovací nůž ryb?

Pružná čepel filetovacího nože vyžaduje kvůli své pružnosti jiný druh broušení než jiné nože. filetovací nůž se brousí od špičky k patě na rozdíl od ostatních nožů, které se brousí od paty ke špičce.

Chcete-li si pořídit ideální brousek na filetovací nůž, můžete se podívat na naši kolekci brousků na nože.

Jaký je dobrý filetovací nůž?

  • materiál - ujistěte se, že jste si vybrali kvalitní nůž s ostřím, které snadno nerezaví
  • délka čepele - jednou z nejdůležitějších vlastností filetovací nůžje jeho délka. Délka nože by však měla záviset na velikosti ryb, které nejčastěji připravujete. Na větší ryby si vyberte nůž s delší čepelí, na menší úlovky nůž s kratší čepelí
  • tenká a ohebná čepel - vhodná míra ohebnosti čepele vám umožní snadno krájet filé a provádět přesné řezy

Na stránkách Kulina najdete velký výběr prvotřídních filetovacích nožů od známých výrobců, jako jsou Wusthof a Forged a pokud máte rádi ryby, určitě si prohlédněte naši kolekci nožů na lososa a příborů na mořské plody a ryby.

Zde si také můžete přečíst našeho nákupního průvodce, jak vybrat dokonalé nože do kuchyně.

Jak pečovat o filetovací nůž?

Kuchyňské nože představují nemalou investici, takže pokud chcete, aby vám filetovací nůž vydržel dlouho, dodržujte tato jednoduchá pravidla pro čištění a skladování nožů:

  • nože jsou často vhodné do myčky, ale doporučujeme čistit nůž ručně, protože čisticí prostředky v myčce mohou poškodit povrch ocelové čepele
  • pokud má nůž dřevěnou rukojeť, nedávejte ho do myčky nádobí
  • abyste zabránili vysychání dřevěných rukojetí, pravidelně je mažte lněným olejem nebo včelím voskem
  • ukládejte nůž odděleně, aby se čepele neztupily. Použijte blok na nože nebo pouzdro na nůž
  • pravidelně brousit nůž