Grilovací náčiní

1 položek celkem
Grilovací rukavice s kevlarem GLOVES Höfats 1
1 130 Kč
HO030302

Grilovací náčiní - zvládněte grilování se správnými nástroji

Grilování, nebo jednoduše BBQ, je oblíbenou zábavou pod širým nebem po celé léto, o víkendech i o svátcích. Je to skvělá příležitost strávit čas s blízkými a přáteli a zároveň si pochutnat na lahodných grilovaných pokrmech.

Pro lepší zážitek z grilování potřebujete správné vybavení, a právě k tomu slouží grilovací náčiní. Tyto nástroje jsou vyrobeny tak, aby vám usnadnily přípravu, vaření a servírování pokrmů z grilu.

Kvalitní grilovací náčiní, včetně špachtlí, pinzet, opékačů a špízů, je k dispozici na Kulina a vyrábí je renomované společnosti, jako jsou Outdoorchef, LotusGrill, Eva Solo nebo Petromax.

Jaké potřeby BB nabízí Kulina?

Mezi mnoha grilovací náčiní nabízenými na Kulina najdete například:

  • grilovací kleště (s dlouhými, bezpečnými rukojeťmi)
  • grilovací špachtle a obracečky
  • grilovací štětce
  • grilovací špízy
  • grilovací rukavice
  • vstřikovače marinády

Z jakých materiálů se vyrábí grilovací náčiní?

Grilovací náčiní je pro každého znalce grilování zásadní sadou nástrojů. Pro splnění různých požadavků na grilování jsou k dispozici v různých formách, velikostech a materiálech. Mezi nejoblíbenější materiály používané k výrobě grilovacího náčiní patří bambus, litina, nerezová ocel, ocel a hliník. Každý materiál má zvláštní výhody a vlastnosti, díky nimž je vhodný pro konkrétní grilovací úkol.

Bambus je díky své udržitelnosti, pevnosti, stylovému vzhledu a nízké hmotnosti hojně používaným materiálem pro výrobu grilovacího náčiní. Je to skvělý materiál, který lze použít na prkénka, příborníky, rukojeti kleští, grilovacích kartáčů a špízů. Na druhou stranu je litina díky své odolnosti a schopnosti udržet teplo ideální pro formy na sendviče nebo hamburgery. Aby však nezrezivěla, je třeba ji řádně udržovat.

Nerezová ocel je dalším známým materiálem používaným při výrobě grilovacího náčiní díky své pevnosti, odolnosti proti korozi a snadné údržbě. Je ideální pro grilovací náčiní včetně pinzet, kleští a špachtlí. Ocel je na druhou stranu levnější a robustnější, ale pokud není řádně udržována, může časem zrezivět.

Hliník je skvělým materiálem pro grilovací nářadí, jako jsou špízy, protože je lehký, cenově dostupný a skvěle vede teplo. Protože se však může deformovat nebo roztavit, nedoporučuje se používat pro grilování při vysokých teplotách.

Určitě si také prohlédněte naši nabídku krytů na grily a příslušenství pro čištění grilů, a pokud jste si ještě nevybrali svůj gril, přečtěte si našeho nákupního průvodce, jak vybrat nejlepší gril pro vaši rodinu.