33 položek celkem
Steak pan MINERAL B 28 cm, ocel, de Buyer
2 299 Kč
DB561628
Grilovací pánev MINERAL B 38 x 26 cm, ocel, de Buyer
3 549 Kč
DB564002
Grilovací pánev DIAMOND LITE 28 x 28 cm, na indukci, titan, WOLL WL6281DPI
Pánev na steaky MINERAL B 24 cm, ocel, de Buyer
1 659 Kč
DB561624
Grilovací pánev  IRON IND  28 cm, s poklicí, červená, WOLL WL628-2CI-010
Grilovací pánev  IRON IND  24 cm, s poklicí, červená, WOLL WL624-2CI-010
Grilovací pánev MINERAL B 32 cm, ocel, de Buyer
2 739 Kč –22 %
2 129 Kč
DB561332
Grilovací pánev  IRON IND  24 cm, s poklicí, šedá, WOLL WL624-2CI-030
Grilovací pánev MINERAL B 26 cm, de Buyer
2 079 Kč
DB561326
Grilovací pánev DURADO 28 x 28 cm, WMF
2 940 Kč
WM0748446021
Grilovací pánev  IRON IND  24 cm, s poklicí, modrá, WOLL WL624-2CI-020
Grilovací pánev GP30 30 cm, se dvěma úchyty, litina, Petromax PET730751
Nahoru
Další produkty

Grilovací pánve - výkonný nástroj v kuchyni

Grilovací pánev - co je dobrá grilovací pánev?

Grilovací pánve jsou podobné standardním pánvím, ale jejich dno je jiné a na povrchu dna jsou grilovací čáry. Vyvýšené hřbety (obvykle 0,5-1,5 cm vysoké) vytvářejí na pokrmech charakteristické stopy po zuhelnatění a dodávají pokrmům barvu a strukturu (podívejte se na naše nejprodávanější grilovací pánve zde).

Hřebeny však slouží nejen k tomu, aby steak nebo zelenina dobře vypadaly, ale také k tomu, aby z nich odkapával olej a šťáva, což zajistí, že jídlo bude skutečně grilované, a ne dušené, a usnadní zbavení se přebytečného tuku.

Grilovací pánve jsou obvykle poměrně těžké (zejména litinové nebo hliníkové) a často mají čtvercový tvar, který nabízí větší varnou plochu než standardní pánev na smažení , takže můžete současně připravovat zeleninu a steak!

Který materiál je nejlepší pro grilovací pánev?

Grilovací pánve jsou obvykle vyrobeny z litiny, takže jsou poměrně těžké, ale tento materiál dokáže udržet teplo při vysokých teplotách, což je pro grilování zásadní. Před prvním použitím nezapomeňte železnou pánev okořenit, a pokud si chcete přečíst více o různých materiálech používaných na pánve, přečtěte si našeho kompletního průvodce pánvemi zde.

Jak používat grilovací pánev?

Používání grilovací pánev se trochu liší od používání běžné pánev na smažení a je třeba dodržovat některá pravidla:

  • před použitím vždy nezapomeňte grilovací pánev namazat olejem. Zabráníte tak přichycení pokrmů a zajistíte dokonalé stopy po spálení. Nepoužívejte však příliš mnoho oleje. K marinování masa použijte štětec na pečivo a předtím, než začnete maso marinovat, párkrát ho pohlaďte po vyvýšených hřbetech. Když krájíte potraviny (nejlépe na relativně tenké plátky), naolejujte je také štětcem
  • před vložením pokrmu na pánev se ujistěte, že jste pánev předehřáli alespoň na pět minut
  • k otáčení potravin nebo jejich obracení použijte kuchyňské kleště ale první minutu s jídlem nehýbejte. To vám pomůže vytvořit charakteristické stopy po grilování
  • pokud chcete vaření urychlit nebo zvýraznit kouřovou/uhelnou chuť, použijte odpovídající lis nebo pokličku.

Jak vyčistit grilovací pánev?

Po vychladnutí grilovací pánevdůkladně opláchněte horkou vodou a očistěte ji namočeným hadříkem, přičemž se zaměřte na drážky. Po dokončení osušte pánev utěrka.

Pokud používáte litinovou grilovací pánev , můžete ji po každém použití okořenit. Za tímto účelem potřete pánev papírovou utěrkou lehce rostlinným olejem, umístěte ji na prostřední rošt trouby a nastavte ji na 190 °C. Pánev nechte 1 hodinu péct, vypněte troubu a nechte pánev vychladnout.

grilovací pánevz kvalitního materiálu může být skvělým pomocníkem v každé kuchyni, a proto vám na Kulina nabízíme grilovací pánevspolehlivých značek. Čtvercové litinové grilovací pánve s odpovídajícím lisem od firmy Woll, hliníkové nebo nerezové grilovací pánve od firmy Woll WMF a jedinečné ocelové grilovací pánve s rustikálním designem odkazujícím na ručně kované pánve od firmy de Buyer.