Ačkoli se to nezdá, výběr správné indukční pánve může být vzhledem k rozsáhlé nabídce na trhu poměrně náročný. Podíváme se proto na klíčové faktory, které byste měli při výběru zvážit, představíme vám několik oblíbených variant a také přidáme doporučení, jak o pánve na indukci správně pečovat.
Nejlepší indukční pánve: typy a využití
Wok na indukci
Wok jsou hluboké pánve, jež umožňují rychlé a rovnoměrné vaření při vysokých teplotách. Jsou perfektní pro přípravu asijských pokrmů, stir-fry i smažení.
Pánev na volská oka indukce
Speciální pánev s oddělenými sekcemi pro každé vejce, která zajišťuje, že se vajíčka nepřilepí a zůstanou oddělená. Hodí se i coby indukční pánev na lívance.
Pánev na palačinky indukce
Typická plochá pánev s nízkými okraji, která umožňuje snadné obracení palačinek. Vedle palačinek se hodí pro přípravu dalších pokrmů z tenkých těst.
Grilovací pánve na indukci
Tato pánev má žebrovaný povrch, který vytváří charakteristické grilovací pruhy na jídle. Je vynikající pro grilování masa, zeleniny a ryb v domácích podmínkách.
Nepřilnavé a keramické pánve na indukci
Mají nepřilnavý povrch, což usnadňuje nejen vaření, ale i čištění. Hodí se hlavně pro přípravu ryb nebo vajec.
Litinové pánve na indukci
Robustní a těžká pánev, která se rovnoměrně zahřívá a udržuje teplo po dlouhou dobu. Je ideální pro opékání, smažení i pečení v troubě.
Ocelové pánve na indukci
Jsou ceněny pro svou dlouhou životnost a také proto, že jde o univerzální nástroje, jež zvládnou přípravu široké škály pokrmů.
Nerezové pánve na indukci
Jsou oblíbené pro svou odolnost a snadnou údržbu. Hodí se stejně dobře pro smažení a opékání, jako pro přípravu omáček.
5 výhod vaření na indukci
Vaření na indukci je jako mít superhrdinu v kuchyni, přináší totiž rychlost, přesnost a v neposlední řadě i úsporu energie:- Indukční desky zahřívají pánve (a ostatní nádobí) bleskově rychle, což šetří čas a umožňuje rychlejší přípravu pokrmů.
- Spořivé "já" každého z nás potěší, že indukční desky jsou až o 40 % úspornější než ty sklokeramické. Vaření s nimi není tedy jen rychlejší, ale také ekonomičtější.
- Povrch indukční desky se zahřívá pouze pod nádobím, zbytek desky zůstává relativně chladný. To zvyšuje bezpečnost zejména v domácnostech s dětmi.
- Díky přesné regulaci teploty se minimalizuje riziko převaření nebo připálení jídla, což oceníte hlavně u přípravy složitějších pokrmů.
- Oproti členitým plynovým deskám se indukční plotýnky výrazně snadněji čistí.
Nejlepší pánve na indukci podle hodnocení zákazníků
Německé pánve Fissler vynikají prémiovou kvalitou a především vícevrstvým dnem, které optimálně rozvádí teplo, což zajišťuje vynikající výsledky při vaření.
Německou společnost Woll proslavily nepřilnavé pánve, a to zejména série Diamond Lite, která je ceněna pro svou mimořádnou odolnost a také rovnoměrné zahřívání.