odpocet
1 den
17 hodin
52 minut
25 sekund

Hmoždíře

Zobrazit filtry
Zobrazit filtry
Řadit dle
8 položek celkem
1 ks Zrušit filtry
Hmoždíř s tloukem 14 cm, granit, COLE & MASON
–15 %
849 Kč
999 Kč
Promo
CMH100279
Hmoždíř s tloukem SPICES, ZWILLING
–28 %
1 452 Kč
2 020 Kč
Promo
ZW39500024
Hmoždíř s tloukem GOURMET, porcelán, WMF
–24 %
719 Kč
949 Kč
Promo
WM0645416040
Hmoždíř s tloukem 18 cm, granit, COLE & MASON
–15 %
1 189 Kč
1 399 Kč
Promo
CMH100379
Hmoždíř s tloukem, červená, Emile Henry
–18 %
1 048 Kč
1 290 Kč
Promo
EH340255
NBA094 packshot1
–20 %
655 Kč
819 Kč
Promo
PEBB3760132812397
Hmoždíř s tloukem DASH 20176 15 cm, šedá, žula, Joseph Joseph
–18 %
1 309 Kč
1 599 Kč
Promo
JS20176

Hmoždíř s tloukem - váš univerzální nástroj na mletí

Hmoždíř s tloukem - trocha historie

Historie hmoždíř s tloukem je rozsáhlá a sahá tisíce let do minulosti. Předpokládá se, že pravěké národy mlely a kombinovaly potraviny pomocí prvního hmoždíře a tlouku. Používání hmoždíř s tloukem se postupem času vyvíjelo a stalo se nezbytnou součástí vybavení v mnoha odvětvích, včetně chemie, vaření a medicíny.

Mnoho kultur, které kladou důraz na autentičnost a dokonalost tradiční přípravy pokrmů, dodnes při vaření hojně používá hmoždíře a tlouky. Jedná se o víceúčelový přístroj, který lze použít na cokoli od mletí koření a bylinek přes míchání a mixování přísad až po přípravu pesta, marinád a past.

Jaká je hlavní funkce hmoždíř s tloukem?

Kuchyňský hmoždíř a tlouk slouží především k míchání a drcení přísad, zejména suchých, na jemný prášek nebo pastu. Kuchaři často používají hmoždíř k výrobě aromatických směsí pro marinády, potírání a omáčky hmoždíř s tloukem k drcení bylinek, koření a semen. Přísady lze tlouct a míchat hmoždíř s tloukem , aniž by se zahřívaly, což může občas změnit jejich chuť nebo vůni.

Hmoždíř s tloukem se také běžně používají při výrobě past, jako je pesto, kari pasta a kořenící směsi. Čerstvé bylinky a koření mohou při drcení a mletí v hmoždíř s tloukemuvolňovat své aromatické látky a přírodní oleje, a vytvářet tak chuťově výraznější a voňavější pasty. Kromě toho lze ořechy, semena a zrna pomocí hmoždíř s tloukemrozdrtit na jemnou mouku, kterou pak lze použít v mnoha receptech na pečení.

Jaký je rozdíl mezi hmoždířem a mlýnkem na koření?

Hlavní rozdíl mezi hmoždíř s tloukem a mlýnkem na koření spočívá ve způsobu mletí. Na rozdíl od mlýnku na koření, který používá mechanickou nebo elektrickou metodu drcení a mletí přísad, vyžaduje hmoždíř s tloukem fyzické drcení a mletí přísad.

hmoždíř s tloukem se skvěle hodí k mletí malého množství ingrediencí a drsný povrch hmoždíře pomáhá uvolňovat olej a chutě ingrediencí.

Mlýnky na koření jsou naopak určeny ke zpracování většího množství ingrediencí, jsou rychlé a skvělé, když potřebujete během večeře na stůl nějaké další koření.

Pokud si v kuchyni potrpíte na dobrý vkus, možná vás zaujme také naše nabídka nožů na bylinky zvaných mezzaluny, kuchařských nožů a také naše kolekce kořenek.

Navštívené produkty

Hackett  HSK1154 001 56
1 191 Kč