17 položek celkem

Hrnce – podívejme se pod pokličku!

Hrnce, stejně jako pánve a nože, jsou základním vybavením kuchyně. Pokud přemýšlíte, jaké hrnce opravdu potřebujete, která sada hrnců je pro vás ta nejlepší, jaký materiál nebo kterého výrobce nádobí zvolit, podívejte se na naši nabídku, nebo si nejprve pročtěte našeho kompletního nákupního rádce pro hrnce.

Která sada hrnců pro vás bude ta nejlepší?

Nákup správné sady hrnců do vaší kuchyně závisí na mnoha faktorech, jako je například to, jaké jídlo obvykle vaříte, jak často vaříte, jaký typ sporáku používáte a pro kolik lidí obvykle vaříte. Sada hrnců se obvykle skládá ze 4 až 7 hrnců a obsahuje:

  • jeden nebo dva klasické hrnce na polévky, vývary, těstoviny apod.
  • vysoký a nízký kastrol (malý hrnec na vaření rýže, pro malé porce jídla apod.)
  • rendlík (pro omáčky, ohřívání malých porcí jídla apod.)
  • odpovídající poklice

Jaké jsou nejlepší značky nádobí?

V Kulině najdete spoustu kvalitních značek nádobí a prémiových výrobců hrnců a pánví. Je velmi důležité vybrat si spolehlivého výrobce vašeho nádobí, protože materiály nejvyšší kvality, bezpečné pro potraviny, ovlivní jak trvanlivost hrnců, tak výsledky vašich kulinářských experimentů. Mezi značkami dostupnými v Kulině najdete takové známé výrobce jako Woll, Mauviel, Staub, Fissler, Zwilling, WMF a Alessi. Můžete si vybrat jednotlivé hrnce nebo sadu hrnců v různých velikostech.

Co byste měli zvážit při výběru sady hrnců pro vás?

Při výběru sady hrnců nebo samostatného hrnce do vaší kuchyně zvažte následující:

  • materiál: litinové hrnce jsou nejlepší, pokud jde o udržení tepla, lze je používat po generace a jsou ideální pro smažení a pečení steaků, ale jsou velmi těžké. Nerezové hrnce jsou také velmi odolné, ocel nereaguje s kyselými ani zásaditými potravinami a snadno se nepoškrábe. Můžete si také vybrat hliníkové nebo měděné hrnce - další rozdíly mezi těmito materiály a výhody výběru každého z nich naleznete v našem konečném průvodci hrnci zde.
  • rukojeti: při výběru nádobí se vždy blíže podívejte na rukojeti. Jsou dobře izolované, aby se nezahřívaly, jsou vhodné do trouby?
  • poklice: jsou vyrobeny ze skla a tedy průhledné, mají otvor pro výstup páry?
  • typ vaší varné desky: pamatujte, že ne všechny hrnce jsou vhodné pro indukční nebo plynové sporáky, takže vždy zkontrolujte informace poskytnuté výrobcem.
  • styl: samozřejmě, že pokud jde o hrnce, nejdůležitějšími aspekty jsou jejich kvalita, tepelná odolnost a trvanlivost, ale pamatujte, že hrnce ne vždy zůstanou ve vaší kuchyňské skříni nebo zásuvce. Pokud pravidelně vaříte, jsou také tedy často na očích, takže se ujistěte, že jejich styl a barva ladí se stylem vaší kuchyně.