odpocet
6 dní
3 hodiny
17 minut
22 sekund

Japonské nože

Zobrazit filtry
Zobrazit filtry
Řadit dle
90 položek celkem
Japonský nůž NAKIRI 5000MCD 17 cm, univerzální, MIYABI MB34375171
1200x1107 MB34684181
5759 1 japonsky univerzalny noz santoku 18 cm 7000d miyabi MB34544181
Kuchařský nůž BLUE CHEF KIRITSUKE 20,5 cm, Dellinger DNGRKH164
156797 japonsky nuz na maso gyutoh 16 cm 5000fcd miyabi MB34681161
Japonský nůž GYUTOH 5000MCD 67 24 cm, na maso, javor, MIYABI MB34401241
Japonský nůž SHOTOH  5000FCD 9 cm, malý, MIYABI
3 660 Kč
MB34680091
tanto ze serie red spirit v delce 21 cm a2be479e22836026d76cb277ee39f278
2 618 Kč
FDCK8175321
155504 japonsky maly nuz shotoh 13 cm 7000d miyabi
4 410 Kč
MB34542131
Kuchařský nůž RED CHEF KIRITSUKE 20,5 cm, Dellinger DNGRKH165
Japonský nůž NAKIRI 4000FC 17 cm, sekáčkový, MIYABI MB33952171
Kategory
Kuchařský nůž BROWN CHEF KIRITSUKE 20,5 cm, Dellinger DNGRKH167
Srbský kuchyňský nůž VG-10 ZED ONE 19,5 cm, Dellinger DNGRSXLKH35
Chai Dao DA7742 16 frei GUDEDA774216
Japonský nůž SAKIMARU 27 cm, Rosewood, Dellinger
4 499 Kč
DNGRXZF270
Japonský nůž SHOTOH 5000MCD 67 13 cm, javor, MIYABI MB34400131
Nůž na zeleninu NAKIRI SEKYRIU 17 cm, Dellinger
799 Kč
DNGRSXLPO2500200
154067 japonsky nuz na maso gyutoh 20 cm 4000fc miyabi
4 530 Kč
MB33951201
Japonský nůž NAKIRI RAN PLUS 18 cm, černá, Yaxell YAX36604
Japonský nůž OLIVE 17,5 cm, na zeleninu, Forged
1 856 Kč
FORGEDSDV305256
Nahoru
Další produkty

Japonské nože - ostré jako meč

Co jsou to japonské nože?

Japonské nože mají dlouhou a tenkou čepel se špičatou špičkou a původně se používaly ke krájení tenkých plátků syrových ryb a k přípravě sushi. Jsou lehčí, v ruce působí vyváženěji a jsou ideální pro přesné úkoly. Jsou vyrobeny z tvrdší a tenčí oceli - nerezové oceli nebo haganu, což je stejný druh oceli, který se používá k výrobě japonských mečů. Rukojeti japonských nožů jsou vyrobeny z tvrdého dřeva.

K čemu se používají japonské nože?

Japonské nože lze díky jejich dlouhým a tenkým čepelím použít ke krájení ryb nebo velkých kusů masa (zejména steaků). Existuje mnoho typů specifických japonských nožů (například Gyutou, Yanagi, Usuba nebo Deba), které lze použít pro všechny přesné úkony od vykosťování kuřat přes filetování ryb až po tenké krájení zeleniny.

Na stránkách Kulina najdete kvalitní japonské nože spolehlivých značek, jako jsou např Dellinger nebo MIYABI. Můžete si také vybrat kované japonské nože nizozemské značky Forged nebo se podívat na naše nejprodávanější japonské nože zde.

Jak nabrousit Japonský nůž?

Japonské nože mohou být dvoubřité nebo jednobřité (tradiční). Jsou vyrobeny z tvrdé oceli, která se ve skutečnosti brousí snadněji než měkká ocel používaná u západních nožů. K nabroušení nože japonského typu potřebujete brusný kámen. Nůž můžete také odnést k odborníkovi.

Jak pečovat o Japonský nůž?

Japonské nože jsou poměrně velkou investicí, takže pokud chcete, aby vám Japonský nůž vydržel dlouho, dodržujte tato jednoduchá pravidla pro čištění a skladování nožů:

  • nože jsou často vhodné do myčky, ale doporučujeme čistit nůž ručně, protože čisticí prostředky v myčce mohou poškodit povrch ocelové čepele
  • pokud má nůž dřevěnou rukojeť, nedávejte ho do myčky nádobí
  • abyste zabránili vysychání dřevěných rukojetí, pravidelně je mažte lněným olejem nebo včelím voskem
  • při krájení Japonský nůžžem nekrájejte přímo na tvrdých površích, jako je kamenná pracovní deska, nerezový dřez, talíř nebo krájecí desky ze skla, keramiky, bambusu a jiných tvrdých materiálů. Nejlepší je prkénko na krájení z měkkého plastu
  • ukládejte nůž odděleně, aby se čepele neztupily. Použijte blok na nože nebo pouzdro na nůž.
  • pravidelně brousit nůž