Japonské nože

64 položek celkem
Chai Dao DA7742 16 frei
54 410 Kč
GUDEDA774216
Japonský malý nůž SHOTOH 14 cm 5000MCD MIYABI
9 750 Kč –23 %
7 460 Kč
MB34381141
Japonský nůž KIRITSUKE SUPER GOU YPSILON 20 cm, černá, Yaxell YAX37234
154496 japonsky nuz na maso gyutoh 24 cm 5000mcd miyabi
13 290 Kč –21 %
10 442 Kč
MB34373241
kucharsky nuz chef manmosu dellinger 23 cm 1
4 499 Kč
DNGRSXLKH108
Japonský kuchařský nůž Sujihiki Dellinger 24 cm
8 899 Kč
DNGRSXL9309
Japonský plátkovací nůž CHUTOH 16 cm 5000MCD MIYABI
10 720 Kč
MB34372161
Japonský nůž NAKIRI RAN PLUS 18 cm, černá, Yaxell
5 690 Kč
YAX36604
158600 japonsky nuz na maso gyutoh 16 cm 6000mct miyabi
6 140 Kč –20 %
4 905 Kč
MB34073161
Japonský nůž KIRITSUKE ZEN 20 cm, černá, Yaxell
4 690 Kč
YAX35534
155708 japonsky nuz na maso gyutoh 24 cm 7000d miyabi
8 790 Kč
MB34543241
Japonský kuchařský nůž Petty Dellinger 15 cm
5 599 Kč
DNGRSXL9302
159215 japonsky nuz na chleb 23 cm 6000mct miyabi
7 270 Kč –9 %
6 607 Kč
MB34076231
156788 156788 japonsky nuz na maso gyutoh 24 cm 5000fcd miyabi
7 330 Kč –14 %
6 255 Kč
MB34681241
Japonský nůž na maso GYUTOH 20 cm 7000D MIYABI
6 305 Kč
MB34543201
156785 japonsky nuz na maso gyutoh 20 cm 5000fcd miyabi
6 380 Kč –16 %
5 355 Kč
MB34681201
154070 japonsky nuz na maso gyutoh 24 cm 4000fc miyabi
5 470 Kč
MB33951241
Japonský nůž KIRITSUKE RAN PLUS 20 cm, černá, Yaxell YAX36634
159065 japonsky nuz na maso gyutoh 20 cm 6000mct miyabi
7 240 Kč –13 %
6 255 Kč
MB34073201
Nahoru
Další produkty

Japonské nože - ostré jako meč

Co jsou to japonské nože?

Japonské nože mají dlouhou a tenkou čepel se špičatou špičkou a původně se používaly ke krájení tenkých plátků syrových ryb a k přípravě sushi. Jsou lehčí, v ruce působí vyváženěji a jsou ideální pro přesné úkoly. Jsou vyrobeny z tvrdší a tenčí oceli - nerezové oceli nebo haganu, což je stejný druh oceli, který se používá k výrobě japonských mečů. Rukojeti japonských nožů jsou vyrobeny z tvrdého dřeva.

K čemu se používají japonské nože?

Japonské nože lze díky jejich dlouhým a tenkým čepelím použít ke krájení ryb nebo velkých kusů masa (zejména steaků). Existuje mnoho typů specifických japonských nožů (například Gyutou, Yanagi, Usuba nebo Deba), které lze použít pro všechny přesné úkony od vykosťování kuřat přes filetování ryb až po tenké krájení zeleniny.

Na stránkách Kulina najdete kvalitní japonské nože spolehlivých značek, jako jsou např Dellinger nebo MIYABI. Můžete si také vybrat kované japonské nože nizozemské značky Forged nebo se podívat na naše nejprodávanější japonské nože zde.

Jak nabrousit Japonský nůž?

Japonské nože mohou být dvoubřité nebo jednobřité (tradiční). Jsou vyrobeny z tvrdé oceli, která se ve skutečnosti brousí snadněji než měkká ocel používaná u západních nožů. K nabroušení nože japonského typu potřebujete brusný kámen. Nůž můžete také odnést k odborníkovi.

Jak pečovat o Japonský nůž?

Japonské nože jsou poměrně velkou investicí, takže pokud chcete, aby vám Japonský nůž vydržel dlouho, dodržujte tato jednoduchá pravidla pro čištění a skladování nožů:

  • nože jsou často vhodné do myčky, ale doporučujeme čistit nůž ručně, protože čisticí prostředky v myčce mohou poškodit povrch ocelové čepele
  • pokud má nůž dřevěnou rukojeť, nedávejte ho do myčky nádobí
  • abyste zabránili vysychání dřevěných rukojetí, pravidelně je mažte lněným olejem nebo včelím voskem
  • při krájení Japonský nůžžem nekrájejte přímo na tvrdých površích, jako je kamenná pracovní deska, nerezový dřez, talíř nebo krájecí desky ze skla, keramiky, bambusu a jiných tvrdých materiálů. Nejlepší je prkénko na krájení z měkkého plastu
  • ukládejte nůž odděleně, aby se čepele neztupily. Použijte blok na nože nebo pouzdro na nůž.
  • pravidelně brousit nůž