Japonské nože

60 položek celkem
156785 japonsky nuz na maso gyutoh 20 cm 5000fcd miyabi
6 380 Kč
MB34681201
154499 japonsky univerzalni nuz santoku 18 cm 5000mcd miyabi MB34374181
154496 japonsky nuz na maso gyutoh 24 cm 5000mcd miyabi
13 290 Kč
MB34373241
Japonský nůž SHOTOH  5000MCD 13 cm, malý, MIYABI
9 130 Kč –27 %
6 656 Kč
MB34372131
Japonský nůž CHUTOH 5000MCD 16 cm, plátkovací, MIYABI MB34372161
Kuchařský nůž BLUE CHEF KIRITSUKE 20,5 cm, Dellinger
3 199 Kč
DNGRKH164
Japonský nůž NAKIRI 5000MCD 17 cm, univerzální, MIYABI MB34375171
Japonský nůž SHOTOH  5000MCD 14 cm, malý, MIYABI
9 750 Kč
MB34381141
Japonský nůž 5000MCD 23 cm, na chléb, MIYABI
12 650 Kč
MB34376231
Japonský nůž KIRITSUKE BUNKA OCTAGONAL 27 cm, hnědá, Dellinger DNGR8595705405981
1200x1107 MB34684181
158600 japonsky nuz na maso gyutoh 16 cm 6000mct miyabi
6 653 Kč
MB34073161
Japonský nůž GYUTOH 5000MCD 67 20 cm, na maso, javor, MIYABI MB34401201
Japonský nůž  SUJIHIKI 5000FCD 24 cm, plátkovací, MIYABI MB34680241
Japonský nůž KUDAMONO 4000FC 9 cm, na zeleninu a ovoce, MIYABI MB33950091
Japonský nůž SUJIHIKI 5000MCD 67 24 cm, plátkovací, javor, MIYABI MB34400241
Japonský nůž GYUTOH 7000D 20 cm, na maso, MIYABI
6 480 Kč
MB34543201
Japonský nůž SANTOKU 6000MCT 18 cm, univerzální, MIYABI MB34074181
Japonský nůž NAKIRI 5000FCD 17 cm, univerzální, MIYABI MB34685171
Japonský nůž BRUTE 17,5 cm, na zeleninu, Forged
1 856 Kč
FORGEDSDV304136
159293 japonsky platkovaci nuz sujihiki 24 cm 6000mct miyabi MB34078241
154070 japonsky nuz na maso gyutoh 24 cm 4000fc miyabi
4 840 Kč
MB33951241
177338 forged forged sebra hakmes 17cm
1 856 Kč
FORGEDSDV623460
Nahoru
Další produkty

Japonské nože - ostré jako meč

Co jsou to japonské nože?

Japonské nože mají dlouhou a tenkou čepel se špičatou špičkou a původně se používaly ke krájení tenkých plátků syrových ryb a k přípravě sushi. Jsou lehčí, v ruce působí vyváženěji a jsou ideální pro přesné úkoly. Jsou vyrobeny z tvrdší a tenčí oceli - nerezové oceli nebo haganu, což je stejný druh oceli, který se používá k výrobě japonských mečů. Rukojeti japonských nožů jsou vyrobeny z tvrdého dřeva.

K čemu se používají japonské nože?

Japonské nože lze díky jejich dlouhým a tenkým čepelím použít ke krájení ryb nebo velkých kusů masa (zejména steaků). Existuje mnoho typů specifických japonských nožů (například Gyutou, Yanagi, Usuba nebo Deba), které lze použít pro všechny přesné úkony od vykosťování kuřat přes filetování ryb až po tenké krájení zeleniny.

Na stránkách Kulina najdete kvalitní japonské nože spolehlivých značek, jako jsou např Dellinger nebo MIYABI. Můžete si také vybrat kované japonské nože nizozemské značky Forged nebo se podívat na naše nejprodávanější japonské nože zde.

Jak nabrousit Japonský nůž?

Japonské nože mohou být dvoubřité nebo jednobřité (tradiční). Jsou vyrobeny z tvrdé oceli, která se ve skutečnosti brousí snadněji než měkká ocel používaná u západních nožů. K nabroušení nože japonského typu potřebujete brusný kámen. Nůž můžete také odnést k odborníkovi.

Jak pečovat o Japonský nůž?

Japonské nože jsou poměrně velkou investicí, takže pokud chcete, aby vám Japonský nůž vydržel dlouho, dodržujte tato jednoduchá pravidla pro čištění a skladování nožů:

  • nože jsou často vhodné do myčky, ale doporučujeme čistit nůž ručně, protože čisticí prostředky v myčce mohou poškodit povrch ocelové čepele
  • pokud má nůž dřevěnou rukojeť, nedávejte ho do myčky nádobí
  • abyste zabránili vysychání dřevěných rukojetí, pravidelně je mažte lněným olejem nebo včelím voskem
  • při krájení Japonský nůžžem nekrájejte přímo na tvrdých površích, jako je kamenná pracovní deska, nerezový dřez, talíř nebo krájecí desky ze skla, keramiky, bambusu a jiných tvrdých materiálů. Nejlepší je prkénko na krájení z měkkého plastu
  • ukládejte nůž odděleně, aby se čepele neztupily. Použijte blok na nože nebo pouzdro na nůž.
  • pravidelně brousit nůž