odpocet
4 dny
22 hodin
44 minut
45 sekund

Japonské nože

Zobrazit filtry
Zobrazit filtry
Řadit dle
9 položek celkem
34 cm - 34 cmZrušit filtry
Kuchařský nůž BLUE CHEF KIRITSUKE 20,5 cm, Dellinger
–20 %
2 559 Kč
3 199 Kč
Promo
DNGRKH164
Kuchařský nůž BROWN CHEF KIRITSUKE 20,5 cm, Dellinger
–20 %
2 559 Kč
3 199 Kč
Promo
DNGRKH167
Kuchařský nůž GOLD CHEF KIRITSUKE 20,5 cm, Dellinger
–20 %
2 559 Kč
3 199 Kč
Promo
DNGRKH166
Kuchařský nůž RED CHEF KIRITSUKE 20,5 cm, Dellinger
–20 %
2 559 Kč
3 199 Kč
Promo
DNGRKH165
Japonský nůž KIRITSUKE RAN PLUS 20 cm, černá, Yaxell
–20 %
4 792 Kč
5 990 Kč
Promo
YAX36634
Japonský nůž KIRITSUKE ZEN 20 cm, černá, Yaxell
–20 %
3 752 Kč
4 690 Kč
Promo
YAX35534
Japonský nůž KIRITSUKE SUPER GOU YPSILON 20 cm, černá, Yaxell
–20 %
13 992 Kč
17 490 Kč
Promo
YAX37234
Japonský nůž KIRITSUKE SUPER GOU 20 cm, červená, Yaxell
–20 %
10 392 Kč
12 990 Kč
Promo
YAX37134

Japonské nože - ostré jako meč

Co jsou to japonské nože?

Japonské nože mají dlouhou a tenkou čepel se špičatou špičkou a původně se používaly ke krájení tenkých plátků syrových ryb a k přípravě sushi. Jsou lehčí, v ruce působí vyváženěji a jsou ideální pro přesné úkoly. Jsou vyrobeny z tvrdší a tenčí oceli - nerezové oceli nebo haganu, což je stejný druh oceli, který se používá k výrobě japonských mečů. Rukojeti japonských nožů jsou vyrobeny z tvrdého dřeva.

K čemu se používají japonské nože?

Japonské nože lze díky jejich dlouhým a tenkým čepelím použít ke krájení ryb nebo velkých kusů masa (zejména steaků). Existuje mnoho typů specifických japonských nožů (například Gyutou, Yanagi, Usuba nebo Deba), které lze použít pro všechny přesné úkony od vykosťování kuřat přes filetování ryb až po tenké krájení zeleniny.

Na stránkách Kulina najdete kvalitní japonské nože spolehlivých značek, jako jsou např Dellinger nebo MIYABI. Můžete si také vybrat kované japonské nože nizozemské značky Forged nebo se podívat na naše nejprodávanější japonské nože zde.

Jak nabrousit Japonský nůž?

Japonské nože mohou být dvoubřité nebo jednobřité (tradiční). Jsou vyrobeny z tvrdé oceli, která se ve skutečnosti brousí snadněji než měkká ocel používaná u západních nožů. K nabroušení nože japonského typu potřebujete brusný kámen. Nůž můžete také odnést k odborníkovi.

Jak pečovat o Japonský nůž?

Japonské nože jsou poměrně velkou investicí, takže pokud chcete, aby vám Japonský nůž vydržel dlouho, dodržujte tato jednoduchá pravidla pro čištění a skladování nožů:

  • nože jsou často vhodné do myčky, ale doporučujeme čistit nůž ručně, protože čisticí prostředky v myčce mohou poškodit povrch ocelové čepele
  • pokud má nůž dřevěnou rukojeť, nedávejte ho do myčky nádobí
  • abyste zabránili vysychání dřevěných rukojetí, pravidelně je mažte lněným olejem nebo včelím voskem
  • při krájení Japonský nůžžem nekrájejte přímo na tvrdých površích, jako je kamenná pracovní deska, nerezový dřez, talíř nebo krájecí desky ze skla, keramiky, bambusu a jiných tvrdých materiálů. Nejlepší je prkénko na krájení z měkkého plastu
  • ukládejte nůž odděleně, aby se čepele neztupily. Použijte blok na nože nebo pouzdro na nůž.
  • pravidelně brousit nůž

Navštívené produkty

Bobux Go Caramel Xplorer barefoot boty
1 090 Kč