odpocet
1 den
13 hodin
39 minut
14 sekund

Japonské nože

Zobrazit filtry
Zobrazit filtry
Řadit dle
21 položek celkem
Damašková ocel Zrušit filtry
Kuchařský nůž BLUE CHEF KIRITSUKE 20,5 cm, Dellinger
–20 %
2 559 Kč
3 199 Kč
Promo
DNGRKH164
Kuchařský nůž BROWN CHEF KIRITSUKE 20,5 cm, Dellinger
–20 %
2 559 Kč
3 199 Kč
Promo
DNGRKH167
Japonský nůž GYUTO HARUKAZE PROFESSIONAL 20 cm, černá, Dellinger
–20 %
DNGR8594195884092
Srbský kuchyňský nůž VG-10 ZED ONE 19,5 cm, Dellinger
–20 %
5 199 Kč
6 499 Kč
Promo
DNGRSXLKH35
kucharsky nuz chef manmosu dellinger 23 cm 1
–20 %
3 599 Kč
4 499 Kč
Promo
DNGRSXLKH108
Kuchařský nůž GOLD CHEF KIRITSUKE 20,5 cm, Dellinger
–20 %
2 559 Kč
3 199 Kč
Promo
DNGRKH166
Kuchařský nůž RED CHEF KIRITSUKE 20,5 cm, Dellinger
–20 %
2 559 Kč
3 199 Kč
Promo
DNGRKH165
Japonský nůž  KANETSUGU MIYABI ISSHIN 21 cm, Dellinger
–20 %
1 247 Kč
1 559 Kč
Promo
DNGRSXL2005
Japonský nůž KIRITSUKE RAN PLUS 20 cm, černá, Yaxell
–20 %
4 792 Kč
5 990 Kč
Promo
YAX36634
Japonský nůž BREAD SAMURAI 19,5 cm, na pečivo, Dellinger
–20 %
2 239 Kč
2 799 Kč
Promo
DNGRSXLKHP8B
Japonský nůž PETTY 15 cm, Dellinger
–20 %
4 479 Kč
5 599 Kč
Promo
DNGRSXL9302
Kategory
kucharsky nuz samurai dellinger 20 cm 1
–20 %
2 639 Kč
3 299 Kč
Promo
DNGRSXLKHP8
Nůž na zeleninu SOK OLIVE SUNSHINE DAMASCUS 17 cm, Dellinger
–20 %
2 319 Kč
2 899 Kč
Promo
DNGRKHOK7C
Japonský nůž NAKIRI RAN PLUS 18 cm, černá, Yaxell
–20 %
4 552 Kč
5 690 Kč
Promo
YAX36604
Plátkovací nůž KITA NORTH DAMASCUS 20,5 cm, Dellinger
–20 %
2 559 Kč
3 199 Kč
Promo
DNGRSXLKH134
Japonský nůž SAKIMARU 27 cm, Rosewood, Dellinger
4 499 Kč
DNGRXZF270
Japonský nůž KIRITSUKE SUPER GOU YPSILON 20 cm, černá, Yaxell
–20 %
13 992 Kč
17 490 Kč
Promo
YAX37234
Japonský nůž SUJIHIKI 24 cm, Dellinger
–20 %
7 119 Kč
8 899 Kč
Promo
DNGRSXL9309
Chai Dao DA7742 16 frei
–15 %
48 662 Kč
57 250 Kč
Promo
GUDEDA774216
Japonský nůž KIRITSUKE SUPER GOU 20 cm, červená, Yaxell
–20 %
10 392 Kč
12 990 Kč
Promo
YAX37134

Japonské nože - ostré jako meč

Co jsou to japonské nože?

Japonské nože mají dlouhou a tenkou čepel se špičatou špičkou a původně se používaly ke krájení tenkých plátků syrových ryb a k přípravě sushi. Jsou lehčí, v ruce působí vyváženěji a jsou ideální pro přesné úkoly. Jsou vyrobeny z tvrdší a tenčí oceli - nerezové oceli nebo haganu, což je stejný druh oceli, který se používá k výrobě japonských mečů. Rukojeti japonských nožů jsou vyrobeny z tvrdého dřeva.

K čemu se používají japonské nože?

Japonské nože lze díky jejich dlouhým a tenkým čepelím použít ke krájení ryb nebo velkých kusů masa (zejména steaků). Existuje mnoho typů specifických japonských nožů (například Gyutou, Yanagi, Usuba nebo Deba), které lze použít pro všechny přesné úkony od vykosťování kuřat přes filetování ryb až po tenké krájení zeleniny.

Na stránkách Kulina najdete kvalitní japonské nože spolehlivých značek, jako jsou např Dellinger nebo MIYABI. Můžete si také vybrat kované japonské nože nizozemské značky Forged nebo se podívat na naše nejprodávanější japonské nože zde.

Jak nabrousit Japonský nůž?

Japonské nože mohou být dvoubřité nebo jednobřité (tradiční). Jsou vyrobeny z tvrdé oceli, která se ve skutečnosti brousí snadněji než měkká ocel používaná u západních nožů. K nabroušení nože japonského typu potřebujete brusný kámen. Nůž můžete také odnést k odborníkovi.

Jak pečovat o Japonský nůž?

Japonské nože jsou poměrně velkou investicí, takže pokud chcete, aby vám Japonský nůž vydržel dlouho, dodržujte tato jednoduchá pravidla pro čištění a skladování nožů:

  • nože jsou často vhodné do myčky, ale doporučujeme čistit nůž ručně, protože čisticí prostředky v myčce mohou poškodit povrch ocelové čepele
  • pokud má nůž dřevěnou rukojeť, nedávejte ho do myčky nádobí
  • abyste zabránili vysychání dřevěných rukojetí, pravidelně je mažte lněným olejem nebo včelím voskem
  • při krájení Japonský nůžžem nekrájejte přímo na tvrdých površích, jako je kamenná pracovní deska, nerezový dřez, talíř nebo krájecí desky ze skla, keramiky, bambusu a jiných tvrdých materiálů. Nejlepší je prkénko na krájení z měkkého plastu
  • ukládejte nůž odděleně, aby se čepele neztupily. Použijte blok na nože nebo pouzdro na nůž.
  • pravidelně brousit nůž