odpocet
1 den
8 hodin
47 minut
46 sekund

Japonské nože

Zobrazit filtry
Zobrazit filtry
Řadit dle
22 položek celkem
Dellinger Zrušit filtry
Japonský nůž SUJIHIKI 24 cm, Dellinger
8 899 Kč
DNGRSXL9309
Japonský nůž SAKIMARU 27 cm, Rosewood, Dellinger
4 499 Kč
DNGRXZF270
Kuchařský nůž RED CHEF KIRITSUKE 20,5 cm, Dellinger DNGRKH165
kucharsky nuz chef manmosu dellinger 23 cm 1
4 499 Kč
DNGRSXLKH108
Japonský nůž PETTY 15 cm, Dellinger
5 599 Kč
DNGRSXL9302
Nůž na zeleninu NAKIRI SEKYRIU 17 cm, Dellinger
799 Kč
DNGRSXLPO2500200
Kuchařský nůž BROWN CHEF KIRITSUKE 20,5 cm, Dellinger DNGRKH167
Japonský nůž  KANETSUGU MIYABI ISSHIN 21 cm, Dellinger DNGRSXL2005
Japonský nůž GYUTO HARUKAZE PROFESSIONAL 20 cm, černá, Dellinger DNGR8594195884092
Japonský nůž RESIN FUTURE 15 cm, modrá, Dellinger DNGRH190
Kuchařský nůž BLUE CHEF KIRITSUKE 20,5 cm, Dellinger DNGRKH164
Kategory
Srbský kuchyňský nůž VG-10 ZED ONE 19,5 cm, Dellinger DNGRSXLKH35
Plátkovací nůž KITA NORTH DAMASCUS 20,5 cm, Dellinger DNGRSXLKH134
Kuchařský nůž GOLD CHEF KIRITSUKE 20,5 cm, Dellinger DNGRKH166
Japonský nůž RESIN FUTURE 15 cm, červená, Dellinger DNGRH192
kucharsky nuz samurai dellinger 20 cm 1
3 299 Kč
DNGRSXLKHP8
Nůž na zeleninu SOK OLIVE SUNSHINE DAMASCUS 17 cm, Dellinger DNGRKHOK7C
Japonský nůž BREAD SAMURAI 19,5 cm, na pečivo, Dellinger DNGRSXLKHP8B

Japonské nože - ostré jako meč

Co jsou to japonské nože?

Japonské nože mají dlouhou a tenkou čepel se špičatou špičkou a původně se používaly ke krájení tenkých plátků syrových ryb a k přípravě sushi. Jsou lehčí, v ruce působí vyváženěji a jsou ideální pro přesné úkoly. Jsou vyrobeny z tvrdší a tenčí oceli - nerezové oceli nebo haganu, což je stejný druh oceli, který se používá k výrobě japonských mečů. Rukojeti japonských nožů jsou vyrobeny z tvrdého dřeva.

K čemu se používají japonské nože?

Japonské nože lze díky jejich dlouhým a tenkým čepelím použít ke krájení ryb nebo velkých kusů masa (zejména steaků). Existuje mnoho typů specifických japonských nožů (například Gyutou, Yanagi, Usuba nebo Deba), které lze použít pro všechny přesné úkony od vykosťování kuřat přes filetování ryb až po tenké krájení zeleniny.

Na stránkách Kulina najdete kvalitní japonské nože spolehlivých značek, jako jsou např Dellinger nebo MIYABI. Můžete si také vybrat kované japonské nože nizozemské značky Forged nebo se podívat na naše nejprodávanější japonské nože zde.

Jak nabrousit Japonský nůž?

Japonské nože mohou být dvoubřité nebo jednobřité (tradiční). Jsou vyrobeny z tvrdé oceli, která se ve skutečnosti brousí snadněji než měkká ocel používaná u západních nožů. K nabroušení nože japonského typu potřebujete brusný kámen. Nůž můžete také odnést k odborníkovi.

Jak pečovat o Japonský nůž?

Japonské nože jsou poměrně velkou investicí, takže pokud chcete, aby vám Japonský nůž vydržel dlouho, dodržujte tato jednoduchá pravidla pro čištění a skladování nožů:

  • nože jsou často vhodné do myčky, ale doporučujeme čistit nůž ručně, protože čisticí prostředky v myčce mohou poškodit povrch ocelové čepele
  • pokud má nůž dřevěnou rukojeť, nedávejte ho do myčky nádobí
  • abyste zabránili vysychání dřevěných rukojetí, pravidelně je mažte lněným olejem nebo včelím voskem
  • při krájení Japonský nůžžem nekrájejte přímo na tvrdých površích, jako je kamenná pracovní deska, nerezový dřez, talíř nebo krájecí desky ze skla, keramiky, bambusu a jiných tvrdých materiálů. Nejlepší je prkénko na krájení z měkkého plastu
  • ukládejte nůž odděleně, aby se čepele neztupily. Použijte blok na nože nebo pouzdro na nůž.
  • pravidelně brousit nůž