odpocet
1 den
6 hodin
13 minut
17 sekund

Japonské nože

Zobrazit filtry
Zobrazit filtry
Řadit dle
40 položek celkem
MIYABI Zrušit filtry
154496 japonsky nuz na maso gyutoh 24 cm 5000mcd miyabi
13 290 Kč
MB34373241
Japonský nůž 5000FCD 24 cm, na chléb, MIYABI
6 380 Kč
MB34686241
Japonský nůž KUDAMONO 4000FC 9 cm, na zeleninu a ovoce, MIYABI MB33950091
159215 japonsky nuz na chleb 23 cm 6000mct miyabi
8 187 Kč
MB34076231
156788 156788 japonsky nuz na maso gyutoh 24 cm 5000fcd miyabi MB34681241
Japonský nůž NAKIRI 4000FC 17 cm, sekáčkový, MIYABI MB33952171
156785 japonsky nuz na maso gyutoh 20 cm 5000fcd miyabi MB34681201
5759 1 japonsky univerzalny noz santoku 18 cm 7000d miyabi MB34544181
Japonský nůž 5000MCD 23 cm, na chléb, MIYABI
12 650 Kč
MB34376231
154070 japonsky nuz na maso gyutoh 24 cm 4000fc miyabi
4 840 Kč
MB33951241
Japonský nůž SANTOKU 6000MCT 18 cm, univerzální, MIYABI MB34074181
159290 japonsky nuz na zeleninu a ovoce kudamono 9 cm 7000d miyabi MB34541091
Kategory
Japonský nůž SHOTOH  5000MCD 14 cm, malý, MIYABI
9 370 Kč
MB34381141
Japonský nůž SHOTOH 5000FCD 13 cm, malý, MIYABI
4 390 Kč
MB34680131
156797 japonsky nuz na maso gyutoh 16 cm 5000fcd miyabi MB34681161
154067 japonsky nuz na maso gyutoh 20 cm 4000fc miyabi
4 530 Kč
MB33951201
Japonský nůž NAKIRI 5000MCD 17 cm, univerzální, MIYABI MB34375171
Japonský nůž SUJIHIKI 5000MCD 24 cm, plátkovací, MIYABI MB34378241
158600 japonsky nuz na maso gyutoh 16 cm 6000mct miyabi MB34073161
Japonský nůž NAKIRI 5000FCD 17 cm, univerzální, MIYABI MB34685171
Japonský nůž SANTOKU 4000FC 18 cm, univerzální, MIYABI MB33957181
154499 japonsky univerzalni nuz santoku 18 cm 5000mcd miyabi MB34374181
Nahoru
Další produkty

Japonské nože - ostré jako meč

Co jsou to japonské nože?

Japonské nože mají dlouhou a tenkou čepel se špičatou špičkou a původně se používaly ke krájení tenkých plátků syrových ryb a k přípravě sushi. Jsou lehčí, v ruce působí vyváženěji a jsou ideální pro přesné úkoly. Jsou vyrobeny z tvrdší a tenčí oceli - nerezové oceli nebo haganu, což je stejný druh oceli, který se používá k výrobě japonských mečů. Rukojeti japonských nožů jsou vyrobeny z tvrdého dřeva.

K čemu se používají japonské nože?

Japonské nože lze díky jejich dlouhým a tenkým čepelím použít ke krájení ryb nebo velkých kusů masa (zejména steaků). Existuje mnoho typů specifických japonských nožů (například Gyutou, Yanagi, Usuba nebo Deba), které lze použít pro všechny přesné úkony od vykosťování kuřat přes filetování ryb až po tenké krájení zeleniny.

Na stránkách Kulina najdete kvalitní japonské nože spolehlivých značek, jako jsou např Dellinger nebo MIYABI. Můžete si také vybrat kované japonské nože nizozemské značky Forged nebo se podívat na naše nejprodávanější japonské nože zde.

Jak nabrousit Japonský nůž?

Japonské nože mohou být dvoubřité nebo jednobřité (tradiční). Jsou vyrobeny z tvrdé oceli, která se ve skutečnosti brousí snadněji než měkká ocel používaná u západních nožů. K nabroušení nože japonského typu potřebujete brusný kámen. Nůž můžete také odnést k odborníkovi.

Jak pečovat o Japonský nůž?

Japonské nože jsou poměrně velkou investicí, takže pokud chcete, aby vám Japonský nůž vydržel dlouho, dodržujte tato jednoduchá pravidla pro čištění a skladování nožů:

  • nože jsou často vhodné do myčky, ale doporučujeme čistit nůž ručně, protože čisticí prostředky v myčce mohou poškodit povrch ocelové čepele
  • pokud má nůž dřevěnou rukojeť, nedávejte ho do myčky nádobí
  • abyste zabránili vysychání dřevěných rukojetí, pravidelně je mažte lněným olejem nebo včelím voskem
  • při krájení Japonský nůžžem nekrájejte přímo na tvrdých površích, jako je kamenná pracovní deska, nerezový dřez, talíř nebo krájecí desky ze skla, keramiky, bambusu a jiných tvrdých materiálů. Nejlepší je prkénko na krájení z měkkého plastu
  • ukládejte nůž odděleně, aby se čepele neztupily. Použijte blok na nože nebo pouzdro na nůž.
  • pravidelně brousit nůž