Japonské nože

26 položek celkem
Japonský nůž GYUTOH 7000D 20 cm, na maso, MIYABI
Sticker
6 480 Kč
MB34543201
5759 1 japonsky univerzalny noz santoku 18 cm 7000d miyabi
Sticker
MB34544181
155504 japonsky maly nuz shotoh 13 cm 7000d miyabi
Sticker
4 570 Kč
MB34542131
Japonský nůž CHUTOH 5000MCD 16 cm, plátkovací, MIYABI
Sticker
MB34372161
154070 japonsky nuz na maso gyutoh 24 cm 4000fc miyabi
Sticker
4 840 Kč
MB33951241
Japonský nůž 5000MCD 23 cm, na chléb, MIYABI
Sticker
12 650 Kč
MB34376231
154067 japonsky nuz na maso gyutoh 20 cm 4000fc miyabi
Sticker
4 530 Kč
MB33951201
155708 japonsky nuz na maso gyutoh 24 cm 7000d miyabi
Sticker
7 890 Kč
MB34543241
Japonský nůž NAKIRI 5000FCD 17 cm, univerzální, MIYABI
Sticker
MB34685171
Japonský nůž SHOTOH  5000MCD 14 cm, malý, MIYABI
Sticker
9 750 Kč
MB34381141
159215 japonsky nuz na chleb 23 cm 6000mct miyabi
Sticker
8 187 Kč
MB34076231
Japonský nůž 5000FCD 24 cm, na chléb, MIYABI
Sticker
6 380 Kč
MB34686241
158600 japonsky nuz na maso gyutoh 16 cm 6000mct miyabi
Sticker
6 653 Kč
MB34073161
156788 156788 japonsky nuz na maso gyutoh 24 cm 5000fcd miyabi
Sticker
7 330 Kč
MB34681241
159293 japonsky platkovaci nuz sujihiki 24 cm 6000mct miyabi
Sticker
MB34078241
154496 japonsky nuz na maso gyutoh 24 cm 5000mcd miyabi
Sticker
13 290 Kč
MB34373241
154499 japonsky univerzalni nuz santoku 18 cm 5000mcd miyabi
Sticker
MB34374181
Japonský nůž NAKIRI 5000MCD 17 cm, univerzální, MIYABI
Sticker
MB34375171
Nahoru
Další produkty

Japonské nože - ostré jako meč

Co jsou to japonské nože?

Japonské nože mají dlouhou a tenkou čepel se špičatou špičkou a původně se používaly ke krájení tenkých plátků syrových ryb a k přípravě sushi. Jsou lehčí, v ruce působí vyváženěji a jsou ideální pro přesné úkoly. Jsou vyrobeny z tvrdší a tenčí oceli - nerezové oceli nebo haganu, což je stejný druh oceli, který se používá k výrobě japonských mečů. Rukojeti japonských nožů jsou vyrobeny z tvrdého dřeva.

K čemu se používají japonské nože?

Japonské nože lze díky jejich dlouhým a tenkým čepelím použít ke krájení ryb nebo velkých kusů masa (zejména steaků). Existuje mnoho typů specifických japonských nožů (například Gyutou, Yanagi, Usuba nebo Deba), které lze použít pro všechny přesné úkony od vykosťování kuřat přes filetování ryb až po tenké krájení zeleniny.

Na stránkách Kulina najdete kvalitní japonské nože spolehlivých značek, jako jsou např Dellinger nebo MIYABI. Můžete si také vybrat kované japonské nože nizozemské značky Forged nebo se podívat na naše nejprodávanější japonské nože zde.

Jak nabrousit Japonský nůž?

Japonské nože mohou být dvoubřité nebo jednobřité (tradiční). Jsou vyrobeny z tvrdé oceli, která se ve skutečnosti brousí snadněji než měkká ocel používaná u západních nožů. K nabroušení nože japonského typu potřebujete brusný kámen. Nůž můžete také odnést k odborníkovi.

Jak pečovat o Japonský nůž?

Japonské nože jsou poměrně velkou investicí, takže pokud chcete, aby vám Japonský nůž vydržel dlouho, dodržujte tato jednoduchá pravidla pro čištění a skladování nožů:

  • nože jsou často vhodné do myčky, ale doporučujeme čistit nůž ručně, protože čisticí prostředky v myčce mohou poškodit povrch ocelové čepele
  • pokud má nůž dřevěnou rukojeť, nedávejte ho do myčky nádobí
  • abyste zabránili vysychání dřevěných rukojetí, pravidelně je mažte lněným olejem nebo včelím voskem
  • při krájení Japonský nůžžem nekrájejte přímo na tvrdých površích, jako je kamenná pracovní deska, nerezový dřez, talíř nebo krájecí desky ze skla, keramiky, bambusu a jiných tvrdých materiálů. Nejlepší je prkénko na krájení z měkkého plastu
  • ukládejte nůž odděleně, aby se čepele neztupily. Použijte blok na nože nebo pouzdro na nůž.
  • pravidelně brousit nůž