Japonské nože

15 položek celkem
Japonský nůž SUJIHIKI 24 cm, Dellinger
8 899 Kč
DNGRSXL9309
kucharsky nuz chef manmosu dellinger 23 cm 1
4 499 Kč
DNGRSXLKH108
Chai Dao DA7742 16 frei GUDEDA774216
Japonský nůž PETTY 15 cm, Dellinger
5 599 Kč
DNGRSXL9302
Japonský nůž KIRITSUKE BUNKA OCTAGONAL 27 cm, hnědá, Dellinger DNGR8595705405981
Nůž na zeleninu SOK OLIVE SUNSHINE DAMASCUS 17 cm, Dellinger DNGRKHOK7C
Kuchařský nůž BROWN CHEF KIRITSUKE 20,5 cm, Dellinger DNGRKH167
Japonský nůž  KANETSUGU MIYABI ISSHIN 21 cm, Dellinger
1 559 Kč
DNGRSXL2005
Plátkovací nůž KITA NORTH DAMASCUS 20,5 cm, Dellinger DNGRSXLKH134
177338 forged forged sebra hakmes 17cm
1 856 Kč
FORGEDSDV623460
974584 Découper Yanagiba 24 cm SEKIZO SI LS3502344
Nůž na zeleninu NAKIRI SEKYRIU 17 cm, Dellinger
799 Kč
DNGRSXLPO2500200
Kuchařský nůž GOLD CHEF KIRITSUKE 20,5 cm, Dellinger DNGRKH166
Japonský nůž SANTOKU 17 cm, Victorinox
2 190 Kč –14 %
1 878 Kč
VN6852017G
Univerzální nůž ROSE WOOD DAMASCUS 13 cm, Dellinger
1 199 Kč
DNGRXZB27RW5

Japonské nože - ostré jako meč

Co jsou to japonské nože?

Japonské nože mají dlouhou a tenkou čepel se špičatou špičkou a původně se používaly ke krájení tenkých plátků syrových ryb a k přípravě sushi. Jsou lehčí, v ruce působí vyváženěji a jsou ideální pro přesné úkoly. Jsou vyrobeny z tvrdší a tenčí oceli - nerezové oceli nebo haganu, což je stejný druh oceli, který se používá k výrobě japonských mečů. Rukojeti japonských nožů jsou vyrobeny z tvrdého dřeva.

K čemu se používají japonské nože?

Japonské nože lze díky jejich dlouhým a tenkým čepelím použít ke krájení ryb nebo velkých kusů masa (zejména steaků). Existuje mnoho typů specifických japonských nožů (například Gyutou, Yanagi, Usuba nebo Deba), které lze použít pro všechny přesné úkony od vykosťování kuřat přes filetování ryb až po tenké krájení zeleniny.

Na stránkách Kulina najdete kvalitní japonské nože spolehlivých značek, jako jsou např Dellinger nebo MIYABI. Můžete si také vybrat kované japonské nože nizozemské značky Forged nebo se podívat na naše nejprodávanější japonské nože zde.

Jak nabrousit Japonský nůž?

Japonské nože mohou být dvoubřité nebo jednobřité (tradiční). Jsou vyrobeny z tvrdé oceli, která se ve skutečnosti brousí snadněji než měkká ocel používaná u západních nožů. K nabroušení nože japonského typu potřebujete brusný kámen. Nůž můžete také odnést k odborníkovi.

Jak pečovat o Japonský nůž?

Japonské nože jsou poměrně velkou investicí, takže pokud chcete, aby vám Japonský nůž vydržel dlouho, dodržujte tato jednoduchá pravidla pro čištění a skladování nožů:

  • nože jsou často vhodné do myčky, ale doporučujeme čistit nůž ručně, protože čisticí prostředky v myčce mohou poškodit povrch ocelové čepele
  • pokud má nůž dřevěnou rukojeť, nedávejte ho do myčky nádobí
  • abyste zabránili vysychání dřevěných rukojetí, pravidelně je mažte lněným olejem nebo včelím voskem
  • při krájení Japonský nůžžem nekrájejte přímo na tvrdých površích, jako je kamenná pracovní deska, nerezový dřez, talíř nebo krájecí desky ze skla, keramiky, bambusu a jiných tvrdých materiálů. Nejlepší je prkénko na krájení z měkkého plastu
  • ukládejte nůž odděleně, aby se čepele neztupily. Použijte blok na nože nebo pouzdro na nůž.
  • pravidelně brousit nůž