Japonské nože MIYABI

31 položek celkem
Japonský malý nůž SHOTOH 14 cm 5000MCD MIYABI
9 750 Kč –23 %
7 460 Kč
MB34381141
154496 japonsky nuz na maso gyutoh 24 cm 5000mcd miyabi
13 290 Kč –21 %
10 442 Kč
MB34373241
Japonský plátkovací nůž CHUTOH 16 cm 5000MCD MIYABI
10 720 Kč
MB34372161
158600 japonsky nuz na maso gyutoh 16 cm 6000mct miyabi
6 140 Kč –20 %
4 905 Kč
MB34073161
155708 japonsky nuz na maso gyutoh 24 cm 7000d miyabi
8 790 Kč
MB34543241
159215 japonsky nuz na chleb 23 cm 6000mct miyabi
7 270 Kč –9 %
6 607 Kč
MB34076231
156788 156788 japonsky nuz na maso gyutoh 24 cm 5000fcd miyabi
7 330 Kč –14 %
6 255 Kč
MB34681241
Japonský nůž na maso GYUTOH 20 cm 7000D MIYABI
6 305 Kč
MB34543201
156785 japonsky nuz na maso gyutoh 20 cm 5000fcd miyabi
6 380 Kč –16 %
5 355 Kč
MB34681201
154070 japonsky nuz na maso gyutoh 24 cm 4000fc miyabi
5 470 Kč
MB33951241
159065 japonsky nuz na maso gyutoh 20 cm 6000mct miyabi
7 240 Kč –13 %
6 255 Kč
MB34073201
Japonský nůž na chléb 23 cm 5000MCD MIYABI
12 650 Kč –23 %
9 688 Kč
MB34376231
154067 japonsky nuz na maso gyutoh 20 cm 4000fc miyabi
4 469 Kč
MB33951201
Japonský nůž na zeleninu a ovoce KUDAMONO 9 cm 4000FC MIYABI MB33950091
Japonský univerzální nůž SANTOKU 18 cm 4000FC MIYABI MB33957181
Japonský malý nůž SHOTOH 9 cm 6000MCT MIYABI
4 560 Kč –7 %
4 209 Kč
MB34072091
160046 japonsky maly nuz shotoh 13 cm 4000fc miyabi
3 972 Kč
MB33951141
155504 japonsky maly nuz shotoh 13 cm 7000d miyabi
4 570 Kč –7 %
4 220 Kč
MB34542131
Japonský nůž na chléb 24 cm 5000FCD MIYABI
6 380 Kč –16 %
5 355 Kč
MB34686241
Nahoru
Další produkty

Japonské nože - ostré jako meč

Co jsou to japonské nože?

Japonské nože mají dlouhou a tenkou čepel se špičatou špičkou a původně se používaly ke krájení tenkých plátků syrových ryb a k přípravě sushi. Jsou lehčí, v ruce působí vyváženěji a jsou ideální pro přesné úkoly. Jsou vyrobeny z tvrdší a tenčí oceli - nerezové oceli nebo haganu, což je stejný druh oceli, který se používá k výrobě japonských mečů. Rukojeti japonských nožů jsou vyrobeny z tvrdého dřeva.

K čemu se používají japonské nože?

Japonské nože lze díky jejich dlouhým a tenkým čepelím použít ke krájení ryb nebo velkých kusů masa (zejména steaků). Existuje mnoho typů specifických japonských nožů (například Gyutou, Yanagi, Usuba nebo Deba), které lze použít pro všechny přesné úkony od vykosťování kuřat přes filetování ryb až po tenké krájení zeleniny.

Na stránkách Kulina najdete kvalitní japonské nože spolehlivých značek, jako jsou např Dellinger nebo MIYABI. Můžete si také vybrat kované japonské nože nizozemské značky Forged nebo se podívat na naše nejprodávanější japonské nože zde.

Jak nabrousit Japonský nůž?

Japonské nože mohou být dvoubřité nebo jednobřité (tradiční). Jsou vyrobeny z tvrdé oceli, která se ve skutečnosti brousí snadněji než měkká ocel používaná u západních nožů. K nabroušení nože japonského typu potřebujete brusný kámen. Nůž můžete také odnést k odborníkovi.

Jak pečovat o Japonský nůž?

Japonské nože jsou poměrně velkou investicí, takže pokud chcete, aby vám Japonský nůž vydržel dlouho, dodržujte tato jednoduchá pravidla pro čištění a skladování nožů:

  • nože jsou často vhodné do myčky, ale doporučujeme čistit nůž ručně, protože čisticí prostředky v myčce mohou poškodit povrch ocelové čepele
  • pokud má nůž dřevěnou rukojeť, nedávejte ho do myčky nádobí
  • abyste zabránili vysychání dřevěných rukojetí, pravidelně je mažte lněným olejem nebo včelím voskem
  • při krájení Japonský nůžžem nekrájejte přímo na tvrdých površích, jako je kamenná pracovní deska, nerezový dřez, talíř nebo krájecí desky ze skla, keramiky, bambusu a jiných tvrdých materiálů. Nejlepší je prkénko na krájení z měkkého plastu
  • ukládejte nůž odděleně, aby se čepele neztupily. Použijte blok na nože nebo pouzdro na nůž.
  • pravidelně brousit nůž