Kávovary na překapávanou kávu

1 položek celkem
SMEG KAVOVAR NA PREKAPAVANOU KAVU KREMOVA STUDIO 04
Sticker
SMEDCF02CREU

Překapávací kávovary - nejlepší chuť vaší kávy

Co je to překapávací kávovar a jak funguje?

V překapávacím kávovaru se odměřené množství studené vody nalije do zásobníku, kde topné těleso ohřeje vodu k varu. Díky tomu pára stoupá trubicí a kondenzuje. Poté se mletá káva vložená do filtru navlhčí kondenzovanou vodou a začne se překapávat.

Karafa shromažďuje vodu poté, co prošla filtrem a byla naplněna kávou. Karafa je podepřena kovovou deskou, která má také topné těleso, jež pomáhá udržovat kávu teplou.

Na Kulina, máme širokou nabídku překapávacích kávovarů od renomovaných výrobců, jako je např KitchenAid, Severin, a WMF.

Co bych měl zvážit při nákupu překapávacího kávovaru?

Pauza na vaření

Pomocí funkce pauzy vaření můžete na chvíli zastavit proces vaření a nalít jeden nebo dva šálky kávy, než se karafa naplní. To se hodí, když už nemůžete čekat na svou dávku kofeinu.

Časovač

Některé z těchto kávovarů jsou vybaveny programovatelným časovačem, který vám umožní připravit kávu a vodu předem a vychutnat si ji, kdykoli budete chtít, ať už hned ráno, nebo po dlouhém dni v práci.

Kávový filtr

Součástí konstrukce překapávacích kávovarů je řada filtrů. Většina filtračních košů má kónické nebo ploché dno a jsou odnímatelné. Nemusíte si dělat starosti s papírovými filtry na kávu, protože většina filtrů do překapávačů je opakovaně použitelná. Existují také kovové a ocelové varianty permanentních filtrů.

Pokud chcete připravovat kávu konvenčněji, můžete si prohlédnout naši kolekci automatických kávovarů a poloautomatických kávovarů.

Jak vyčistit překapávací kávovar?

Kávovary na překapávanou kávu se často čistí podstatně jednodušeji než jiné kávovary, protože mají méně pohyblivých částí.

Když je čas vyčistit překapávací kávovar, vyhoďte namočenou kávu a vyjměte filtr ze spotřebiče. Poté můžete karafu na kávu a filtr opláchnout.

Navíc byste měli dbát na odstraňování vodního kamene z překapávacího kávovaru alespoň jednou za měsíc, podle toho, jak často jej používáte. Do zásobníku na vodu lze přidat určitý poměr octa, kyseliny citronové nebo chemického odstraňovače vodního kamene.