odpocet
6 dní
2 hodiny
56 minut
6 sekund

Kuchařské nože

Zobrazit filtry
Zobrazit filtry
Řadit dle
118 položek celkem
Kuchařský nůž VG10  20,5 cm, s koženým pouzdrem, Forged FORGEDSDV305584
Kuchařský nůž LUXURY 20 cm, olive, Laguiole
934 Kč
LAGSDV-301289
1061200116 PERFORMER Nuz kucharsky 16 cm Wusthof Solingen
6 099 Kč
WU1061200116
Kuchařský nůž ALL * STAR 20 cm, černé logo, Zwilling
–38 %
1 565 Kč
2 555 Kč
ZW1020443
Kuchařský nůž OLIVE 20,5 cm, Forged
1 856 Kč
FORGEDSDV305225
Kuchařský nůž SUPER GOU 20 cm, červená, Yaxell
12 790 Kč
YAX37100
Japonský nůž FIBRE KARBON 2 17 cm, de Buyer
–20 %
2 259 Kč
2 859 Kč
DB428017
Kuchařský nůž ZEN 20 cm, černá, Yaxell
4 590 Kč
YAX35500
Kuchařský nůž INTENSE 20,5 cm, Forged
1 856 Kč
FORGEDSDV304495
Kuchařský nůž FOUR STAR® 20 cm, ZWILLING
2 714 Kč
ZW31071201
Kategory
Kuchařský nůž CRAFTER 16 cm, WÜSTHOF
4 769 Kč
WU1010830116
177218 4 kucharsky nuz ajax ze serie 1905 a9f4b7da8d93c9809eba72f807abd93d
3 574 Kč
FDCK8192222
Kuchařský nůž FOUR STAR® 16 cm, ZWILLING
2 340 Kč
ZW31071161
177164 3 kucharsky nuz dick ze serie red spirit v delce 21 cm 430cfec933c5108596dd043bdf5e406f
2 618 Kč
FDCK8174721
Kuchařský nůž PROFESSIONAL "S" 20 cm, ZWILLING
2 903 Kč
ZW31021201
147761 kucharsky nuz 26 cm zwilling pro
3 891 Kč
ZW38401261
Kuchařský nůž KATAI 20,5 cm, Forged
3 409 Kč
FORGEDSDV620599
Čínský kuchařský nůž GOURMET 18 cm, ZWILLING
2 077 Kč
ZW36112181
Kuchařský nůž CLASSIC IKON 20 cm, WÜSTHOF
3 949 Kč
WU459620
1061200120 PERFORMER Nuz kucharsky 20 cm Wusthof Solingen
7 159 Kč
WU1061200120
Kuchařský nůž SWISS MODERN 20 cm, černá, Victorinox VN6901320B
Nahoru
Další produkty

Kuchařské nože – nůž, který potřebuje každá kuchyně

Co je kuchařský nůž?

Je to univerzální kuchyňský nůž, který se používá pro mnoho kulinářských úkolů (na krájení masa, krájení i strouhání zeleniny) a jeden ze tří nožů, které by měly být v každé kuchyni a po ruce každého kuchaře (podívejte se na naše kompletní průvodce kuchyňskými noži a zkontrolujte zbývající dva nože, do kterých byste rozhodně měli investovat).

Kuchařský nůž má širokou čepel, která se zakřivuje nahoru a tvoří špičku. Délka čepele je obvykle 18-24 cm.

Jaký je rozdíl mezi kuchařským nožem a nožem Santoku?

Domácí kuchaři a profesionální šéfkuchaři používají jak Santoku, tak kuchařské nože k nejrůznějším úkolům. Jaké jsou základní rozdíly mezi těmito dvěma typy nožů? Kuchařské nože mají delší čepel a jejich čepel je dvojitě naborušena, na rozdíl od nožů Santoku, které jsou obvykle jednostranně ostřené. Tvar čepele kuchařského nože vás nutí houpat čepelí dopředu a s nožem Santoku krájet jediným řezem směrem dolů.

K čemu slouží kuchařský nůž?

Zakřivená čepel kuchařského nože umožňuje „kolébavou“ metodu řezání, která spolu se širokou čepelí dělá z kuchařského nože dokonalý nástroj pro:

  • sekání a nakrájení velkého množství zeleniny najednou
  • krájení, porcování a oddělování masa
  • krájení sýra
  • krájení, sekání nebo krájení na kostičky ovoce a ořechů

V Kulině najdete kvalitní nože od spolehlivých značek, které odolají opotřebení. Koukněte na nože od Wusthof, Zwilling nebo WMF. Zde si také můžete prohlédnout naše nejprodávanější kuchařské nože.

Jak nabrousit kuchařský nůž?

Pokud používáte svůj kuchařský nůž denně, měli byste ho brousit poměrně často – alespoň každé dva týdny pomocí brousku nožů. Nejlepší způsob, jak nabrousit váš kuchařský nůž, je brousek, kterým byste jej měli brousit na 15-20 stupňů z obou stran, nebo pomocí brusné tyče. Svůj nůž můžete také odnést ke specialistovi.

Jak se starat o svůj nůž Santoku?

Kvalitní kuchařské nože jsou poměrně velkou investicí, takže pokud chcete, aby vám nůž vydržel věky, ujistěte se, že dodržujete tato jednoduchá pravidla pro čištění a skladování nožů:

  • nože jsou často vhodné do myčky nádobí, ale doporučujeme čistit nůž ručně, protože mycí prostředky mohou poškodit povrch ocelové čepele
  • pokud má nůž dřevěnou rukojeť, nedávejte jej do myčky nádobí
  • abyste zabránili vysychání dřevěných rukojetí, pravidelně je naolejujte lněným olejem nebo včelím voskem
  • nože skladujte odděleně, aby se čepele neotupily. Použijte blok na nože nebo pouzdro na nože
  • pravidelně si bruste nůž