Kuchařské nože

50 položek celkem
1061200116 PERFORMER Nuz kucharsky 16 cm Wusthof Solingen
6 099 Kč
WU1061200116
1061200120 PERFORMER Nuz kucharsky 20 cm Wusthof Solingen
7 159 Kč
WU1061200120
Čínský kuchařský nůž IKON 18 cm, WÜSTHOF
9 085 Kč
WU1010531818
181112 181112 kucharsky nuz amici wusthof 16 cm 1
5 299 Kč
WU1011300116
Kuchařský nůž CRAFTER 16 cm, WÜSTHOF
5 110 Kč
WU1010830116
Kuchařský nůž DARKNITRO 21 cm, hnědá, F.DICK
Novinka
5 525 Kč
FDCK81147212
Kuchařský nůž CLASSIC IKON CREME 16 cm, WÜSTHOF
3 419 Kč
WU4596016
1040200120 CLASSIC White Nuz kucharsky 20 cm Wusthof Solingen
3 159 Kč
WU1040200120
Kuchařský nůž GOURMET 16 cm, WÜSTHOF
1 589 Kč
WU1035044816
Kuchařský nůž CLASSIC 16 cm, WÜSTHOF
2 629 Kč
WU1030130116
Kuchařský nůž URBAN FARMER 16 cm, WÜSTHOF
2 359 Kč
WU1025244816
Japonský nůž FIBRE KARBON 2 17 cm, de Buyer
2 829 Kč –20 %
2 259 Kč
DB428017
Kuchařský nůž GOURMET 18 cm, WÜSTHOF
1 859 Kč
WU1035044818
Kuchařský nůž CARBON FRAGMENT 20 cm, černá, Dellinger DNGRH139CH
177218 4 kucharsky nuz ajax ze serie 1905 a9f4b7da8d93c9809eba72f807abd93d
3 760 Kč
FDCK8192222
M805 21
4 475 Kč
GUDEM80521
177167 6 177167 6 kucharsky nuz ajax ze serie red spirit ea4b659aa499b56e0c7a3ed83e812fad
2 540 Kč
FDCK8172220
177206 2 177206 2 kucharsky nuz ze serie 1905 v delce 21 cm 51c1ce119c27fb4ffa9c22db9e38c7f9
3 194 Kč
FDCK8194721
Univerzální nůž VIVUM 18 cm, ocel, hnědá, F.DICK
2 662 Kč –8 %
2 440 Kč
FDCK83644182H
Kuchařský nůž SYNCHROS 21 cm, hnědá, Güde
6 950 Kč –5 %
6 590 Kč
GUDES80523
Kuchařský nůž ALPHA OAK 21 cm, hnědá, Güde
4 390 Kč
GUDEE80521
Kuchařský nůž ALPHA BRICOLE DI VENEZIA 21 cm, hnědá, Güde GUDEV80521
Kuchařský nůž CHEF COMFORT K2213244 20 cm, Tefal
449 Kč
TEFK2213244
Nahoru
Další produkty

Kuchařské nože – nůž, který potřebuje každá kuchyně

Co je kuchařský nůž?

Je to univerzální kuchyňský nůž, který se používá pro mnoho kulinářských úkolů (na krájení masa, krájení i strouhání zeleniny) a jeden ze tří nožů, které by měly být v každé kuchyni a po ruce každého kuchaře (podívejte se na naše kompletní průvodce kuchyňskými noži a zkontrolujte zbývající dva nože, do kterých byste rozhodně měli investovat).

Kuchařský nůž má širokou čepel, která se zakřivuje nahoru a tvoří špičku. Délka čepele je obvykle 18-24 cm.

Jaký je rozdíl mezi kuchařským nožem a nožem Santoku?

Domácí kuchaři a profesionální šéfkuchaři používají jak Santoku, tak kuchařské nože k nejrůznějším úkolům. Jaké jsou základní rozdíly mezi těmito dvěma typy nožů? Kuchařské nože mají delší čepel a jejich čepel je dvojitě naborušena, na rozdíl od nožů Santoku, které jsou obvykle jednostranně ostřené. Tvar čepele kuchařského nože vás nutí houpat čepelí dopředu a s nožem Santoku krájet jediným řezem směrem dolů.

K čemu slouží kuchařský nůž?

Zakřivená čepel kuchařského nože umožňuje „kolébavou“ metodu řezání, která spolu se širokou čepelí dělá z kuchařského nože dokonalý nástroj pro:

  • sekání a nakrájení velkého množství zeleniny najednou
  • krájení, porcování a oddělování masa
  • krájení sýra
  • krájení, sekání nebo krájení na kostičky ovoce a ořechů

V Kulině najdete kvalitní nože od spolehlivých značek, které odolají opotřebení. Koukněte na nože od Wusthof, Zwilling nebo WMF. Zde si také můžete prohlédnout naše nejprodávanější kuchařské nože.

Jak nabrousit kuchařský nůž?

Pokud používáte svůj kuchařský nůž denně, měli byste ho brousit poměrně často – alespoň každé dva týdny pomocí brousku nožů. Nejlepší způsob, jak nabrousit váš kuchařský nůž, je brousek, kterým byste jej měli brousit na 15-20 stupňů z obou stran, nebo pomocí brusné tyče. Svůj nůž můžete také odnést ke specialistovi.

Jak se starat o svůj nůž Santoku?

Kvalitní kuchařské nože jsou poměrně velkou investicí, takže pokud chcete, aby vám nůž vydržel věky, ujistěte se, že dodržujete tato jednoduchá pravidla pro čištění a skladování nožů:

  • nože jsou často vhodné do myčky nádobí, ale doporučujeme čistit nůž ručně, protože mycí prostředky mohou poškodit povrch ocelové čepele
  • pokud má nůž dřevěnou rukojeť, nedávejte jej do myčky nádobí
  • abyste zabránili vysychání dřevěných rukojetí, pravidelně je naolejujte lněným olejem nebo včelím voskem
  • nože skladujte odděleně, aby se čepele neotupily. Použijte blok na nože nebo pouzdro na nože
  • pravidelně si bruste nůž