odpocet
0 dní
22 hodin
36 minut
33 sekund

Kuchařské nože

Zobrazit filtry
Zobrazit filtry
Řadit dle
10 položek celkem
ZWILLING Zrušit filtry
Kuchařský nůž PROFESSIONAL "S" 20 cm, ZWILLING
2 903 Kč
ZW31021201
Kuchařský nůž ALL * STAR 20 cm, černé logo, Zwilling
–39 %
1 565 Kč
2 607 Kč
ZW1020443
Kuchařský nůž FOUR STAR® 20 cm, ZWILLING
2 660 Kč
ZW31071201
147761 kucharsky nuz 26 cm zwilling pro
3 970 Kč
ZW38401261
Kuchařský nůž FOUR STAR® 16 cm, ZWILLING
2 340 Kč
ZW31071161
Čínský kuchařský nůž GOURMET 18 cm, ZWILLING
–20 %
1 709 Kč
2 140 Kč
ZW36112181
Kuchařský nůž TWIN POLLUX 20 cm, ZWILLING
–11 %
1 760 Kč
1 986 Kč
ZW30721201
Kuchařský nůž GOURMET 20 cm, ZWILLING
–9 %
1 471 Kč
1 634 Kč
ZW36111201
Čínský kuchařský nůž PRO 18 cm, ZWILLING
–30 %
2 848 Kč
4 070 Kč
ZW38419181
Kuchařský nůž PRO 20 cm, ZWILLING
–20 %
2 533 Kč
3 170 Kč
ZW38401201

Kuchařské nože – nůž, který potřebuje každá kuchyně

Co je kuchařský nůž?

Je to univerzální kuchyňský nůž, který se používá pro mnoho kulinářských úkolů (na krájení masa, krájení i strouhání zeleniny) a jeden ze tří nožů, které by měly být v každé kuchyni a po ruce každého kuchaře (podívejte se na naše kompletní průvodce kuchyňskými noži a zkontrolujte zbývající dva nože, do kterých byste rozhodně měli investovat).

Kuchařský nůž má širokou čepel, která se zakřivuje nahoru a tvoří špičku. Délka čepele je obvykle 18-24 cm.

Jaký je rozdíl mezi kuchařským nožem a nožem Santoku?

Domácí kuchaři a profesionální šéfkuchaři používají jak Santoku, tak kuchařské nože k nejrůznějším úkolům. Jaké jsou základní rozdíly mezi těmito dvěma typy nožů? Kuchařské nože mají delší čepel a jejich čepel je dvojitě naborušena, na rozdíl od nožů Santoku, které jsou obvykle jednostranně ostřené. Tvar čepele kuchařského nože vás nutí houpat čepelí dopředu a s nožem Santoku krájet jediným řezem směrem dolů.

K čemu slouží kuchařský nůž?

Zakřivená čepel kuchařského nože umožňuje „kolébavou“ metodu řezání, která spolu se širokou čepelí dělá z kuchařského nože dokonalý nástroj pro:

  • sekání a nakrájení velkého množství zeleniny najednou
  • krájení, porcování a oddělování masa
  • krájení sýra
  • krájení, sekání nebo krájení na kostičky ovoce a ořechů

V Kulině najdete kvalitní nože od spolehlivých značek, které odolají opotřebení. Koukněte na nože od Wusthof, Zwilling nebo WMF. Zde si také můžete prohlédnout naše nejprodávanější kuchařské nože.

Jak nabrousit kuchařský nůž?

Pokud používáte svůj kuchařský nůž denně, měli byste ho brousit poměrně často – alespoň každé dva týdny pomocí brousku nožů. Nejlepší způsob, jak nabrousit váš kuchařský nůž, je brousek, kterým byste jej měli brousit na 15-20 stupňů z obou stran, nebo pomocí brusné tyče. Svůj nůž můžete také odnést ke specialistovi.

Jak se starat o svůj nůž Santoku?

Kvalitní kuchařské nože jsou poměrně velkou investicí, takže pokud chcete, aby vám nůž vydržel věky, ujistěte se, že dodržujete tato jednoduchá pravidla pro čištění a skladování nožů:

  • nože jsou často vhodné do myčky nádobí, ale doporučujeme čistit nůž ručně, protože mycí prostředky mohou poškodit povrch ocelové čepele
  • pokud má nůž dřevěnou rukojeť, nedávejte jej do myčky nádobí
  • abyste zabránili vysychání dřevěných rukojetí, pravidelně je naolejujte lněným olejem nebo včelím voskem
  • nože skladujte odděleně, aby se čepele neotupily. Použijte blok na nože nebo pouzdro na nože
  • pravidelně si bruste nůž