odpocet
4 dny
17 hodin
22 minut
57 sekund

Kuchařské nože

Zobrazit filtry
Zobrazit filtry
Řadit dle
9 položek celkem
Güde Solingen Zrušit filtry
D805 21 white
–15 %
3 995 Kč
4 700 Kč
Promo
GUDED80521
Kuchařský nůž ALPHA OAK 21 cm, hnědá, Güde
–15 %
3 803 Kč
4 475 Kč
Promo
GUDEE80521
Kuchařský nůž ALPHA POM 21 cm, černá, Güde
–15 %
2 890 Kč
3 400 Kč
Promo
GUDE180521
M805 21
–15 %
3 803 Kč
4 475 Kč
Promo
GUDEM80521
Kuchařský nůž ALPHA BRICOLE DI VENEZIA 21 cm, hnědá, Güde
–15 %
4 505 Kč
5 300 Kč
Promo
GUDEV80521
DA 7805 21 white
–15 %
35 700 Kč
42 000 Kč
Promo
GUDEDA780521
Kuchařský nůž KAPPA 21 cm, stříbrná, Güde
–15 %
3 315 Kč
3 900 Kč
Promo
GUDE80521
Kuchařský nůž SYNCHROS 21 cm, hnědá, Güde
–15 %
5 907 Kč
6 950 Kč
Promo
GUDES80523
Jade TheKnife Damast Güde Weiss
–15 %
92 650 Kč
109 000 Kč
Promo
GUDEDAJ88826

Kuchařské nože – nůž, který potřebuje každá kuchyně

Co je kuchařský nůž?

Je to univerzální kuchyňský nůž, který se používá pro mnoho kulinářských úkolů (na krájení masa, krájení i strouhání zeleniny) a jeden ze tří nožů, které by měly být v každé kuchyni a po ruce každého kuchaře (podívejte se na naše kompletní průvodce kuchyňskými noži a zkontrolujte zbývající dva nože, do kterých byste rozhodně měli investovat).

Kuchařský nůž má širokou čepel, která se zakřivuje nahoru a tvoří špičku. Délka čepele je obvykle 18-24 cm.

Jaký je rozdíl mezi kuchařským nožem a nožem Santoku?

Domácí kuchaři a profesionální šéfkuchaři používají jak Santoku, tak kuchařské nože k nejrůznějším úkolům. Jaké jsou základní rozdíly mezi těmito dvěma typy nožů? Kuchařské nože mají delší čepel a jejich čepel je dvojitě naborušena, na rozdíl od nožů Santoku, které jsou obvykle jednostranně ostřené. Tvar čepele kuchařského nože vás nutí houpat čepelí dopředu a s nožem Santoku krájet jediným řezem směrem dolů.

K čemu slouží kuchařský nůž?

Zakřivená čepel kuchařského nože umožňuje „kolébavou“ metodu řezání, která spolu se širokou čepelí dělá z kuchařského nože dokonalý nástroj pro:

  • sekání a nakrájení velkého množství zeleniny najednou
  • krájení, porcování a oddělování masa
  • krájení sýra
  • krájení, sekání nebo krájení na kostičky ovoce a ořechů

V Kulině najdete kvalitní nože od spolehlivých značek, které odolají opotřebení. Koukněte na nože od Wusthof, Zwilling nebo WMF. Zde si také můžete prohlédnout naše nejprodávanější kuchařské nože.

Jak nabrousit kuchařský nůž?

Pokud používáte svůj kuchařský nůž denně, měli byste ho brousit poměrně často – alespoň každé dva týdny pomocí brousku nožů. Nejlepší způsob, jak nabrousit váš kuchařský nůž, je brousek, kterým byste jej měli brousit na 15-20 stupňů z obou stran, nebo pomocí brusné tyče. Svůj nůž můžete také odnést ke specialistovi.

Jak se starat o svůj nůž Santoku?

Kvalitní kuchařské nože jsou poměrně velkou investicí, takže pokud chcete, aby vám nůž vydržel věky, ujistěte se, že dodržujete tato jednoduchá pravidla pro čištění a skladování nožů:

  • nože jsou často vhodné do myčky nádobí, ale doporučujeme čistit nůž ručně, protože mycí prostředky mohou poškodit povrch ocelové čepele
  • pokud má nůž dřevěnou rukojeť, nedávejte jej do myčky nádobí
  • abyste zabránili vysychání dřevěných rukojetí, pravidelně je naolejujte lněným olejem nebo včelím voskem
  • nože skladujte odděleně, aby se čepele neotupily. Použijte blok na nože nebo pouzdro na nože
  • pravidelně si bruste nůž