Kuchyňské kleště a pinzety

6 položek celkem

Kuchyňské kleště - univerzální nástroj pro různé kulinářské práce

K čemu slouží kuchyňské kleště?

Kuchyňské kleště jsou nástroje pro zvedání, obracení nebo přenášení pokrmů z pánve nebo grilu na talíř. Rukojeti slouží k přitlačení obou kleští k sobě, čímž se vytvoří tlak, který umožní uchopení předmětu.

Jaké jsou typy kuchyňské kleště?

Kleště jsou navrženy tak, aby při servírování a vaření udržovaly ruce v bezpečí před teplem a mimo dosah potravin. Existuje několik typů kleští, které odrážejí jejich možné použití, z nichž některé jsou uvedeny níže.

  1. Kleště na salát: Saláty se tradičně míchají a podávají pomocí lžíce na salát a vidličky. Jiným způsobem, jak salát servírovat na talíře, je použití kleště na salát , které se hodí zejména tehdy, když se salát skládá hlavně ze... salátu. Skvěle vypadají při zahradním grilování.
  2. Kleště na těstoviny: Kleště na těstoviny, často známé jako kleště na špagety, mají dlouhé, zubaté konce, které usnadňují uchopení, přehazování a podávání lepkavých nudlí. Můžete je umístit na těstovinový bufet, aby si hosté mohli bez námahy naservírovat vydatné porce jakéhokoli druhu těstovin. Další časté použití kleští na těstoviny je snadné vyklopení a servírování salátů.
  3. Pinzeta na pokovování: Pinzeta na plátování, známá také jako přesná pinzeta, je pinzeta s pinzetovým designem, která se používá k přesnému plátování jemných příloh a pokrmů. Mají buď rovné, zahnuté, nebo odsazené konce z nerezové oceli, které uživatelům umožňují lepší kontrolu nad choulostivými pokrmy a složitými úhly.
  4. Užitkové kleště: Kleště pro užitkové účely jsou univerzální kleště, které lze použít jako servírovací kleště u bufetu nebo salátového baru nebo jako kleště na vaření v kuchyni. S těmito kleštěmi můžete snadno manipulovat se zeleninou, například chřestem, otáčet maso na hořáku a vyndávat pokrmy z fritéza.
  5. Kleště na grilování: Kleště na grilování mají delší násady, které chrání uživatele před žhavými plameny grilu při uchopování a obracení masa, ryb a zeleniny. Zatímco rukojeti jsou často potaženy materiálem, který nevede teplo, aby chránil ruce uživatele, ramena jsou obvykle vyrobena z nerezové oceli, aby odolala intenzivnímu teplu grilů a udíren. Můžete si také prohlédnout další nářadí na grilování, které máme v nabídce.

Na Kulina najdete velký výběr různých typů kuchyňské kleště od uznávaných značek, jako jsou např de Buyer, Dellinger, a WMF v obchodech Kulina. Můžete se také podívat na naši nabídku dalších servírovacích příborů a kuchyňských obraceček.