Kuchyňské mašlovačky a metličky

9 položek celkem
Mašlovačka PRO, silikon, ZWILLING
712 Kč
ZW37160011
Mašlovačka INGENIO K2072414 , Tefal
369 Kč
TEFK2072414
145067 maslovacka silikonova profi plus wmf
601 Kč
WM1874986030
Mašlovačka 19,5 x 3 cm, silikon, de Buyer
259 Kč –15 %
219 Kč
DB480700N
LEKUE TOOLS 2 44
290 Kč
LKL0207018V28U220
Šlehací metla GREEN TOOLS 28 cm, zelená, silikon, Eva Solo ES531544
Kuchyňská stěrka NBA138 28 cm, silikon / bambus, červená, Pebbly PEBB3760132813738

Štětce na cukroví - dodají vašemu pečivu požadovaný šmrnc

Co je to štětec na pečivo?

štětec na pečivo je kuchyňské náčiní, které se používá k roztírání tekutin, jako je žloutek, rozpuštěné máslo, glazury a marinády, a k mazání potravin. Cukrářské štětce mají dřevěnou nebo plastovou rukojeť a štětiny jsou buď přírodní, nebo silikonové (silikonové štětce jsou asi nejoblíbenější).

Na adrese Kulina, nabízíme široký výběr prvotřídních cukrářských štětců od mnoha známých výrobců, mezi něž patří např de Buyer, Zwilling a WMF.

K čemu můžete použít štětec na pečivo ?

Cukrářské štětce se používají k potírání koláčů, dortů nebo jiného pečiva rozšlehaným vejcem, k utěsňování okrajů raviol nebo knedlíků, . Lze ji také použít k polevě koláče sladkou polevou nebo jednoduchým sirupem (na polevu je lepší použít cukrářská špachtle).

Můžete jím také potírat krůtí či jinou pečeni nebo potírat grilované maso BBQ omáčkou. Další nástroje potřebné ke grilování najdete v naší sbírce BBQ náčiní.

štětec na pečivo lze také namočit do vody a použít ho ke stírání krystalků cukru ze stěn hrnec na omáčku při výrobě domácího karamelu nebo cukroví.

Jaké jsou typy cukrářských štětců?

Na Kulina je k dispozici mnoho různých typů cukrářských štětců:

  • Štětce s přírodními štětinami: přírodní štětiny s větší pravděpodobností vytvoří rovnoměrnou vrstvu rozpuštěného másla nebo glazury bez šmouh, tyto štětce jsou složeny ze silikonu nebo nylonu. Jsou jednoduché na údržbu a odolné vůči vysokým teplotám. Dřevěné štětce na pečivo s přírodními štětinami nelze mýt v myčce nádobí.
  • Silikonové štětce: silikonové štětce jsou v posledních letech stále oblíbenější než štětce z přírodních štětin. Jsou odolnější, lze je mýt v myčce nádobí, snadno se čistí a nedrží se v nich vůně ani pachy.
  • Kartáče s dlouhou rukojetí: Tyto štětce mají delší rukojeti, které usnadňují dosah do trouby, a jsou tak ideální pro polévání masa a pečiva v troubě marinádami, omáčkami nebo glazurami.