odpocet
4 dny
19 hodin
31 minut
42 sekund

Kuchyňské mašlovačky a metličky

Zobrazit filtry
Zobrazit filtry
Řadit dle
8 položek celkem
Černá Zrušit filtry
145067 maslovacka silikonova profi plus wmf
636 Kč
WM1874986030
Šlehací metla INGENIO, Tefal
–20 %
255 Kč
319 Kč
TEFK2071714
Šlehací metla GÖMA 20 cm, de Buyer
–17 %
480 Kč
579 Kč
DB261020
Mašlovačka INGENIO K2072414 , Tefal
369 Kč
TEFK2072414
OXO1071062 1 OXO1071062
OXO11362100 1 OXO11362100
OXO74291 1 OXO74291

Štětce na cukroví - dodají vašemu pečivu požadovaný šmrnc

Co je to štětec na pečivo?

štětec na pečivo je kuchyňské náčiní, které se používá k roztírání tekutin, jako je žloutek, rozpuštěné máslo, glazury a marinády, a k mazání potravin. Cukrářské štětce mají dřevěnou nebo plastovou rukojeť a štětiny jsou buď přírodní, nebo silikonové (silikonové štětce jsou asi nejoblíbenější).

Na adrese Kulina, nabízíme široký výběr prvotřídních cukrářských štětců od mnoha známých výrobců, mezi něž patří např de Buyer, Zwilling a WMF.

K čemu můžete použít štětec na pečivo ?

Cukrářské štětce se používají k potírání koláčů, dortů nebo jiného pečiva rozšlehaným vejcem, k utěsňování okrajů raviol nebo knedlíků, . Lze ji také použít k polevě koláče sladkou polevou nebo jednoduchým sirupem (na polevu je lepší použít cukrářská špachtle).

Můžete jím také potírat krůtí či jinou pečeni nebo potírat grilované maso BBQ omáčkou. Další nástroje potřebné ke grilování najdete v naší sbírce BBQ náčiní.

štětec na pečivo lze také namočit do vody a použít ho ke stírání krystalků cukru ze stěn hrnec na omáčku při výrobě domácího karamelu nebo cukroví.

Jaké jsou typy cukrářských štětců?

Na Kulina je k dispozici mnoho různých typů cukrářských štětců:

  • Štětce s přírodními štětinami: přírodní štětiny s větší pravděpodobností vytvoří rovnoměrnou vrstvu rozpuštěného másla nebo glazury bez šmouh, tyto štětce jsou složeny ze silikonu nebo nylonu. Jsou jednoduché na údržbu a odolné vůči vysokým teplotám. Dřevěné štětce na pečivo s přírodními štětinami nelze mýt v myčce nádobí.
  • Silikonové štětce: silikonové štětce jsou v posledních letech stále oblíbenější než štětce z přírodních štětin. Jsou odolnější, lze je mýt v myčce nádobí, snadno se čistí a nedrží se v nich vůně ani pachy.
  • Kartáče s dlouhou rukojetí: Tyto štětce mají delší rukojeti, které usnadňují dosah do trouby, a jsou tak ideální pro polévání masa a pečiva v troubě marinádami, omáčkami nebo glazurami.