Kuchyňské válečky

1 položek celkem
NBA141 packshot1
679 Kč
PEBB3760132813851

Válečky - dodají těstu požadovanou tloušťku a strukturu

K čemu se používají válečky?

váleček je kuchyňské náčiní ve tvaru válce se dvěma rukojeťmi na obou koncích, které se používá k narovnávání a tvarování těsta. Při pečení, ale také při vaření (například knedlíků) se válečky často používají k rozválení těsta na požadovanou tloušťku pro sušenky, pečivo atd. Pekaři často používají váleček těsto spolu se škrabkou na těsto a pečící plech.

Na Kulina vám nabízíme kvalitní válečky, včetně válečků od renomované značky Joseph Joseph které vám díky nastavitelným kotoučům a integrované odměrce pomohou rozválet těsto na požadovanou tloušťku a velikost.

Jaké jsou 2 typy válečků?

Existují dva hlavní typy válečků: tyčové válečky a francouzské válečky.

Tyčové válečky: Tyto válečky mají často tvar dlouhého úzkého válce a jsou vyrobeny z masivního dřeva nebo kovu. Jsou jednoduché na používání a skvěle se hodí nejen k válení jemného těsta, ale také k drcení tvrdých potravin, jako jsou mandle, sušenky a krekry. Úchyty na obou koncích usnadňují válení a zajišťují pohodlné držení a plnou kontrolu.

Francouzské válečky: Tyto válečky mají zužující se tvar s užšími konci a silnějším středem a jsou často vyrobeny z jednoho kusu dřeva. Nemají rukojeti a k válení těsta využívají váhu válečeka tlak uživatele.

Měl by být váleček těžký?

Odpověď zní... záleží na tom! Těžší váleček může pomoci vyvinout na těsto větší tlak, což může být užitečné při práci s hustším těstem. Může být také užitečný při pokusech o uhlazení pružného těsta.

Pro jemná těsta, jako je listové těsto nebo těsto filo, je však vhodnější lehčí váleček , protože se s ním lépe manipuluje. Lehčí váleček také vyžaduje méně námahy a může se používat pohodlněji.

Výběr ideálního váleček závisí na vašich osobních preferencích, nejoblíbenějších receptech a výsledcích, kterých chcete dosáhnout.

A pokud jste fanoušky pečení, určitě si prohlédněte naši nabídku příslušenství na pečení, kde najdete ty nejlepší a nejpraktičtější nástroje na pečení.