Lisy na česnek

7 položek celkem
Lis na česnek PROFI PLUS, WMF
1 256 Kč
WM1872916030
Lis na česnek  INGENIO K2072614, černá, Tefal
529 Kč –18 %
432 Kč
TEFK2072614
Lis na česnek PRO, ZWILLING
1 027 Kč –10 %
923 Kč
ZW37160019
Lis na česnek, s nádobkou, Eva Solo
1 922 Kč
ES567625
Lis na česnek HELIX , ergonomický, zelená, Joseph Joseph JS20102
177656 kolebkovy lis na cesnek zeleny rocker joseph joseph JS20062

Lisy na česnek - snadnější příprava česneku

Co je lis na česnek?

A lis na česnek slouží k protlačení syrového česneku drobnými póry a k vytvoření mletého česneku. Použití lis na česnek vám ušetří spoustu času , místo abyste museli každý stroužek česneku pečlivě rozmělňovat nožem.

Na našich webových stránkách si můžete vybrat z řady vysoce kvalitních lisů na česnek od renomovaných výrobců, jako jsou např WMF nebo Joseph Joseph.

Jaký je nejlepší materiál pro lis na česnek?

Ideální materiál pro lis na česnekobecně závisí na osobním výběru a na tom, co od lis na česnekočekáváte. Následuje seznam typických materiálů pro lisy na česnek a některé jejich výhody:

Nerezová ocel: Nerezová ocel je oblíbeným materiálem pro lisy na česnek díky své pevnosti, snadnému čištění a absenci reakcí na potraviny. Je také odolný proti korozi a lze jej mýt v myčce nádobí.

Hliník: Hliník nereaguje s potravinami, je lehký a odolný proti korozi. Může být eloxovaná pro zvýšení odolnosti a často je levnější než nerezová ocel.

Plastové: Plastové lisy na česnek jsou lehké a obvykle levnější než jiné materiály. Dodávají se v různých barvách a velmi snadno se čistí.

Fungují lisy na česnek?

Ano, lis na česnek udělá všechnu práci za vás. Lisuje syrový česnek drobnými póry a vyrábí mletý česnek. Stroužky česneku není třeba loupat ani před rozdrcením v lis na česnek.

Je lepší česnek nasekat, nebo použít lis na česnek?

Odpověď na tuto otázku závisí na vašich konkrétních preferencích a připravovaném pokrmu.

Při sekání nebo krájení česneku nožem, např kuchařský nůž nebo Santoku nůž, můžete regulovat velikost kousků a dodat pokrmu strukturu, což je výhoda. Své dovednosti s nožem můžete zlepšit také ručním krájením česneku.

Na druhou stranu je použití lis na česnek rychlejší a jednodušší (zejména pokud používáte velké množství česneku) a navíc se z něj získá jemnější mletý česnek, který lze v receptu použít rovnoměrněji. Pokud připravujete omáčku nebo pomazánku nebo hledáte tlumenější česnekovou chuť, může se vám to velmi hodit.

A pokud nemáte rádi zápach česneku na rukou, můžete se podívat také na naši kolekci odstraňovačů zápachu rukou z nerezového mýdla.