odpocet
1 den
10 hodin
39 minut
16 sekund

Loupací nože

Zobrazit filtry
Zobrazit filtry
Řadit dle
10 položek celkem
1 ks Zrušit filtry
Loupací nůž NORDIC KITCHEN 9 cm, Eva Solo
–19 %
2 037 Kč
2 546 Kč
Promo
ES515400
Loupací nůž GRAND GOURMET, WMF
1 785 Kč
WM1889706032
Loupací nůž CLASSIC 7 cm, WÜSTHOF
–15 %
1 554 Kč
1 829 Kč
Promo
WU4062
1464 13 w
–15 %
1 593 Kč
1 875 Kč
Promo
GUDE146413
D464 13 white
–15 %
2 805 Kč
3 300 Kč
Promo
GUDED46413
Nůž na zeleninu CLASSIC IKON 8 cm, WÜSTHOF
–15 %
2 005 Kč
2 359 Kč
Promo
WU4006
Nůž na zeleninu ALPHA OAK 13 cm, hnědá, Güde
–15 %
2 103 Kč
2 475 Kč
Promo
GUDEE46413
Nůž na zeleninu KAPPA 13 cm, stříbrná, Güde
–15 %
1 827 Kč
2 150 Kč
Promo
GUDE46413
Loupací nůž TWIN 5 cm, ZWILLING
–16 %
245 Kč
295 Kč
Promo
ZW38040050
Nůž na zeleninu CLASSIC 7 cm, WÜSTHOF
–15 %
1 554 Kč
1 829 Kč
Promo
WU4002

Loupací nože - vaši malí šikovní pomocníci

K čemu slouží loupací nůž ?

Loupací stroje dělají přesně to, co jejich název napovídá: zbavují ovoce a zeleninu slupky nebo je loupou. Mají krátkou, neohebnou, mírně zahnutou čepel s ostřím na vnitřní straně oblouku

Jaký je dobrý loupací nůž?

  • Většina loupacích nožů se používá hlavně k loupání ovoce a zeleniny, proto musí být pěkně ostré.
  • Aby se zabránilo vyklouznutí a pořezání ruky, měla by být rukojeť ergonomická a výběr nejlepšího materiálu by měl být pečlivě zvážen, aby byla zajištěna kontrola nad nožem při jeho používání.
  • Ideálním materiálem je uhlíková nebo srovnatelná ocel, protože dobře drží ostří, snadno se brousí mokrým kamenem a snadno se brousí ocelovou tyčí.

Jaký je rozdíl mezi okrajovacími a loupacími noži?

Přestože jsou oba nože malé a mohou být velmi užitečné při práci se zeleninou, existují mezi oběma typy nožů určité rozdíly:

  • Loupací nože mají často čepel dlouhou 5 až 10 cm, zatímco krájecí nože mají obvykle čepel dlouhou 7,5 až 12,5 cm.
  • Loupací nože mají zakřivené čepele s ptačím zobákem, které jsou ideální pro vytváření krásných příloh, zatímco příborové nože mají rovné, dvojitě zkosené ostří.
  • Loupací nože se většinou používají k loupání ovoce a zeleniny, zatímco okrajovací nože se používají také k vykrajování jader a krájení drobných předmětů.

Pro lepší přípravu ovoce a zeleniny si můžete prohlédnout také naše struhadla na zeleninu a mandolíny a loupače.

Jak se starat o loupací nůž?

Kuchyňské nože představují nemalou investici, takže pokud chcete, aby vám loupací nůž vydržel dlouho, dodržujte tato jednoduchá pravidla pro čištění a skladování nožů:

  • nože jsou často vhodné do myčky, ale doporučujeme čistit nůž ručně, protože čisticí prostředky v myčce mohou poškodit povrch ocelové čepele
  • pokud má nůž dřevěnou rukojeť, nedávejte ho do myčky nádobí
  • abyste zabránili vysychání dřevěných rukojetí, pravidelně je mažte lněným olejem nebo včelím voskem
  • ukládejte nůž odděleně, aby se čepele neztupily. Použijte blok na nože nebo pouzdro na nůž
  • pravidelně brousit nůž