Nože na chléb a pečivo

13 položek celkem
Nůž na chleba CLASSIC IKON CREME 23 cm, WÜSTHOF
5 010 Kč
WU1030431123
Nůž na chleba CLASSIC, WÜSTHOF
2 629 Kč
WU4149
Nůž na chleba CLASSIC IKON CREME 20 cm, WÜSTHOF
3 385 Kč
WU4166020
34e9f2766d041bce12a72d09df0be96d
2 249 Kč
WU1035045723
4143a
1 329 Kč
WU1035045720
Nůž na chleba PROFESSIONAL "S", ZWILLING
2 890 Kč –31 %
1 989 Kč
ZW31026201
Nůž na chleba ALPHA POM 32 cm, černá, Güde
6 700 Kč
GUDE143132RL
Nůž na chleba KAPPA 21 cm, stříbrná, Güde
3 300 Kč
GUDE43021
Nůž na chleba ICE FORCE K2320414 20 cm, nerez, Tefal TEFK2320414
Nůž na chleba TWIN GRIP 11 cm, ZWILLING
377 Kč
ZW38726110

Nůž na chleba - nůž do každé kuchyně

Co dělá nůž nůž na chleba?

nůž na chleba je dlouhý nůž se zoubkovaným ostřím. Obvykle je dostatečně pružný a jemný, aby udržel chléb neporušený a zároveň ho nakrájel. Vroubkovaná čepel umožňuje krájet měkký chléb a procházet jeho kůrkou bez zubatých okrajů a bez rozdrcení a zploštění bochníku. Tento typ nože je jedním ze tří základních nožů do každé kuchyně - viz náš dokonalý průvodce nákupem nože zde.

Na stránkách Kulina najdete kvalitní nerezové nože na chléb spolehlivých značek, jako jsou Wusthof, Zwilling nebo WMF. Můžete si také vybrat kované nože na chleba holandské značky Forged nebo se podívat na naše nejprodávanější nože na chleba zde.

K čemu se používá nůž na chleba ?

nůž na chleba je velmi univerzální a lze ho použít nejen ke krájení chleba. Díky vroubkovanému ostří je ideální pro krájení měkkých (piškotových) i hutných dortů (librových), veškerého ovoce a zeleniny s tvrdou slupkou - rajčat, ananasu, dýně, melounu atd.

Jak nabrousit nůž na chleba?

Nůž na chléb by se měl brousit, ale nemusí se brousit tak často jako kuchařský nůž. Automatický brousek na nože zoubkované brousek na nože neexistuje, takže je třeba brousit ručně. K nabroušení nože s vroubkovaným ostřím budete potřebovat keramickou nebo ocelovou ocílka. Vezměte nůž na chleba, položte jej na tyč a několikrát s ním pohněte nahoru a dolů. Musíte to udělat zub po zubu po celé délce nože a jemně projít tyčí skrz každé vroubkování. Nůž můžete také odnést k odborníkovi.

Jak se starat o nůž na chleba?

Pokud chcete, aby vám nůž na chleba vydržel dlouho, dodržujte tato jednoduchá pravidla pro čištění a skladování nožů:

  • nože jsou často vhodné do myčky, ale doporučujeme čistit nůž ručně, protože čisticí prostředky v myčce mohou poškodit povrch ocelové čepele
  • pokud má nůž dřevěnou rukojeť, nedávejte ho do myčky nádobí
  • abyste zabránili vysychání dřevěných rukojetí, pravidelně je mažte lněným olejem nebo včelím voskem
  • ukládejte nůž odděleně, aby se čepele neztupily. Použijte blok na nože nebo pouzdro na nůž
  • pravidelně brousit nůž