Nože na zeleninu
Nože na zeleninu - malé a praktické
Co jsou to nože na zeleninu?
Nože na zeleninu jsou malé, praktické nože s krátkou čepelí se špičatou, někdy mírně zahnutou špičkou. Používají se na loupání nebo krájení drobného ovoce a zeleniny, takže pokud hledáte nůž na krájení, sekání nebo plátkování velké zeleniny, použijte nůž kuchařský nebo nůž na krá jení zeleniny Santoku nůž.
K čemu se používají malé nože na zeleninu?
Nože na zeleninu lze použít pro řadu kulinářských úkolů a ingrediencí. Můžete je použít na:
- loupání drobného ovoce a zeleniny
- vystřihování vad
- loupání zelené cibule nebo česneku
- ořezávání drobné zeleniny
- krájení drobného ovoce
- vystřihování tvarů zeleniny
Na stránkách Kulina najdete mnoho nožů na zeleninu od spolehlivých značek, jako jsou Wusthof, Zwilling, WMF (nejprodávanější nože na zeleninu najdete zde). Pokud hledáte další nože do kuchyně, přečtěte si našeho průvodce nákupem nožů zde Pokud raději loupete zeleninu pomocí škrabky, podívejte se na naši nabídku kvalitních škrabek na zeleninu.
Jak pečovat o nože na zeleninu?
Pokud investujete peníze do nůž na zeleninu , jistě chcete, aby vám vydržel dlouho, a proto dodržujte tato jednoduchá pravidla pro čištění a skladování nožů:
- nože jsou často vhodné do myčky, ale doporučujeme čistit nůž ručně, protože čisticí prostředky v myčce mohou poškodit povrch ocelové čepele
- pokud má nůž dřevěnou rukojeť, nedávejte ho do myčky nádobí
- abyste zabránili vysychání dřevěných rukojetí, pravidelně je mažte lněným olejem nebo včelím voskem
- ukládejte nože odděleně, aby se čepele neztupily. Použijte blok na nože nebo pouzdro na nůž
- pravidelně brousit nože