odpocet
6 dní
0 hodin
25 minut
12 sekund

Ocílky a brousky

Zobrazit filtry
Zobrazit filtry
Řadit dle
47 položek celkem
Ocílka DARKNITRO 30 cm, hnědá, F.DICK
4 733 Kč
FDCK71103302
155903 brusny kamen 5000 miyabi
6 470 Kč
MB34536005
Brousek na nože, na japonské nože, MIYABI
2 290 Kč
MB34536007
Brousek na nože V-EDGE , ZWILLING
–8 %
1 823 Kč
2 000 Kč
ZW32605000
Brousek na nože TRIUM DIAMOND CAMS PRO , de Buyer
2 359 Kč
DB429002
Brusný kámen #1000, MIYABI
3 270 Kč
MB34536002
Srovnávací blok brusných kamenů 180 RISAM, diamantový, Dellinger DNGR8595705400191
Brousek na nože, černá, Victorinox
899 Kč
VN787213
Ocílka 26 cm, kulatá, WÜSTHOF
929 Kč
WU4473
Brusný kámen 1000/3000 RISAM, Dellinger
799 Kč
DNGR6971496038317
Brousek na nože GOURMET, s ochranou, WMF
1 099 Kč
WM1876516030
Držák brusného kamene RISAM, nastavitelný, Dellinger DNGR6971496038263
Kategory
147257 ocilka keramicka 23 cm zwilling
1 590 Kč
ZW32513231
145100 brousek na noze gourmet wmf
705 Kč
WM1880276270
Ocílka DIAMOND OLIVE 26 cm, Forged
1 951 Kč
FORGEDSDV305379
Brusný kámen 1000/6000 RISAM, Dellinger
999 Kč
DNGR6971496038270
Brousek na nože, šedá, Victorinox
849 Kč
VN78715
Brusný kámen 3000/8000 RISAM, Dellinger
1 099 Kč
DNGRRIRW001
Brusný kámen 400/1500 RISAM, Dellinger
749 Kč
DNGR6971496038331
Brusný kámen 2000/5000 RISAM, Dellinger
859 Kč
DNGRRIRW252
TWINSHARP
1 390 Kč
ZW32601000
Ocílka 26 cm, s poutkem, chromovaná ocel, ZWILLING
1 499 Kč
ZW32565261
Srovnávací blok brusných kamenů 180 RISAM, keramika, Dellinger DNGR6971496038652
Nahoru
Další produkty

Brousky na nože - nezbytný doplněk každé kuchyně

Potřebuji brousek na nože?

Pokud investujete do kvalitních kuchyňských nožů a očekáváte jejich vynikající výkon, jsou brousky na nože naprostou nezbytností. Ani ten nejlepší nůž nebude účinný, pokud ho nebudete pravidelně brousit, a pravidelné broušení nožů je jedním ze základních pravidel jejich údržby. Nože si samozřejmě můžete vzít k odborníkovi, ale pokud hodně vaříte a používáte nože Kuchařský nůž, Santoku nůž nebo nůž na chleba na každodenní bázi byste měli nože brousit i každé dva týdny, díky čemuž je nákup vlastního brousek na nože rozumnou volbou.

Jaké jsou různé typy brousků na nože?

Existují různé druhy brousků na nože a najdete je na Kulina (než se rozhodnete, podívejte se na naše nejprodávanější brousky na nože zde ). Výběr závisí na typu nože, na jeho úkosu (tvaru ostří) a na způsobu, jakým chcete k broušení přistupovat (ručně nebo elektricky). Hlavní typy brousků na nože jsou:

  • brusné kameny (mnoho profesionálů se domnívá, že brusné kameny jsou nejlepším způsobem broušení nožů, protože je můžete brousit pod jakýmkoli úhlem),
  • elektrická ořezávátka,
  • ruční ořezávátka,
  • brousicí/kalicí oceli používané k broušení ostří nožů, drobné broušení. Jsou vyrobeny z oceli, keramiky nebo mají diamantový povlak.
  • brousky na zubaté nože určené pro nože se zubatou čepelí

Jak se brousí nůž pomocí brousku?

Mnoho lidí se domnívá, že broušení nožů brusným kamenem vede k ostřejšímu ostří než jiné metody. Pokud se rozhodnete zakoupit brusný kámen , je důležité si nejprve přečíst návod od výrobce, ale obecný postup je následující:

  • ponořte a namočte brusný kámen do vody
  • naklonit nůž pod správným úhlem na hrubé straně
  • plynulým pohybem přejíždějte po kameni nahoru a dolů a ujistěte se, že jste pokryli celou čepel a obě její strany (pokud je nůž dvoubřitý)
  • otočte kámen na druhou stranu a postup opakujte
  • po skončení práce nůž umyjte a osušte

Jak se brousí nůž pomocí ocílka?

Pokud chcete použít ocelovou tyč, dodržujte následující pravidla, ale vždy si nejprve ověřte pokyny výrobce:

  • držte rukojeť nože v dominantní ruce a tyč v druhé ruce, obě směřují vzhůru
  • přiložte patu čepele k oceli asi 2 cm od jejího vrcholu a vytvořte tvar písmene V (přibližně pod úhlem 15-20 stupňů)
  • 5 až 10krát přetáhněte nůž po oceli směrem ke špičce čepele (dbejte na to, aby se oceli dotýkalo pouze ostří - ne boční strana, a pohybujte nožem, ne ocelí)
  • dotýkejte se tyče středním tlakem a snažte se udržet pravý úhel
  • totéž zopakujte s druhou stranou čepele (pokud je nůž dvoubřitý)