Ocílky a brousky

48 položek celkem
155903 brusny kamen 5000 miyabi
Akce Sticker
6 470 Kč –10 %
5 823 Kč
MB34536005
Brusný kámen #1000, MIYABI
Akce Sticker
3 270 Kč –10 %
2 943 Kč
MB34536002
Ocílka DIAMOND OLIVE 26 cm, Forged
Akce Sticker
1 951 Kč –19 %
1 561 Kč
FORGEDSDV305379
Diamantová ocílka KATAI 26 cm, Forged
Akce Sticker
3 024 Kč –20 %
2 419 Kč
FORGEDSDV625426
Brousek na nože GOURMET, s ochranou, WMF
Akce Sticker
939 Kč –20 %
751 Kč
WM1876516030
147260 ocilka diamantova 26 cm zwilling
Akce Sticker
2 060 Kč –26 %
1 513 Kč
ZW32520261
177344 sebraaanzet hr1 minder wit 1536x226
Akce Sticker
1 960 Kč –20 %
1 568 Kč
FORGEDSDV623613
Ocílka DIAMOND INTENSE 26 cm, Forged
Akce Sticker
1 951 Kč –19 %
1 561 Kč
FORGEDSDV304617
Brousek na nože V-EDGE , ZWILLING
Akce Sticker
2 410 Kč –31 %
1 640 Kč
ZW32605000
155777 brusny kamen 400 miyabi
Akce Sticker
2 670 Kč –10 %
2 403 Kč
MB34536001
177221 ocilka pro kuchare v delce 25 cm a kulatem typu provedeni 1f5fa5b96806cf449b6ba53b88508fdb
Akce Sticker
3 410 Kč –20 %
2 728 Kč
FDCK7587125
145100 brousek na noze gourmet wmf
Akce Sticker
683 Kč –20 %
546 Kč
WM1880276270
147257 ocilka keramicka 23 cm zwilling
Akce Sticker
1 780 Kč –25 %
1 323 Kč
ZW32513231
Brousek na nože, nerez, WMF
Akce Sticker
1 638 Kč –20 %
1 310 Kč
WM1874436030
Nahoru
Další produkty

Brousky na nože - nezbytný doplněk každé kuchyně

Potřebuji brousek na nože?

Pokud investujete do kvalitních kuchyňských nožů a očekáváte jejich vynikající výkon, jsou brousky na nože naprostou nezbytností. Ani ten nejlepší nůž nebude účinný, pokud ho nebudete pravidelně brousit, a pravidelné broušení nožů je jedním ze základních pravidel jejich údržby. Nože si samozřejmě můžete vzít k odborníkovi, ale pokud hodně vaříte a používáte nože Kuchařský nůž, Santoku nůž nebo nůž na chleba na každodenní bázi byste měli nože brousit i každé dva týdny, díky čemuž je nákup vlastního brousek na nože rozumnou volbou.

Jaké jsou různé typy brousků na nože?

Existují různé druhy brousků na nože a najdete je na Kulina (než se rozhodnete, podívejte se na naše nejprodávanější brousky na nože zde ). Výběr závisí na typu nože, na jeho úkosu (tvaru ostří) a na způsobu, jakým chcete k broušení přistupovat (ručně nebo elektricky). Hlavní typy brousků na nože jsou:

  • brusné kameny (mnoho profesionálů se domnívá, že brusné kameny jsou nejlepším způsobem broušení nožů, protože je můžete brousit pod jakýmkoli úhlem),
  • elektrická ořezávátka,
  • ruční ořezávátka,
  • brousicí/kalicí oceli používané k broušení ostří nožů, drobné broušení. Jsou vyrobeny z oceli, keramiky nebo mají diamantový povlak.
  • brousky na zubaté nože určené pro nože se zubatou čepelí

Jak se brousí nůž pomocí brousku?

Mnoho lidí se domnívá, že broušení nožů brusným kamenem vede k ostřejšímu ostří než jiné metody. Pokud se rozhodnete zakoupit brusný kámen , je důležité si nejprve přečíst návod od výrobce, ale obecný postup je následující:

  • ponořte a namočte brusný kámen do vody
  • naklonit nůž pod správným úhlem na hrubé straně
  • plynulým pohybem přejíždějte po kameni nahoru a dolů a ujistěte se, že jste pokryli celou čepel a obě její strany (pokud je nůž dvoubřitý)
  • otočte kámen na druhou stranu a postup opakujte
  • po skončení práce nůž umyjte a osušte

Jak se brousí nůž pomocí ocílka?

Pokud chcete použít ocelovou tyč, dodržujte následující pravidla, ale vždy si nejprve ověřte pokyny výrobce:

  • držte rukojeť nože v dominantní ruce a tyč v druhé ruce, obě směřují vzhůru
  • přiložte patu čepele k oceli asi 2 cm od jejího vrcholu a vytvořte tvar písmene V (přibližně pod úhlem 15-20 stupňů)
  • 5 až 10krát přetáhněte nůž po oceli směrem ke špičce čepele (dbejte na to, aby se oceli dotýkalo pouze ostří - ne boční strana, a pohybujte nožem, ne ocelí)
  • dotýkejte se tyče středním tlakem a snažte se udržet pravý úhel
  • totéž zopakujte s druhou stranou čepele (pokud je nůž dvoubřitý)