odpocet
0 dní
7 hodin
11 minut
29 sekund

Okrajovací nože

Zobrazit filtry
Zobrazit filtry
Řadit dle
47 položek celkem
Nůž na rajčata CLASSIC 14 cm, WÜSTHOF
2 359 Kč
WU4109
Nůž na zeleninu GRAND GOURMET, WMF
1 734 Kč
WM1889466032
okrajovaci nuz ze serie 1905 v delce 9 cm
1 474 Kč
FDCK8194709
1061200409 PERFORMER Nuz na zeleninu 9 cm Wusthof Solingen
4 509 Kč
WU1061200409
okrajovaci nuz utility samurai dellinger 13 cm 1
1 499 Kč
DNGRSXLKHP5U
145346 nuz na zeleninu kineo wmf 9 cm
1 157 Kč
WM1896236032
Nůž na zeleninu CLASSIC COLOUR 9 cm, sumacově červená, Wüsthof WU1061702509
Nůž na zeleninu URBAN FARMER 8 cm, WÜSTHOF
2 099 Kč
WU1025247808
149078 149078 nuz na zeleninu classic line wmf
761 Kč
WM1874516030
Kategory
Okrajovací nůž GO FOR GOLD 7 cm, F.DICK
1 456 Kč
FDCK814460780
142133 nuz na rajcata victorinox 11 cm zluty
179 Kč
VN67836L118
Nůž na zeleninu 10 cm, oranžová, Victorinox
179 Kč
VN67706L119
Nůž na rajčata 11 cm, modrá, Victorinox
179 Kč
VN67832
Nůž na rajčata 11 cm, černá, Victorinox
179 Kč
VN67833
Nůž na zeleninu 10 cm, žlutá, Victorinox
179 Kč
VN67706L118
Nůž na zeleninu 16 cm, WÜSTHOF
1 329 Kč
WU1035048816
Nůž na zeleninu ALPHA OAK 9 cm, hnědá, Güde Solingen GUDEE70109
okrajovaci nuz paring samurai dellinger 10 cm 1
999 Kč
DNGRSXLKHP35
Nůž na rajčata 10 cm, červená, Victorinox
179 Kč
VN67831
Okrajovací nůž OLIVE 8,5 cm, Forged
1 279 Kč
FORGEDSDV305102
Nahoru
Další produkty

Párovací nůž - váš nejlepší nástroj na ovoce a zeleninu

Co je to ořezávací nůž?

ořezávací nůž je malý univerzální nůž s ostrou čepelí a špičatou špičkou. Je nezbytnou součástí každé kuchyně a má mnohostranné využití. Název ořezávací nůžpochází od toho, co dělá - odřezává/loupe vnější vrstvy ovoce nebo zeleniny.

K čemu mohu použít ořezávací nůž ?

Okrajovací nože jsou velmi univerzální nože na zeleninu, které se hodí při řadě kulinářských prací, jako je např.:

  • loupání ovoce a zeleniny, loupání jahod
  • loupání a krájení rajčat (nože na rajčata)
  • odstraňování semen nebo jiných tvrdších, dužnatějších a nežádoucích částí z plodů. Přestože existují specifické nástroje pro vyřezávání vývrtů, použití našeho ořezávací nůž je jednoduché.
  • vyříznutí lomítka nebo jiného vzoru na povrchu chlebového a cukrářského těsta před pečením, aby se zabránilo jeho popraskání
  • mletí a krájení na kostičky: krájení menších částí, jako je šalotka nebo česnek, je snazší pomocí malého ořezávací nůž.
  • ořezávání: Obratnost ořezávací nůž že je ideální pro práce, jako je ořezávání listů a stonků mrkve nebo celeru a odstraňování tuku, přebytečných kostí nebo šlach z kuřete nebo korýšů
  • oddělování krevet od těla

Pro lepší přípravu ovoce a zeleniny si můžete prohlédnout také naše struhadla na zeleninu a mandolíny a loupače.

Jak vybrat nejlepší ořezávací nůž?

Když si chcete koupit ořezávací nůž do kuchyně, měli byste se zaměřit na:

  • pohodlná délka čepele: Pokud máte menší ruku, bude pro vás vhodnější menší čepel, aby se vám s ní dobře manipulovalo. Většina příborových nožů je dlouhá od 8 do 16 cm.
  • skvělá ostrost čepele: Při výběru nejlepších příborových nožů je důležité zohlednit ostrost čepele a snadnou údržbu. Čepel byste také měli pravidelně brousit.
  • pohodlné uchopení: ořezávací nůž co nejlepší ovládání se ujistěte, že se vám dobře drží v ruce.

Na Kulina nabízíme nejlepší krájecí nože, nože na zeleninu a nože na rajčata od renomovaných výrobců, jako jsou např Eva Solo, Victorinox a Wüsthof, v různých velikostech a z různých materiálů.

Jak se starat o ořezávací nůž?

Kuchyňské nože představují nemalou investici, takže pokud chcete, aby vám ořezávací nůž držel dlouho, dodržujte tato jednoduchá pravidla pro čištění a skladování nožů:

  • nože jsou často vhodné do myčky, ale doporučujeme čistit nůž ručně, protože čisticí prostředky v myčce mohou poškodit povrch ocelové čepele
  • pokud má nůž dřevěnou rukojeť, nedávejte ho do myčky nádobí
  • abyste zabránili vysychání dřevěných rukojetí, pravidelně je mažte lněným olejem nebo včelím voskem
  • ukládejte nůž odděleně, aby se čepele neztupily. Použijte blok na nože nebo pouzdro na nůž
  • pravidelně brousit nůž