Okrajovací nože

46 položek celkem
Nakrajovací nůž CRAFTER 14 cm, WÜSTHOF
4 263 Kč –6 %
3 979 Kč
WU1010801614
Nůž na rajčata CLASSIC 14 cm, WÜSTHOF
2 528 Kč
WU4109
Nůž na zeleninu CLASSIC COLOUR 9 cm, fialová, Wüsthof WU1061702209
Nakrajovací nůž URBAN FARMER 14 cm, WÜSTHOF
2 249 Kč –6 %
2 099 Kč
WU1025246314
Nůž na zeleninu CLASSIC COLOUR 9 cm, korálově broskvová, Wüsthof WU1061702309
Nůž na zeleninu URBAN FARMER 8 cm, WÜSTHOF
2 099 Kč
WU1025247808
Nůž na zeleninu CLASSIC COLOUR 9 cm, sametově ústřicová, Wüsthof WU1061702109
Nůž na zeleninu URBAN FARMER 10 cm, WÜSTHOF
1 885 Kč
WU1025245110
Nůž na zeleninu CLASSIC COLOUR 9 cm, sumacově červená, Wüsthof WU1061702509
Nůž na zeleninu GOURMET 10 cm, WÜSTHOF
673 Kč
WU4060
Nůž na zeleninu 16 cm, WÜSTHOF
1 329 Kč
WU1035048816
Nůž na zeleninu GOURMET 8 cm, špičatý, WÜSTHOF
529 Kč
WU1035048108
Nůž na zeleninu GOURMET 8 cm, WÜSTHOF
529 Kč
WU1035048208
Nůž na zeleninu GOURMET 8 cm, zahnutý, WÜSTHOF
529 Kč
WU1035045108
Nůž na zeleninu SYNCHROS 14 cm, hnědá, Güde Solingen GUDES80514
Nůž na zeleninu 10 cm, žlutá, Victorinox
190 Kč
VN67706L118
Ořezávací nůž DARKNITRO 12 cm, hnědá, F.DICK
Novinka
3 939 Kč
FDCK81147122
Nůž na zeleninu 10 cm, červená, Victorinox
196 Kč
VN67701
Nůž na rajčata 11 cm, černá, Victorinox
189 Kč
VN67833
Nůž na zeleninu 10 cm, zelená, Victorinox
200 Kč
VN67706L114
Nůž na zeleninu ALPHA OAK 9 cm, hnědá, Güde Solingen GUDEE70109
Nůž na zeleninu GRAND GOURMET, WMF
1 680 Kč
WM1889466032
Nůž na rajčata 11 cm, modrá, Victorinox
209 Kč
VN67832
Nahoru
Další produkty

Párovací nůž - váš nejlepší nástroj na ovoce a zeleninu

Co je to ořezávací nůž?

ořezávací nůž je malý univerzální nůž s ostrou čepelí a špičatou špičkou. Je nezbytnou součástí každé kuchyně a má mnohostranné využití. Název ořezávací nůžpochází od toho, co dělá - odřezává/loupe vnější vrstvy ovoce nebo zeleniny.

K čemu mohu použít ořezávací nůž ?

Okrajovací nože jsou velmi univerzální nože na zeleninu, které se hodí při řadě kulinářských prací, jako je např.:

  • loupání ovoce a zeleniny, loupání jahod
  • loupání a krájení rajčat (nože na rajčata)
  • odstraňování semen nebo jiných tvrdších, dužnatějších a nežádoucích částí z plodů. Přestože existují specifické nástroje pro vyřezávání vývrtů, použití našeho ořezávací nůž je jednoduché.
  • vyříznutí lomítka nebo jiného vzoru na povrchu chlebového a cukrářského těsta před pečením, aby se zabránilo jeho popraskání
  • mletí a krájení na kostičky: krájení menších částí, jako je šalotka nebo česnek, je snazší pomocí malého ořezávací nůž.
  • ořezávání: Obratnost ořezávací nůž že je ideální pro práce, jako je ořezávání listů a stonků mrkve nebo celeru a odstraňování tuku, přebytečných kostí nebo šlach z kuřete nebo korýšů
  • oddělování krevet od těla

Pro lepší přípravu ovoce a zeleniny si můžete prohlédnout také naše struhadla na zeleninu a mandolíny a loupače.

Jak vybrat nejlepší ořezávací nůž?

Když si chcete koupit ořezávací nůž do kuchyně, měli byste se zaměřit na:

  • pohodlná délka čepele: Pokud máte menší ruku, bude pro vás vhodnější menší čepel, aby se vám s ní dobře manipulovalo. Většina příborových nožů je dlouhá od 8 do 16 cm.
  • skvělá ostrost čepele: Při výběru nejlepších příborových nožů je důležité zohlednit ostrost čepele a snadnou údržbu. Čepel byste také měli pravidelně brousit.
  • pohodlné uchopení: ořezávací nůž co nejlepší ovládání se ujistěte, že se vám dobře drží v ruce.

Na Kulina nabízíme nejlepší krájecí nože, nože na zeleninu a nože na rajčata od renomovaných výrobců, jako jsou např Eva Solo, Victorinox a Wüsthof, v různých velikostech a z různých materiálů.

Jak se starat o ořezávací nůž?

Kuchyňské nože představují nemalou investici, takže pokud chcete, aby vám ořezávací nůž držel dlouho, dodržujte tato jednoduchá pravidla pro čištění a skladování nožů:

  • nože jsou často vhodné do myčky, ale doporučujeme čistit nůž ručně, protože čisticí prostředky v myčce mohou poškodit povrch ocelové čepele
  • pokud má nůž dřevěnou rukojeť, nedávejte ho do myčky nádobí
  • abyste zabránili vysychání dřevěných rukojetí, pravidelně je mažte lněným olejem nebo včelím voskem
  • ukládejte nůž odděleně, aby se čepele neztupily. Použijte blok na nože nebo pouzdro na nůž
  • pravidelně brousit nůž