Okrajovací nože

39 položek celkem
Nůž na zeleninu 8 cm Classic Ikon creme WÜSTHOF
2 279 Kč
WU40060
1061200409 PERFORMER Nuz na zeleninu 9 cm Wusthof Solingen
4 509 Kč
WU1061200409
149078 149078 nuz na zeleninu classic line wmf
699 Kč –7 %
649 Kč
WM1874516030
Nůž na rajčata 11 cm, černá, Victorinox
189 Kč
VN67833
Čistící nůž TWIN GOURMET 13 cm, ZWILLING
620 Kč
ZW31600060
Nůž na rajčata 10 cm, červená, Victorinox
196 Kč
VN67831
Nůž na rajčata 11 cm, modrá, Victorinox
209 Kč
VN67832
Nůž na zeleninu GRAND GOURMET, WMF
1 680 Kč
WM1889466032
Nůž na zeleninu 10 cm, červená, Victorinox
196 Kč
VN67701
Nůž na zeleninu 10 cm, oranžová, Victorinox
200 Kč
VN67706L119
142118 nuz na zeleninu victorinox 10 cm ruzovy
200 Kč
VN67706L115
Ořezávací nůž DARKNITRO 12 cm, hnědá, F.DICK
Novinka
3 939 Kč
FDCK81147122
Nůž na zeleninu TWIN GRIP 8 cm, růžová, ZWILLING ZW38190080
Nůž na rajčata 11 cm, zelená, Victorinox
204 Kč
VN67836L114
Ořezávací nůž  FRESH KITCHEN K1220604 9 cm, nepřilnavý, Tefal TEFK1220604
Nůž na zeleninu GOURMET 10 cm, WÜSTHOF
673 Kč
WU4060
Nůž na zeleninu GOURMET 8 cm, ZWILLING
977 Kč
ZW36110071
145346 nuz na zeleninu kineo wmf 9 cm
950 Kč
WM1896236032
Nůž na zeleninu GOURMET 8 cm, špičatý, WÜSTHOF
529 Kč
WU1035048108
Nůž na rajčata 11 cm, růžová, Victorinox
204 Kč
VN67836L115
Nůž na rajčata 11 cm, oranžová, Victorinox
196 Kč
VN67836L119
142133 nuz na rajcata victorinox 11 cm zluty
196 Kč
VN67836L118
Nahoru
Další produkty

Párovací nůž - váš nejlepší nástroj na ovoce a zeleninu

Co je to ořezávací nůž?

ořezávací nůž je malý univerzální nůž s ostrou čepelí a špičatou špičkou. Je nezbytnou součástí každé kuchyně a má mnohostranné využití. Název ořezávací nůžpochází od toho, co dělá - odřezává/loupe vnější vrstvy ovoce nebo zeleniny.

K čemu mohu použít ořezávací nůž ?

Okrajovací nože jsou velmi univerzální nože na zeleninu, které se hodí při řadě kulinářských prací, jako je např.:

  • loupání ovoce a zeleniny, loupání jahod
  • loupání a krájení rajčat (nože na rajčata)
  • odstraňování semen nebo jiných tvrdších, dužnatějších a nežádoucích částí z plodů. Přestože existují specifické nástroje pro vyřezávání vývrtů, použití našeho ořezávací nůž je jednoduché.
  • vyříznutí lomítka nebo jiného vzoru na povrchu chlebového a cukrářského těsta před pečením, aby se zabránilo jeho popraskání
  • mletí a krájení na kostičky: krájení menších částí, jako je šalotka nebo česnek, je snazší pomocí malého ořezávací nůž.
  • ořezávání: Obratnost ořezávací nůž že je ideální pro práce, jako je ořezávání listů a stonků mrkve nebo celeru a odstraňování tuku, přebytečných kostí nebo šlach z kuřete nebo korýšů
  • oddělování krevet od těla

Pro lepší přípravu ovoce a zeleniny si můžete prohlédnout také naše struhadla na zeleninu a mandolíny a loupače.

Jak vybrat nejlepší ořezávací nůž?

Když si chcete koupit ořezávací nůž do kuchyně, měli byste se zaměřit na:

  • pohodlná délka čepele: Pokud máte menší ruku, bude pro vás vhodnější menší čepel, aby se vám s ní dobře manipulovalo. Většina příborových nožů je dlouhá od 8 do 16 cm.
  • skvělá ostrost čepele: Při výběru nejlepších příborových nožů je důležité zohlednit ostrost čepele a snadnou údržbu. Čepel byste také měli pravidelně brousit.
  • pohodlné uchopení: ořezávací nůž co nejlepší ovládání se ujistěte, že se vám dobře drží v ruce.

Na Kulina nabízíme nejlepší krájecí nože, nože na zeleninu a nože na rajčata od renomovaných výrobců, jako jsou např Eva Solo, Victorinox a Wüsthof, v různých velikostech a z různých materiálů.

Jak se starat o ořezávací nůž?

Kuchyňské nože představují nemalou investici, takže pokud chcete, aby vám ořezávací nůž držel dlouho, dodržujte tato jednoduchá pravidla pro čištění a skladování nožů:

  • nože jsou často vhodné do myčky, ale doporučujeme čistit nůž ručně, protože čisticí prostředky v myčce mohou poškodit povrch ocelové čepele
  • pokud má nůž dřevěnou rukojeť, nedávejte ho do myčky nádobí
  • abyste zabránili vysychání dřevěných rukojetí, pravidelně je mažte lněným olejem nebo včelím voskem
  • ukládejte nůž odděleně, aby se čepele neztupily. Použijte blok na nože nebo pouzdro na nůž
  • pravidelně brousit nůž