Okrajovací nože

11 položek celkem
Nakrajovací nůž CRAFTER 14 cm, WÜSTHOF
4 263 Kč –6 %
3 979 Kč
WU1010801614
Nakrajovací nůž URBAN FARMER 14 cm, WÜSTHOF
2 249 Kč –6 %
2 099 Kč
WU1025246314
Nůž na zeleninu URBAN FARMER 8 cm, WÜSTHOF
2 099 Kč
WU1025247808
Nůž na zeleninu URBAN FARMER 10 cm, WÜSTHOF
1 885 Kč
WU1025245110
Nůž na zeleninu SYNCHROS 14 cm, hnědá, Güde Solingen GUDES80514
Ořezávací nůž DARKNITRO 12 cm, hnědá, F.DICK
Novinka
3 939 Kč
FDCK81147122
Nůž na zeleninu ALPHA OAK 9 cm, hnědá, Güde Solingen GUDEE70109
Ořezávací nůž VIVUM 10 cm, ocel, hnědá, F.DICK
1 380 Kč
FDCK83647102H
181115 181115 nuz na zeleninu amici wusthof 9 cm 1
4 239 Kč
WU1011300409

Párovací nůž - váš nejlepší nástroj na ovoce a zeleninu

Co je to ořezávací nůž?

ořezávací nůž je malý univerzální nůž s ostrou čepelí a špičatou špičkou. Je nezbytnou součástí každé kuchyně a má mnohostranné využití. Název ořezávací nůžpochází od toho, co dělá - odřezává/loupe vnější vrstvy ovoce nebo zeleniny.

K čemu mohu použít ořezávací nůž ?

Okrajovací nože jsou velmi univerzální nože na zeleninu, které se hodí při řadě kulinářských prací, jako je např.:

  • loupání ovoce a zeleniny, loupání jahod
  • loupání a krájení rajčat (nože na rajčata)
  • odstraňování semen nebo jiných tvrdších, dužnatějších a nežádoucích částí z plodů. Přestože existují specifické nástroje pro vyřezávání vývrtů, použití našeho ořezávací nůž je jednoduché.
  • vyříznutí lomítka nebo jiného vzoru na povrchu chlebového a cukrářského těsta před pečením, aby se zabránilo jeho popraskání
  • mletí a krájení na kostičky: krájení menších částí, jako je šalotka nebo česnek, je snazší pomocí malého ořezávací nůž.
  • ořezávání: Obratnost ořezávací nůž že je ideální pro práce, jako je ořezávání listů a stonků mrkve nebo celeru a odstraňování tuku, přebytečných kostí nebo šlach z kuřete nebo korýšů
  • oddělování krevet od těla

Pro lepší přípravu ovoce a zeleniny si můžete prohlédnout také naše struhadla na zeleninu a mandolíny a loupače.

Jak vybrat nejlepší ořezávací nůž?

Když si chcete koupit ořezávací nůž do kuchyně, měli byste se zaměřit na:

  • pohodlná délka čepele: Pokud máte menší ruku, bude pro vás vhodnější menší čepel, aby se vám s ní dobře manipulovalo. Většina příborových nožů je dlouhá od 8 do 16 cm.
  • skvělá ostrost čepele: Při výběru nejlepších příborových nožů je důležité zohlednit ostrost čepele a snadnou údržbu. Čepel byste také měli pravidelně brousit.
  • pohodlné uchopení: ořezávací nůž co nejlepší ovládání se ujistěte, že se vám dobře drží v ruce.

Na Kulina nabízíme nejlepší krájecí nože, nože na zeleninu a nože na rajčata od renomovaných výrobců, jako jsou např Eva Solo, Victorinox a Wüsthof, v různých velikostech a z různých materiálů.

Jak se starat o ořezávací nůž?

Kuchyňské nože představují nemalou investici, takže pokud chcete, aby vám ořezávací nůž držel dlouho, dodržujte tato jednoduchá pravidla pro čištění a skladování nožů:

  • nože jsou často vhodné do myčky, ale doporučujeme čistit nůž ručně, protože čisticí prostředky v myčce mohou poškodit povrch ocelové čepele
  • pokud má nůž dřevěnou rukojeť, nedávejte ho do myčky nádobí
  • abyste zabránili vysychání dřevěných rukojetí, pravidelně je mažte lněným olejem nebo včelím voskem
  • ukládejte nůž odděleně, aby se čepele neztupily. Použijte blok na nože nebo pouzdro na nůž
  • pravidelně brousit nůž