Omáčníky
Mísy na omáčky a omáčníky - malé nádobí, které má význam
Co je to miska na omáčku?
A miska na omáčku je malá miska, která se často používá k podávání omáček a dipů. Obvykle se dodávají v různých velikostech a tvarech a jsou vyrobeny z keramiky nebo porcelánu. Obvykle se používají v restauracích, kavárnách a domácnostech k podávání kečupu, hořčice, sójové omáčky, salsy a dalších dipů nebo omáček k hlavním jídlům.
Džbánky na omáčky jsou malé džbánky s uchem, které se používají k podávání horkých nebo studených omáček. Obvykle se vyrábějí z porcelánu, moderní omáčníky mohou být i z nerezové oceli.
Na stránkách Kulina najdete také omáčníky neboli saucières - nízké džbánky s uchem a ve tvaru lodičky, v nichž se podává omáčka nebo omáčka. Jsou velmi elegantní a obvykle se používají při slavnostních příležitostech. Můžete použít omáčník servírovací lžíceomáčku.
A pokud hledáte jiný typ nádobí, určitě si prohlédněte naše servírovací misky, džbány na mléko a nádobí na podávání občerstvení.
Proč potřebujete k jídlu omáčku?
Omáčka je tekutý nebo polotekutý lektvar, který se podává k jídlu nebo se do něj přidává při vaření. Omáčky dodávají pokrmům chuť a vlhkost, zlepšují strukturu jídla a vylepšují vzhled talíře.
Jaké jsou různé druhy omáček?
Existuje několik druhů omáček, z nichž každá má zvláštní chuť, strukturu a složení. Následuje několik nejoblíbenějších kategorií omáček:
- Rajčatové omáčky: Patří sem omáčky na těstoviny, pizzu a marinara a jejich hlavní složkou jsou rajčata.
- Omáčky na bázi smetany, jako je Alfredo, bešamel a sýrová omáčka, se vyrábějí ze smetany, mléka nebo jiných mléčných složek.
- Omáčky na bázi omáčky: Patří mezi ně hovězí, vepřová, kuřecí a krůtí omáčka.
- Omáčky na bázi pesta, jako je rukolové, ze sušených rajčat a bazalkové pesto, se připravují z čerstvých bylinek, sýra, ořechů a česneku.
- Pálivé omáčky: Mezi ně patří omáčky Sriracha, Tabasco a habanero, které se vyrábějí z chilli papriček.
- Sójové omáčky: Příkladem sójových omáček, které se vyrábějí ze sóji, jsou omáčky teriyaki, hoisin a sójová zázvorová omáčka.
- Ovocné šťávy: Příkladem ovocných omáček je mangová omáčka, jablečná omáčka a brusinková omáčka.
- Omáčky na bázi holandské omáčky, jako je holandská omáčka, béarnaise a majonéza, se připravují z vajec a másla.
Nakonec je k dispozici několik druhů omáček, z nichž každá má specifickou chuť a použití. Vaše specifické potřeby a připravované jídlo určí, jaký druh omáčky si vyberete, a na adrese Kulina najdete tu správnou miska na omáčku . Nabízíme džbány a misky na omáčky renomovaných značek, jako je MIJ.