Omáčníky

5 položek celkem
Omáčník HAMMERSHOI 660 ml, bílá, Kähler
1 283 Kč
KHL690115
Miska na omáčku WHITE FADE 8,5 cm, 100 ml, MIJ
179 Kč
MIJC0677
Nádoba na sójovou omáčku MODERN WHITE 150 ml, MIJ
659 Kč
MIJC9008
Miska na omáčku TRIPLE POD 3 x 40 ml, bílá, keramika, MIJ MIJC4166
Miska na omáčku 9 cm, 110 ml, čtverec, MIJ
179 Kč
MIJC7971

Mísy na omáčky a omáčníky - malé nádobí, které má význam

Co je to miska na omáčku?

A miska na omáčku je malá miska, která se často používá k podávání omáček a dipů. Obvykle se dodávají v různých velikostech a tvarech a jsou vyrobeny z keramiky nebo porcelánu. Obvykle se používají v restauracích, kavárnách a domácnostech k podávání kečupu, hořčice, sójové omáčky, salsy a dalších dipů nebo omáček k hlavním jídlům.

Džbánky na omáčky jsou malé džbánky s uchem, které se používají k podávání horkých nebo studených omáček. Obvykle se vyrábějí z porcelánu, moderní omáčníky mohou být i z nerezové oceli.

Na stránkách Kulina najdete také omáčníky neboli saucières - nízké džbánky s uchem a ve tvaru lodičky, v nichž se podává omáčka nebo omáčka. Jsou velmi elegantní a obvykle se používají při slavnostních příležitostech. Můžete použít omáčník servírovací lžíceomáčku.

A pokud hledáte jiný typ nádobí, určitě si prohlédněte naše servírovací misky, džbány na mléko a nádobí na podávání občerstvení.

Proč potřebujete k jídlu omáčku?

Omáčka je tekutý nebo polotekutý lektvar, který se podává k jídlu nebo se do něj přidává při vaření. Omáčky dodávají pokrmům chuť a vlhkost, zlepšují strukturu jídla a vylepšují vzhled talíře.

Jaké jsou různé druhy omáček?

Existuje několik druhů omáček, z nichž každá má zvláštní chuť, strukturu a složení. Následuje několik nejoblíbenějších kategorií omáček:

  • Rajčatové omáčky: Patří sem omáčky na těstoviny, pizzu a marinara a jejich hlavní složkou jsou rajčata.
  • Omáčky na bázi smetany, jako je Alfredo, bešamel a sýrová omáčka, se vyrábějí ze smetany, mléka nebo jiných mléčných složek.
  • Omáčky na bázi omáčky: Patří mezi ně hovězí, vepřová, kuřecí a krůtí omáčka.
  • Omáčky na bázi pesta, jako je rukolové, ze sušených rajčat a bazalkové pesto, se připravují z čerstvých bylinek, sýra, ořechů a česneku.
  • Pálivé omáčky: Mezi ně patří omáčky Sriracha, Tabasco a habanero, které se vyrábějí z chilli papriček.
  • Sójové omáčky: Příkladem sójových omáček, které se vyrábějí ze sóji, jsou omáčky teriyaki, hoisin a sójová zázvorová omáčka.
  • Ovocné šťávy: Příkladem ovocných omáček je mangová omáčka, jablečná omáčka a brusinková omáčka.
  • Omáčky na bázi holandské omáčky, jako je holandská omáčka, béarnaise a majonéza, se připravují z vajec a másla.

Nakonec je k dispozici několik druhů omáček, z nichž každá má specifickou chuť a použití. Vaše specifické potřeby a připravované jídlo určí, jaký druh omáčky si vyberete, a na adrese Kulina najdete tu správnou miska na omáčku . Nabízíme džbány a misky na omáčky renomovaných značek, jako je MIJ.