Chcete připravit steak s bramborama a zeleninou od začátku do konce v jedné nádobě? Pak jsou pánve do trouby určeny přesně pro vás. Zvládnou totiž smažení i pečení a ještě u toho odolají vysokým teplotám. Pojďme se na ně podívat zblízka, ať víte, podle čeho si vybrat vhodný kousek pro vaše vaření.
V ideálním případě sáhněte po pánvi, která nese označení "oven-safe" nebo má na sobě symbol trouby. Pokud na ní nic takového nenajdete, pak se rozhodujte podle materiálu pánve i rukojeti a také podle toho, jaká nejvyšší teplota je pro nádobí bezpečná. Tyto hodnoty se zpravidla pohybují v rozpětí 200 °C až 260 °C, u některých pánví, jež se hodí i pro grilování, je to až 300 °C.
Informace o vhodnosti pro použití v troubě nebo teplotní limity najdete ve specifikaci produktu. Pánve do trouby zaručují nejen to, že v nich připravíte kýžený pokrm, ale také že bezpečně odolají vysokým teplotám a nepřijdou kvůli nim o své vlastnosti.