Parní hrnce

1 položek celkem
ALPU309 1
Akce Sticker
3 250 Kč –14 %
2 763 Kč
ALPU309

Parní vařiče - zdravý a pohodlný způsob vaření

Jaké jsou výhody vaření v páře?

parní hrnec, známý také jako parní vařič, je malý kuchyňský spotřebič, který využívá parní teplo k vaření nebo přípravě různých pokrmů tím, že je udržuje v uzavřené nádobě, aby nedocházelo k úniku páry.

Vaření v páře je rychlý, snadný, nízkotučný a nízkokalorický způsob vaření, který zachovává živiny v potravinách a používá se při přípravě různých potravin. Jednou z dobře známých výhod vaření v páře je, že se jedná o výživnou techniku vaření, která zachovává vitamíny a minerály i další živiny v potravinách. Jedná se o nízkotučný a nízkokalorický způsob vaření, protože se nepoužívá žádný olej ani tuk. Ve srovnání s vařením nebo smažením je vaření v páře také rychlý a snadný způsob přípravy. Nabízí techniku vaření bez použití rukou, takže se můžete věnovat jiným činnostem, zatímco se jídlo vaří.

A konečně, protože tyto vařiče nepřidávají do jídla žádné další příchutě, slouží k zvýraznění přirozené chuti potravin, jako je zelenina.

Na stránkách Kulina najdete také parní hrnce a vložky.

Jaké potraviny lze vařit v parní hrnec?

Nejčastěji se v páře vaří zelenina, maso, mořské plody a škrobové pokrmy, jako jsou například buchty v páře. Spíše než tvrdší potraviny, jako je steak, jsou vhodnější jemné bílkoviny, jako jsou libové rybí filety a kuřecí prsa bez kůže a kostí.

Některé druhy ovoce, například broskve a hrušky, jsou také ideální volbou pro vaření v páře, ať už chcete připravit vařený ovocný kompot nebo domácí dětskou výživu.

Jak čistit a odstraňovat vodní kámen z parní hrnec?

Vzhledem k tomu, že při vaření v parním hrnci se nepoužívají žádné oleje ani omáčky, je jeho čištění poměrně snadné. Všechny odnímatelné napařovací misky, podnosy a víka, s výjimkou bambusových napařovacích misek, lze čistit ručně nebo v myčce nádobí podle pokynů výrobce. Před čištěním se ujistěte, že je napařovač vypnutý a chladný na dotek.

Koncentrace minerálů ve vodě způsobuje, že některé součásti parního stroje se občas začnou zdát zakalené a nelze je odstranit běžným čištěním. Chcete-li odstranit vodní kámen z parního hrnce, napusťte jej místo vodou bílým octem a důkladně opláchněte.

Na stránkách Kulina je k dispozici několik dalších elektrických spotřebičů, včetně fritéz, rýžovarů, vakuových vařičů atd. Zkontroluj je!