odpocet
5 dní
18 hodin
21 minut
2 sekundy

Pečicí formy na chleba

Zobrazit filtry
Zobrazit filtry
Řadit dle
5 položek celkem
30 cm - 30 cmZrušit filtry
Forma na chleba 30 x 10,8 cm, de Buyer
–26 %
764 Kč
1 039 Kč
DB471630
Forma na biskupský chlebíček DELIBAKE J1640374 30 cm, Tefal
–12 %
505 Kč
579 Kč
TEFJ1640374
Forma na biskupský chlebíček DELIBAKE J1640174 30 cm, Tefal TEFJ1640174
Forma na biskupský chlebíček XBAKE 30 cm, modrá, ocel, Guardini GD13030PBSAPRGNAM
Forma na chleba SILVER ELEGANCE 30 cm, černá, ocel, Guardini GD73030SEGNAM

Formy na chléb a bochníky - na domácí chléb a jiné sladké nebo kyselé domácí pečivo

Co jsou chlebové a bochníkové pánve?

Formy na bochník, běžně označované jako formy na chléb, jsou typem forma na koláč , která má obvykle obdélníkový tvar a hluboké stěny, které umožňují kynutí těsta. Jsou určeny především k pečení chleba, ale lze v nich upéct i řadu dalších pokrmů, například sekanou, citronovou polevu, teriny, banánový chléb a různé bochánky a paštiky.

Co byste měli zvážit při nákupu forma na biskupský chlebíčekchléb a forma na biskupský chlebíček?

  • Velikost: Rozhodněte se, jaký typ chleba budete péct nejčastěji. Na stránkách Kulina najdete tradiční formy na chléb s vysokou kupolí, delší nebo kratší formy na chléb a také silikonové formy na bagety nebo housky.
  • Materiál: Hliník, litina, silikon a keramika jsou oblíbené materiály používané k výrobě chlebových forem.
  • Vlastnosti: Děrované otvory podporují cirkulaci vzduchu pro křupavější kůrku a víko udrží chléb pěkně hranatý.

Pro pravidelné pečení chleba a bochníků je na Kulina k dispozici řada forem na chleba od špičkových značek, jako je např de Buyer, Emile Henry, Eva Solo a Lékué. Mnoho našich forem na chléb má nepřilnavý povrch, který usnadňuje vyjmutí bochníku nebo koláče z pánve.

Jaká je ideální forma na pečení chleba?

Při pečení chleba je třeba používat vhodnou pánev, aby se chléb důsledně propekl a vytvořil nádhernou vnější kůrku. Chlebová nebo forma na biskupský chlebíček s vysokými okraji, které umožňují vykynutí chleba, je určena zejména k pečení chleba. Pro rovnoměrný ohřev a snadné vyjmutí použijte nepřilnavou forma na chlebaz hliníkové oceli. forma na biskupský chlebíček víkem zabrání vykynutí chleba a výsledkem bude bochník čtvercového tvaru s rovnoměrnou strukturou a hlubokou zlatavou kůrkou.

Je pro pečení chleba vhodnější kovová pánev?

Většina pekařů dává přednost kovovým pekárnám. Kovové formy na bochníky snadno a rychle vedou teplo, takže teplo prochází pánví a následně těstem, což napomáhá rovnoměrnějšímu pečení bochníků.

Jste připraveni začít péct chleba? Pro zjednodušení můžete použít profesionální formu na chléb z rozsáhlé kolekce profesionálního nádobí Kulina.