Pečicí formy na chleba

13 položek celkem
Forma na chleba PROFESSIONAL 2,0 l, šedá, hliník, Eva Solo ES211121
Forma na chleba PROFESSIONAL 3,0 l, šedá, hliník, Eva Solo ES202033
Forma na chleba PROFESSIONAL 1,75 l, šedá, hliník, Eva Solo ES202032
Forma na housky, hnědá, silikon, Lékué
529 Kč
LKE0202300M10M017
LKE0200500M10M070 1 LKE0200500M10M070
LKE0203100M10M017 1
523 Kč –9 %
475 Kč
LKE0203100M10M017
LKE2410525M10M017 1
498 Kč –7 %
459 Kč
LKE2410525M10M017
LKE3000085SURM017 1 LKE3000085SURM017
Forma na pečení, na 6 ks, bagely, hnědá, silikon, Lékué
573 Kč –10 %
LKE0220350M10M017
LKE1210528M10M017 1
508 Kč
LKE1210528M10M017
LKE3000028SURM017 1
948 Kč –16 %
LKE3000028SURM017

Formy na chléb a bochníky - na domácí chléb a jiné sladké nebo kyselé domácí pečivo

Co jsou chlebové a bochníkové pánve?

Formy na bochník, běžně označované jako formy na chléb, jsou typem forma na koláč , která má obvykle obdélníkový tvar a hluboké stěny, které umožňují kynutí těsta. Jsou určeny především k pečení chleba, ale lze v nich upéct i řadu dalších pokrmů, například sekanou, citronovou polevu, teriny, banánový chléb a různé bochánky a paštiky.

Co byste měli zvážit při nákupu forma na biskupský chlebíčekchléb a forma na biskupský chlebíček?

  • Velikost: Rozhodněte se, jaký typ chleba budete péct nejčastěji. Na stránkách Kulina najdete tradiční formy na chléb s vysokou kupolí, delší nebo kratší formy na chléb a také silikonové formy na bagety nebo housky.
  • Materiál: Hliník, litina, silikon a keramika jsou oblíbené materiály používané k výrobě chlebových forem.
  • Vlastnosti: Děrované otvory podporují cirkulaci vzduchu pro křupavější kůrku a víko udrží chléb pěkně hranatý.

Pro pravidelné pečení chleba a bochníků je na Kulina k dispozici řada forem na chleba od špičkových značek, jako je např de Buyer, Emile Henry, Eva Solo a Lékué. Mnoho našich forem na chléb má nepřilnavý povrch, který usnadňuje vyjmutí bochníku nebo koláče z pánve.

Jaká je ideální forma na pečení chleba?

Při pečení chleba je třeba používat vhodnou pánev, aby se chléb důsledně propekl a vytvořil nádhernou vnější kůrku. Chlebová nebo forma na biskupský chlebíček s vysokými okraji, které umožňují vykynutí chleba, je určena zejména k pečení chleba. Pro rovnoměrný ohřev a snadné vyjmutí použijte nepřilnavou forma na chlebaz hliníkové oceli. forma na biskupský chlebíček víkem zabrání vykynutí chleba a výsledkem bude bochník čtvercového tvaru s rovnoměrnou strukturou a hlubokou zlatavou kůrkou.

Je pro pečení chleba vhodnější kovová pánev?

Většina pekařů dává přednost kovovým pekárnám. Kovové formy na bochníky snadno a rychle vedou teplo, takže teplo prochází pánví a následně těstem, což napomáhá rovnoměrnějšímu pečení bochníků.

Jste připraveni začít péct chleba? Pro zjednodušení můžete použít profesionální formu na chléb z rozsáhlé kolekce profesionálního nádobí Kulina.