Pekáče
Pečící pánve – nejen pro nedělní pečení nebo sváteční večeři
Pečící pánve jsou perfektní nástroje pro ty, kteří milují maso, mají velkou rodinu nebo zvou přátele či rodinu na večeři – nejen při zvláštních příležitostech. Pekáč nebo pečící pánev lze použít pro různé kulinářské úkoly, a pokud si vyberete kvalitní produkt, získáte kuchyňský nástroj, který budete předávat z jedné generace na druhou.
Jaký je rozdíl mezi pečící pánvi a plechem na pečení?
Pečící pánve jsou obvykle větší a těžší. Jsou určeny pro pečení velkých porcí masa a drůbeže, jsou vyrobeny z různých materiálů (silnější) a často se dodávají s poklicí. Zapékací misky jsou skvělé pro menší porce jídla, kastrol nebo lasagne a další pokrmy, které nevyžadují zakryté pečení.
K čemu můžete pekáč použít?
Pekáč je velmi všestranný nástroj a můžete jej použít pro mnoho různých pokrmů a kulinářských úkolů, jako jsou:
- pečení drůbeže (kachna, kuře na vánoční večeři nebo na svatého Martina)
- pečení šunky
- pečení všech druhů masa
- opečení zeleniny na polévku, paštiku nebo večeři
- příprava pokrmů z jednoho hrnce (dušené maso, guláše) přímo v troubě
V Kulině Vám nabízíme široký výběr vysoce kvalitních pekáčů od spolehlivých výrobců. Liší se velikostí a tvarem (některé jsou oválné některé obdélníkové) a některé jsou opatřeny víkem. Je dobré investovat do pekáče, protože tato jídla často zůstávají ve vaší kuchyni po celý život a někdy se dokonce předávají z generace na generaci. Podívejte se na naše pečící pánve od WMF, Fissler nebo de Buyer a ujistěte se, že dostanete dobrý recept od své babičky!
A pokud kupujete pekáč, ujistěte se, že máte pěknou trojnožku a chňapky díky kterým bude pečení bezpečné – pro vás i vaši kuchyni. A pokud chcete své jídlo podávat přímo na stůl, vyberte si pečící nádobí od WMF a pořiďte si odpovídající dřevěný servírovací stojan, který bude pěkný alternativa ke klasické trojnožce nebo podložce pod hrnce.