Pěnovačky
Drážkovací lžíce - pohodlné smažení
K čemu se používají drážkované lžíce?
Drážkované lžíce jsou kuchyňské náčiní drážkami nebo otvory v misce, které je odlišují od běžných lžic nebo lžic na míchání. Drážkovací lžíce lze použít k řadě kulinářských úkonů, jako jsou např
- cedění kousků potravin z tekutin (vývar, vroucí voda, omáčka atd. ), proto se jim říká cedník
- fritování - smažení potravin v hlubokém, horkém oleji
- odkapávání těstovin - pokud chcete těstoviny z vařící vody odcedit, můžete je nabrat pomocí děrované lžíce a zároveň nechat odtéct horkou vodu
Na Kulina, nabízíme celou řadu drážkovaných a cedník lžic, které budou ideální pro odkapávání hustších nebo řidších omáček od předních výrobců, jako jsou např de Buyer a WMF.
Jaký je rozdíl mezi děrovanou a děrovanou servírovací lžíce?
Děrovaný servírovací lžíce a drážkovaná lžíce servírovací lžíce oba typy lžic se používají k odkapávání nebo servírování jídla, ale liší se svou konstrukcí a funkcí. Rozdíl je v podstatě ve velikosti a tvaru jejich otvorů.
Drážkovaná lžíce má větší otvory, které umožňují odtékání hustších omáček a menších částeček potravin při servírování. Děrovaná servírovací lžíce má menší otvory pro odtok přebytečné šťávy, sirupu nebo vody.
Nezapomeňte si prohlédnout také naši nabídku sadkuchyňské náčiní a cedníků a sítek, abyste dosáhli co nejlepších výsledků svých kulinářských pokusů.