Sady hrnců
Sada hrnců – nesmí chybět v každé kuchyni
Proč byste si měli pořídit kvalitní sadu hrnců?
Bez hrnců není kuchyně a sada hrnců je jednou z prvních věcí, které si musíte pořídit, pokud se stěhujete od rodičů, kupujete si s partnerem nový dům nebo se stěhujete do úplně nového místa, se zbrusu novou kuchyní, ve které by vaše stará sada hrnců vypadala... divně. A víte, že většina lidí si za celý život koupí sadu hrnců jen dvakrát nebo třikrát? Někdy máme tendenci kupovat auto častěji! A proto je sada hrnců investicí a pokud investujete do kvalitní sady hrnců, budete se moci těšit z její funkčnosti a designu na věky. Pro vaši peněženku je také lepší koupit si celou sadu namísto kupování všech hrnců zvlášť a pokud nevíte, jakou sadu hrnců zvolit přečtěte si našeho kompletního průvodce nákupem hrnců zde.
Co sada hrnců obvykle obsahuje?
Sady hrnců se liší počtem hrnců, které jsou součástí, a můžete si vybrat ze sad hrnců sestávajících ze 3 až 7 prvků. Patří mezi ně:
- stockpot, vysoký hrnec používaný k vaření velkých porcí jídla, vývaru atd.
- jeden nebo dva kastróly, nižší, ale poměrně široké hrnce, které jsou často vhodné pro použití v troubě
- kastrůlek, nízký hrnec s dlouhou rukojetí
- univerzální pánev
- odpovídající víčka
Co je třeba zvážit při nákupu sady hrnců?
V Kulině vám nabízíme široký sortiment funkčních sad hrnců, vyrobených z různých materiálů, vyrobených spolehlivými značkami, jako jsou Fissler, Zwilling nebo WMF a navrženy pro různé styly interiéru. Co je třeba zvážit při výběru té správné sady hrnců?
- materiál, ze kterého jsou hrnce vyrobeny
- počet hrnců ve vztahu k množství, které vaříte
- velikost hrnců ve vztahu k počtu lidí, pro které obvykle vaříte
- materiál, ze kterého jsou víčka vyrobena (je to sklo nebo kov)
- materiál, ze kterého jsou vyrobeny rukojeti, a zda jsou hrnce vhodné pro použití v troubě
- design hrnců vs. styl vašeho interiéru
Jak se starat o své hrnce?
A pokud investujete peníze do vysoce kvalitního nádobí, měli byste se o své hrnce také správně starat. Jak se starat o své hrnce?
- před prvním použitím si vždy přečtěte pokyny výrobce a ujistěte se, že hrnce nevkládáte do myčky, pokud to není doporučeno,
- nepoužívejte kovové náčiní, které by mohlo poškrábat povrch vašich hrnců, místo toho používejte dřevěné nebo silikonové kuchyňské náčiní,
- nenechávejte špinavé hrnce přes noc ani je na dlouhou dobu nenamáčejte (zejména nerezové hrnce),
- chcete-li se zbavit skvrn na povrchu nerezových hrnců, vyčistěte je čisticím prostředkem na nerez,
- nečistěte své keramické hrnce ocelovou vlnou,
- očistěte své železné hrnce ihned po použití a nepoužívejte mýdlo, protože kov je porézní a může absorbovat chuť chemikálií,
- vyvarujte se teplotnímu šoku, nevkládejte horké hrnce do studené vody atd.
- nevařte kyselá jídla (jako rajčata) v litinovém nádobí,
- nestavte potažené hrnce a pánve na sebe, protože by to mohlo způsobit poškrábání a odštípnutí. Zavěste je na háčky nebo je položte na bok.