Šálky a podšálky

97 položek celkem
Miska na čaj PUCHENG, sada 4 ks, černá, Bredemeijer BRED152004
Miska na čaj MILKY CELADON 150 ml, mentolová, MIJ
179 Kč
MIJC7226
Šálek GREEN FADE 120 ml, zelená, MIJ
179 Kč
MIJC4008
Šálek na saké EARTH 50 ml, hnědá, MIJ
159 Kč
MIJC5167
Šálek s podšálkem 220 ml, černá / zelená, Bitz
379 Kč
BITZ821344
Podšálek RIDGED ALABASTER 12 cm, MIJ
149 Kč
MIJC2273
Šálek s podšálkem 220 ml, černá / tmavě modrá, Bitz BITZ821343
Šálek na saké STARBURST 30 ml, modrá, keramika, MIJ MIJC1868
Miska na saké 80 ml, modrá, MIJ
119 Kč
MIJC5463
Šálek s podšálkem HAMMERSHOI 250 ml, bílá, Kähler KHL692205
Podšálek RIDGED INDIGO 12 cm, MIJ
119 Kč
MIJC2299
Šálek EMMA 150 ml, sada 2 ks, růžová, kamenina, Stelton SNX2331
Šálek na espresso BARISTA, sada 2 ks, s podšálky, bílá, WMF WM695939440
Miska na omáčku BLUE BLACK 8 cm, 20 ml, MIJ
149 Kč
MIJC7939
Šálek EMMA 220 ml, sada 2 ks, šedá, kamenina, Stelton SNX234
Nahoru
Další produkty

Šálky a podšálky - nezbytný doplněk pro váš čaj o páté hodině

Jaký je původ šálku a podšálek?

Pohár a podšálek mají dlouhou a fascinující historii a používají se k podávání čaje a kávy již po staletí. Šálek a podšálek údajně vznikly v Číně kolem 17. století, kdy se pití čaje stalo populárním mezi vyššími vrstvami.

V dnešní době se šálky a podšálky používají k podávání čaje a kávy jak doma, tak v kavárnách a restauracích po celém světě.

Vzhled šálků a podšálků se v průběhu času měnil, ale jejich základní funkce zůstává stejná: malý šálek na horké nápoje a podšálek na zachycení rozlitého nápoje nebo kapek.

Na Kulina můžete zakoupit šálky a podšálky renomovaných značek, jako jsou Bitz, Seletti, Viva a Scandinavia, ve všech velikostech, stylech a z různých materiálů.

Jaký je rozdíl mezi šálky na čaj a kávu?

Existují určité rozdíly mezi šálky na čaj a na kávu, přičemž neexistují žádná pevná pravidla pro to, který typ použít. Toto jsou některé z hlavních rozdílů:

  • Velikost a tvar: Šálky na kávu jsou obvykle menší a mají jemnější a tenčí tvar, zatímco šálky na kávu jsou větší a mají širší a válcovitý tvar.
  • Rukojeť: Šálky na kávu mají obvykle krátkou rukojeť, která je určena k uchopení prsty, zatímco šálky na kávu mají větší rukojeť, kterou lze uchopit celou rukou.
  • Materiály: Šálky na kávu se často vyrábějí z těžších materiálů, jako je kamenina nebo keramika, ale šálky na čaj se někdy vyrábějí z jemnějších materiálů, jako je porcelán nebo kostní porcelán.

Výběr oblíbeného šálku na čaj a kávu obecně závisí na vašich osobních preferencích.

Čajová etiketa - jak se míchá cukr v šálku?

Čajová etiketa označuje soubor pravidel a postupů, které se historicky používaly v souvislosti s podáváním a konzumací čaje. Zásadní součástí čajové etikety je způsob míchání cukru v šálku.

Tradičně se po nalití čaje do čajový hrnek z čajový hrnek konvice čajová konvicese přidá příslušné množství cukru, čaj se jemně promíchá čajová lžičkaa poté se ochutná, aby se zjistilo, zda je čaj dostatečně oslazený.

Závislost na čaji s mlékem a cukrem je většinou otázkou chuti, a proto neexistuje žádná správná nebo špatná metoda. Když je čaj připraven, můžete ho podávat v šálku, hrnku nebo sklenici na čaj/kávu.

Pokud chcete získat více informací o základních položkách pro přípravu a podávání čaje, přečtěte si našeho průvodce nákupy, kde se dozvíte více.