Šálky a podšálky

15 položek celkem
170522 sada salku s podsalky bitz cerne mix 4 ks BITZ821340
Šálek EMMA 150 ml, sada 2 ks, šedá, kamenina, Stelton SNX233
Šálek s podšálkem THEO 200 ml, písková, Stelton
715 Kč
SNX6321
Šálek EMMA 220 ml, sada 2 ks, růžová, kamenina, Stelton SNX2341
Šálek s podšálkem THEO 200 ml, černá, Stelton
699 Kč
SNX632
Šálek s podšálkem 220 ml, černá / tmavě modrá, Bitz BITZ821343
Šálek EMMA 150 ml, sada 2 ks, růžová, kamenina, Stelton SNX2331
Šálek SEKKI 260 ml, krémová, kamenina, ferm LIVING
Novinka
FERM100606209
Šálek EMMA 220 ml, sada 2 ks, šedá, kamenina, Stelton SNX234
Šálek s podšálkem 220 ml, černá / zelená, Bitz
379 Kč
BITZ821344
171056 1 sada salku s podsalky bitz cerne 4 ks
1 593 Kč –5 %
1 499 Kč
BITZ821345
Šálek s podšálkem 220 ml, šedá / světle růžová, Bitz BITZ821342

Šálky a podšálky - nezbytný doplněk pro váš čaj o páté hodině

Jaký je původ šálku a podšálek?

Pohár a podšálek mají dlouhou a fascinující historii a používají se k podávání čaje a kávy již po staletí. Šálek a podšálek údajně vznikly v Číně kolem 17. století, kdy se pití čaje stalo populárním mezi vyššími vrstvami.

V dnešní době se šálky a podšálky používají k podávání čaje a kávy jak doma, tak v kavárnách a restauracích po celém světě.

Vzhled šálků a podšálků se v průběhu času měnil, ale jejich základní funkce zůstává stejná: malý šálek na horké nápoje a podšálek na zachycení rozlitého nápoje nebo kapek.

Na Kulina můžete zakoupit šálky a podšálky renomovaných značek, jako jsou Bitz, Seletti, Viva a Scandinavia, ve všech velikostech, stylech a z různých materiálů.

Jaký je rozdíl mezi šálky na čaj a kávu?

Existují určité rozdíly mezi šálky na čaj a na kávu, přičemž neexistují žádná pevná pravidla pro to, který typ použít. Toto jsou některé z hlavních rozdílů:

  • Velikost a tvar: Šálky na kávu jsou obvykle menší a mají jemnější a tenčí tvar, zatímco šálky na kávu jsou větší a mají širší a válcovitý tvar.
  • Rukojeť: Šálky na kávu mají obvykle krátkou rukojeť, která je určena k uchopení prsty, zatímco šálky na kávu mají větší rukojeť, kterou lze uchopit celou rukou.
  • Materiály: Šálky na kávu se často vyrábějí z těžších materiálů, jako je kamenina nebo keramika, ale šálky na čaj se někdy vyrábějí z jemnějších materiálů, jako je porcelán nebo kostní porcelán.

Výběr oblíbeného šálku na čaj a kávu obecně závisí na vašich osobních preferencích.

Čajová etiketa - jak se míchá cukr v šálku?

Čajová etiketa označuje soubor pravidel a postupů, které se historicky používaly v souvislosti s podáváním a konzumací čaje. Zásadní součástí čajové etikety je způsob míchání cukru v šálku.

Tradičně se po nalití čaje do čajový hrnek z čajový hrnek konvice čajová konvicese přidá příslušné množství cukru, čaj se jemně promíchá čajová lžičkaa poté se ochutná, aby se zjistilo, zda je čaj dostatečně oslazený.

Závislost na čaji s mlékem a cukrem je většinou otázkou chuti, a proto neexistuje žádná správná nebo špatná metoda. Když je čaj připraven, můžete ho podávat v šálku, hrnku nebo sklenici na čaj/kávu.

Pokud chcete získat více informací o základních položkách pro přípravu a podávání čaje, přečtěte si našeho průvodce nákupy, kde se dozvíte více.