Šálky a podšálky

16 položek celkem
Šálek na saké WHITE CLOUD 50 ml, MIJ
119 Kč
MIJC5452
Šálek na saké STARBURST 30 ml, modrá, keramika, MIJ MIJC1868
Šálek na saké SHIBORI 30 ml, modrá, keramika, MIJ
159 Kč
MIJC1361
Miska na čaj MILKY CELADON 150 ml, mentolová, MIJ
179 Kč
MIJC7226
Miska na omáčku BLUE BLACK 8 cm, 20 ml, MIJ
149 Kč
MIJC7939
Podšálek COPPER SWIRL 13,5 cm, MIJ
239 Kč
MIJC3825
Šálek na čaj HYBRID ZENOBIA, s podšálkem, Seletti
1 523 Kč
SLT09746
Šálek na saké AQUA 35 ml, modrá, keramika, MIJ
149 Kč
MIJC2602
Šálek na saké TURQUOISE 60 ml, modrá, keramika, MIJ MIJC2567
Šálek na kávu HYBRID EUFEMIA, s podšálkem, Seletti
1 100 Kč
SLT09741
Šálek 150 ml, modrá, keramika, MIJ
429 Kč
MIJC3169
Miska na saké 80 ml, modrá, MIJ
119 Kč
MIJC5463
Podšálek RIDGED INDIGO 12 cm, MIJ
119 Kč
MIJC2299

Šálky a podšálky - nezbytný doplněk pro váš čaj o páté hodině

Jaký je původ šálku a podšálek?

Pohár a podšálek mají dlouhou a fascinující historii a používají se k podávání čaje a kávy již po staletí. Šálek a podšálek údajně vznikly v Číně kolem 17. století, kdy se pití čaje stalo populárním mezi vyššími vrstvami.

V dnešní době se šálky a podšálky používají k podávání čaje a kávy jak doma, tak v kavárnách a restauracích po celém světě.

Vzhled šálků a podšálků se v průběhu času měnil, ale jejich základní funkce zůstává stejná: malý šálek na horké nápoje a podšálek na zachycení rozlitého nápoje nebo kapek.

Na Kulina můžete zakoupit šálky a podšálky renomovaných značek, jako jsou Bitz, Seletti, Viva a Scandinavia, ve všech velikostech, stylech a z různých materiálů.

Jaký je rozdíl mezi šálky na čaj a kávu?

Existují určité rozdíly mezi šálky na čaj a na kávu, přičemž neexistují žádná pevná pravidla pro to, který typ použít. Toto jsou některé z hlavních rozdílů:

  • Velikost a tvar: Šálky na kávu jsou obvykle menší a mají jemnější a tenčí tvar, zatímco šálky na kávu jsou větší a mají širší a válcovitý tvar.
  • Rukojeť: Šálky na kávu mají obvykle krátkou rukojeť, která je určena k uchopení prsty, zatímco šálky na kávu mají větší rukojeť, kterou lze uchopit celou rukou.
  • Materiály: Šálky na kávu se často vyrábějí z těžších materiálů, jako je kamenina nebo keramika, ale šálky na čaj se někdy vyrábějí z jemnějších materiálů, jako je porcelán nebo kostní porcelán.

Výběr oblíbeného šálku na čaj a kávu obecně závisí na vašich osobních preferencích.

Čajová etiketa - jak se míchá cukr v šálku?

Čajová etiketa označuje soubor pravidel a postupů, které se historicky používaly v souvislosti s podáváním a konzumací čaje. Zásadní součástí čajové etikety je způsob míchání cukru v šálku.

Tradičně se po nalití čaje do čajový hrnek z čajový hrnek konvice čajová konvicese přidá příslušné množství cukru, čaj se jemně promíchá čajová lžičkaa poté se ochutná, aby se zjistilo, zda je čaj dostatečně oslazený.

Závislost na čaji s mlékem a cukrem je většinou otázkou chuti, a proto neexistuje žádná správná nebo špatná metoda. Když je čaj připraven, můžete ho podávat v šálku, hrnku nebo sklenici na čaj/kávu.

Pokud chcete získat více informací o základních položkách pro přípravu a podávání čaje, přečtěte si našeho průvodce nákupy, kde se dozvíte více.