Santoku nože

26 položek celkem
Santoku nůž SUPER GOU YPSILON 16,5 cm, černá, Yaxell
16 990 Kč
YAX37201
Santoku nůž 800DP ZWILLING 18 cm, MIYABI
6 380 Kč
MB54487181
DA 7746 white
54 390 Kč
GUDEDA774618
181124 santoku nuz amici wusthof 17 cm 1
6 099 Kč
WU1011331317
Santoku nůž HANA 16,5 cm, hnědá, Yaxell
Novinka
2 990 Kč
YAX34801
Santoku nůž HANA 12,5 cm, hnědá, Yaxell
Novinka
2 490 Kč
YAX34812
Santoku nůž RESIN FUTURE 17 cm, červená, Dellinger
2 999 Kč
DNGRH191
Santoku nůž SANDVIK GREEN NORTHERN SUN 18,5 cm, Dellinger DNGRKH171
Santoku nůž TOQUE 18 cm, nerezové nýty, bílá, Lion Sabatier LS814783
Santoku nůž  SANDVIK RED NORTHERN SUN 18,5 cm, Dellinger DNGRKH204
714750 Santoku alvéolé IDEAL RL LS714780
Santoku nůž INGENIO K1530414 13 cm, keramika, Tefal
780 Kč
TEFK1530414
Santoku nůž RESIN FUTURE 17 cm, modrá, Dellinger
2 999 Kč
DNGRH189
Santoku nůž COMFORT K2213644 12,5 cm, nerez, Tefal
302 Kč
TEFK2213644
Santoku nůž SAVEUR 18 cm, mosazné nýty, hnědá, Lion Sabatier LS834784
Santoku nůž PINK SPIRIT 18 cm, růžová, F.DICK
2 619 Kč
FDCK8174218K79
Santoku nůž ICE FORCE K2320614 18 cm, nerez, Tefal
499 Kč
TEFK2320614
Nahoru
Další produkty

Nože Santoku - jedny z nejuniverzálnějších nožů v kuchyni

Co je to Santoku nůž?

Santoku nůž je velmi univerzální nůž střední velikosti, který lze použít k mnoha kulinářským úkolům. Tento nůž pochází z Japonska a má širokou čepel bez špičky, ale s tupým hřbetem, který se stáčí dolů k přední čepeli s rovným ostřím. Je dlouhá 12 až 20 cm, nemá podhlavník, má vyváženou hmotnost a je lehká do ruky.

Jaký je rozdíl mezi nožem Santoku nůž a kuchařským nožem?

Domácí kuchaři i profesionální kuchaři používají nože santoku i kuchařské nože k různým řezným úkonům. Jaké jsou rozdíly mezi těmito dvěma typy nožů? Nože Santoku mají kratší čepel než kuchařské nože a jejich čepel je obvykle jednostranná, na rozdíl od dvoustranné čepele kuchařských nožů. Protože nůž nemá špičku, umožňuje krájení jedním řezem směrem dolů, zatímco u kuchařského nože je třeba čepelí kývat dopředu. Pokud dáváte přednost "houpacímu" způsobu krájení, zvolte Kuchařský nůž Santoku, který krájí rychleji a efektivněji.

K čemu se používá Santoku nůž ?

"Santoku" lze přeložit jako "tři ctnosti" nebo "tři způsoby použití", což jsou sekání, krájení a mletí. Umožňuje krájet velmi tenké plátky potravin, takže pokrmy vypadají pěkně a esteticky. Santoku nůž můžete použít na:

  • porcování masa
  • krájení šunky nebo sýra
  • krájení, sekání nebo kostkování ovoce, zeleniny a ořechů
  • mletí bylinek
  • vytváření jemných plátků

Na stránkách Kulina najdete kvalitní nože Santoku spolehlivých značek, které odolávají opotřebení. Zkontrolujte nože podle Dellinger nebo na Forged nebo Zwilling nebo si nejprve přečtěte našeho průvodce nákupem nože. Zde si také můžete prohlédnout naše nejprodávanější nože Santoku.

Jak nabrousit Santoku nůž?

Pokud Santoku nůž používáte denně, měli byste ho brousit poměrně často - alespoň jednou za dva týdny. Santoku nůž nejlépe naostříte pomocí brusného kamene. Nůž brousíte jako běžný nůž - pod úhlem 20 stupňů k brusnému brusný kámen, a pokud má grantonové ostří, tak pod úhlem 15 stupňů. Nůž můžete také odnést k odborníkovi.

Jak pečovat o Santoku nůž?

Nože Santoku jsou poměrně velkou investicí, takže pokud chcete, aby vám Santoku nůž vydržel dlouho, dodržujte tato jednoduchá pravidla pro čištění a skladování nožů:

  • nože jsou často vhodné do myčky, ale doporučujeme čistit nůž ručně, protože čisticí prostředky v myčce mohou poškodit povrch ocelové čepele
  • pokud má nůž dřevěnou rukojeť, nedávejte ho do myčky nádobí
  • abyste zabránili vysychání dřevěných rukojetí, pravidelně je mažte lněným olejem nebo včelím voskem
  • ukládejte nůž odděleně, aby se čepele neztupily. Použijte blok na nože nebo pouzdro na nůž
  • pravidelně brousit nůž